Bakan Akar: Eylemlere göz yumanları suç ortakları olarak ilan ediyor ve kınıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bakan Akar: Eylemlere göz yumanları suç ortakları olarak ilan ediyor ve kınıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2023 10:01

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, depremin vurduğu Hatay'daki faaliyetlerine devam ediyor. Dün iftarını afetzedeler ile yapan Bakan Akar, Danimarka'daki saldırmaya yönelik yaptığı açıklamada "Bu eylemlere duyarsız ve sessiz kalarak bu şarlatanlara göz yuman, cezasız bırakarak bunları adeta suça teşvik edenleri de suç ortakları olarak ilan ediyor ve kınıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile 6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerin vurduğu iller arasında yer alan Hatay'daki faaliyetlerine devam ediyor.

Ramazan ayının ilk iftarını Hatay'da Mehmetçik ile yapan Akar, dün de Yayladağı ilçesinde depremzedelerle iftarda buluştu. İftar sonrası konuşan Bakan Akar, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin ardından devletin ilk andan itibaren vatandaşının yanına, yardımına koştuğunu söyledi. Depremzedelerin hiçbir zaman yalnız olmadığını vurgulayan Bakan Akar, "Depremzedelere yardımcı olmak, onların acılarını dindirmek, yaralarını sarmak için devlet ve millet olarak ilk andan itibaren çalışmalarımız devam ediyor. Biz 85 milyon hiçbir dini, etnik, mezhepsel ayrım gözetmeksizin tek yumruk, tek yürek, tek vücut olarak daha önce yaşadığımız birçok felaketin üstesinden geldik. Nasıl geçmişte felaketlerin üstesinden geldiysek inşallah bu depremin yaralarını da saracak, bu felaketin de üstesinden geleceğiz" dedi. 

Haberin Devamı

"HAYAT NORMALLEŞİNCEYE KADAR DEVLETİMİZ, MİLLETİMİZ TEK YUMRUK, TEK YÜREK OLARAK SİZLERLE BERABERİZ"

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanların, valilerin, tüm kurum ve kuruluşların ilk andan itibaren seferber olduğunu söyleyen Bakan Akar, "Kalıcı konutların temelleri atılmaya başlandı. Bir sene içinde barınma problemi büyük ölçüde bitecek, iş yerleri açılacak ve hayatın normalleşmesi süratle gerçekleşecek. Hayat normalleşinceye kadar devletimiz, milletimiz tek yumruk, tek yürek olarak sizlerle beraberiz. Karamsarlık, kötümserlik yok, fitneye ve fesada fırsat, yer yok" dedi.

İlk günden itibaren deprem bölgesindeki özverili çalışmalarından dolayı Konya Büyükşehir Belediyesi ve MÜSİAD yetkililerini de tebrik eden Bakan Akar, sözlerini depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dilekleri ile tamamladı.

Konuşmasının ardından vatandaşların taleplerini de dinleyen, çocuklarla yakından ilgilenen Akar'a depremzedeler yoğun ilgi gösterdi. "Allah devletimize zeval vermesin", Allah sizi başımızdan eksik etmesin" diyen depremzedeler Bakan Akar'ı alkışla çadır kentten uğurladı.

Haberin Devamı

DANİMARKA’DAKİ PROVOKASYON

Bakan Akar çadır kentten ayrılırken Danimarka'da Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağına yapılan saldırıya ilişkin soruları da yanıtladı.

Son dönemlerde Avrupa’da artış gösteren 'bu düşmanca, barbarca zihniyet ve eylemler demokratik değerlerle hoşgörü ve barış içerisinde bir arada yaşama kültürünü tahrip ettiğini' belirten Akar, şunları söyledi:

"Bu küstah ve aşağılık saldırıyı gerçekleştiren insanlıktan çıkmış, kin ve nefretle kudurmuş mahlukları şiddetle lanetliyor; bu eylemlere duyarsız ve sessiz kalarak bu şarlatanlara göz yuman, cezasız bırakarak bunları adeta suça teşvik edenleri de suç ortakları olarak ilan ediyor ve kınıyoruz."

Haberin Devamı

DEFNE'DE DEPREMZDELERE ZİYARET

Bakan Akar, NATO tarafından Hatay'ın Defne ilçesinde yapılması planlanan 4 bin kişilik çadır kent alanında incelemelerde bulundu. Tesviye çalışmalarını takip eden Akar, yetkililerden bilgi aldı, talimat verdi. Daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce MÜSİAD’ın katkılarıyla yapılan Sağlık Bakanlığı'nın Kocaeli Hastanesi'ni de ziyaret eden Akar, hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti, başhekimden faaliyetlere ilişkin bilgi aldı.

Bakan Akar, daha sonra da Büyükdalyan Geçici Konaklama Merkezi, Topal Dursun Yıldırım Konteyner Kenti ve Türkiye-Katar Kardeşlik Konteyner Kenti'ni ziyaret ederek depremzedelerle bir araya geldi. Depremzedelerin taleplerini dinleyen Akar, çocuklarla da yakından ilgilendi. 

Bakan Akar, Tunebaç ailesinin daveti üzerine konteynerlerine konuk oldu. Bakan Akar'a teşekkür eden Hüseyin Tunebaç, "İlk günden beri her şeyimize anında yetiştiler. Bunu inkar eden kendine yazık eder. Ne ihtiyacımız olduysa karşıladılar" diye konuştu.

Vatani görevini Muhafız Alayı'nda yerine getirdiğini belirten Tunebaç, "Genelkurmay Başkanı olduğunuz dönemde sizleri çok görüyordum. Şimdi burada ziyaretiniz benim için ayrı önem taşıyor. Çok heyecanlandım. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin, sizlerden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Depremlerin ardından başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanların, valilerin, tüm kurum ve kuruluşların ilk andan itibaren seferber olduğunu dile getiren Akar, "Devlet millet olarak nasıl geçmişte felaketlerin üstesinden geldiysek, inşallah bu depremin yaralarını da saracak, bu felaketin de üstesinden geleceğiz" dedi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!