Bakanlıktan Mavi Marmara açıklaması: Farklı talepler tazminatı geciktiriyor

Güncelleme Tarihi:

Bakanlıktan Mavi Marmara açıklaması: Farklı talepler tazminatı geciktiriyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2017 00:09

MALİYE Bakanlığı, Mavi Marmara Gemisi için İsrail tarafından ödenen tazminatın mağdur ailelere verilmemesiyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, taraflarla görüşmelerin sürdüğünü ve ödemelerin yapılacağını belirtti.

Haberin Devamı

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Mavi Marmara tazminatı olan 20 milyon doların ailelere verilmek üzere İsrail tarafından 1 Ekim 2016’da hesaba yatırıldığını ancak ailelere ödeme yapılmadığını, Maliye Bakanlığı’nın da ailelerin açtığı davaların ‘sebepsiz zenginleşme’ gerekçesiyle reddini istediğini açıklamıştı.

Maliye Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ödemenin bugüne kadar yapılmamış olmasının nedeni olarak Adalet Bakanlığı’yla ortak yürütülen çalışmalar ve ailelerin farklı tutarlarda tazminat istemesi gösterildi. Bu nedenle sürecin devam ettiği belirtilen açıklamada, özetle şöyle denildi:

YAKIN ZAMANDA GÖRÜŞECEĞİZ
“Her bir aileye yapılacak ödeme tutarının belirlenmesi hususunda bir yandan açılan davalardaki talep ve isteklerin tek tek hukuki olarak değerlendirilmesi, diğer yandan ailelerin bu husustaki görüşlerinin de istişare içinde alınıp nihai ortak bir çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Çalışmaların yürütülmesinde ailelerin taleplerinin en kısa sürede karşılanmasına ve özellikle kendileriyle yakın bir istişare ve işbirliğine özel önem verilmektedir. Kendileriyle yakın bir zamanda yapılacak görüşmeler çerçevesinde çalışmaların tamamlanarak gerekli ödemelerin süratle yapılması temin edilecektir.” 

BAKMADAN GEÇME!