Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Rusya'ya tepki

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Ahmet Davutoğlundan Rusyaya tepki
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 23:27

Başbakan Davutoğlu, Suriye’deki hava operasyonlarıyla ilgili “Alçak, hain, barbar”, Türkiye’yi BM Güvenlik Konseyi’ne şikâyeti için de “Küstah, arsız” sözleriyle Rusya’yı hedef aldı. Davutoğlu, partisinin dünkü Meclis grubunda, savaştan uzak durmanın önleyici tedbirlerini aldıklarını belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

ABDÜLHAMİD FELÇ GEÇİRDİ
“(Ukrayna) Özi Kalesi, Rus ordusu tarafından işgal edildiğinde geride tek bir canlı bırakmayacak şekilde hayvanlar da dahil her şey katledilmişti. Bu haber İstanbul’a ulaştığında Sultan Abdülhamid felç geçirerek kısa bir süre sonra Hakk’ın rahmetine kavuştu. Aynı zalimler, aynı barbarlar, bugün Halep’in önündeler. Dün (önceki) gece Rus uçaklarının Tel Rıfat ve Azez’deki bombardımanına ilişkin İHA fotoğraflarına baktım. Boş bir alan dahi yok ki bomba düşmemiş olsun. Bre insafsızlar ne istersiniz bu topraklardan, hangi kirli hesabın adına bunları yapıyorsunuz?

PYD, RUSYA’NIN PARALI ASKERİ
Rus uçakları akıllı bomba kullanmıyor. Uçağa yükledikleri bütün bombaları tüketiyorlar, çünkü ellerinde envanterdeki süresi dolmuş bombaları tüketmeye çalışıyorlar. Bu mühimmatı kendi ülkelerinde tahrip ettiklerinde yol açılabilecek çevre zararlarını da Suriye’ye taşımış oluyorlar. Bu kadar adice, alçakça, insanlık dışı plan içindeler. Günlerdir Rus uçaklarının bombaları altında, çocuklar katlediliyor, bunları yapanlara karşı Türkiye tedbir aldı diye Rusya, Türkiye’yi BM’ye şikâyet ediyor. Bu ne küstah, arsız yaklaşım. Rusya’nın suçunu yüzüne vurması gereken ABD ve diğer müttefiklerimiz sadece kınamakla yetiniyor. Türkiye kendi sınırlarını korumak, güvenliğine tehdit oluşturan etnik temizliği engellemek, yeni bir insani trajediye ve yoğun mülteci akınına izin vermemek, Suriye’nin tek gerçek umudu olan muhaliflerin zayıflamasını engellemek üzere gerekli gördüğü zaman, gerekli gördüğü yerde, gerekli gördüğü şekilde mukabele etmeye devam edecektir. DEAŞ, PYD ve YPG bu toprakların asli değil arızi ve gayri meşru unsurlarıdır. Esad rejiminin uşağı, Rusya’nın piyonu, lejyoneri, paralı askeri PYD hedeflerine angajman kuralları çerçevesinde mukabelede bulunmaya devam edeceğiz. YPG operasyonlarımız sayesinde ilerleyemiyor. O havalimanını da kullanılamaz hale getiririz. Kimse Kürtleri istismar etmeye kalkmasın, Kürtlerin hamisi de, koruyucusu da devleti de Türkiye’dir.

8 BİNE YAKIN SORTİ YAPTILAR
30 Eylül’den bu yana bu alçak, bu hain, barbar uçaklar sivil, asker, çocuk, yaşlı ayrımı yapmadan 8 bine yakın sorti yaptılar. Aynı alçakça saldırıyı gerçekleştiriyorlar ki ateşkes sağlanmadan önce Türkiye’nin Halep’e karşı koridoru kapansın. Bu kadar saldırıya karşı direnebilen Halep mi muzafferdir, dünyanın en barbar ordularıyla oraya yüklenenler mi muzafferdir? Sonunda zafer mutlaka inananların olacaktır.”  

Haberin Devamı

'BAYKAL'A TEŞEKKÜR EDİYORUM'
BAŞBAKAN Davutoğlu, CHP Milletvekili Deniz Baykal’ın Türkiye’nin Suriye politikasıyla ilgili açıklamalarından övgüyle bahsetti: “Sayın Baykal, sınırımızda yaşanan gelişmeleri, Türkiye’nin ulusal güvenliği perspektifinden yorumlayarak, bir devlet adamına yakışan bir ciddiyetle konuştu, kendisine teşekkür ediyorum. Sayın Baykal, Türkiye’nin aldığı tedbirlerin meşru ve gerekli olduğunu açıkça ifade etti. Sayın Kılıçdaroğlu ise laf kalabalığı yaparak, üste çıkma kurnazlığı yaparak, ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu durum karşısında ciddi ve tutarlı bir tutum takınamadı. Tarih bilinci yok. Biz milli, yerli muhalefet istiyoruz. Benzer şekilde biz Suriye’ye dönük olarak tedbirler aldığımızda Sayın Bahçeli bir açıklama yaptı. Kimse ne dediğini anlamadı. Sayın Bahçeli, Rusya, Esad ve PYD’ye karşı aldığımız tedbirleri takdir etmesi gerek.”

'SURİYE'DE 24 İRANLI GENERAL ÖLDÜ'
SURİYE halkını 5 yıldır yenemeyen Esad rejimi önce Hizbullah’ı, sonra İran’ı, ki 24 generalleri Suriye’de öldü, o da yetmedi tarih boyunca Müslümanlara zulmetmiş, Türkleri, Kürtleri katletmiş büyük abileri Rusya’yı çağırdı, ‘Sen daha iyi bilirsin katliam yapmayı’ diye. Şimdi 3. Dünya Savaşı çıkabilir diye algı operasyonu yapılıp Türkiye hemen bir savaşa girecekmiş gibi bir psikoloji izleniyor. Türkiye’nin çevresinde zaten 5 yıldır gerçek bir savaş yaşanıyor. Bunu göremeyenler Türkiye savaşa girecekmiş gibi hayali senaryolar yazıyorlar. Kendi saldırganlıklarını bu şekilde gizlemeye çalışıyorlar. Suriye’de bir savaş tehlikesi varsa bunu oluşturan Türkiye olmayacaktır. Türkiye savaştan uzak durmak, bir oldu bittiye maruz kalmamak için yanı başındaki güvenlik problemlerini bertaraf etmeye yönelik önleyici tedbirler almaktadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!