Bedelli askerlik ücreti ne kadar? İşte 2022 güncel bedelli askerlik ücretleri

Güncelleme Tarihi:

Bedelli askerlik ücreti ne kadar İşte 2022 güncel bedelli askerlik ücretleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2022 12:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı, bakaya gençlerimize bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyoruz." dedi. Bu gelişmenin ardından bedelli askerlik ücretleri hakkındaki araştırmalar hız kazandı. Peki, bedelli askerlik ücreti ne kadar?

Haberin Devamı

Bedelli askerlik ücreti ile ilgili bilgiler sorgulanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, ‘Sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı, bakaya gençlerimize bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyoruz.’ demişti. Bu açıklamanın ardından bedelli askerlik başvuru detayları gündem oldu. İşte, 2022 güncel bedelli askerlik ücretleri...

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR?

2022 yılında bedelli askerlik 56 bin 500 lira oldu. Geçtiğimiz dönemde (2021 - Temmuz Aralık) aylarında 43 bin 150 lira ödeniyordu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı da dün 2021 yılı temmuz ayına ait mali ve sosyal haklara ilişkin genelgeyi yayımlamıştı. Genelgenin yayımlanmasıyla birlikte bu yılın sonuna kadar uygulanacak bedelli askerlik bedeli de belli olmuştu. Buna göre yıl sonuna kadar bedelli askerlik için 43 bin 151 lira ödemeleri gerekiyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!