Aylin Sözer'i katleden zanlı Kemal Ayyıldız tutuklandı!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2020 16:50

Türkiye Aylin Sözer cinayetini konuşuyor... Maltepe'de İstanbul Aydın Üniversitesi öğrenim üyesi Dr. Aylin Sözer, evine gelen inşaat işçisi Kemal Ayyıldız tarafından boğazı kesilerek öldürülmüştü. Son dakika haberine göre, katlettiği Sözer'in cansız bedenini ateşe veren cani Kemal Ayyıldız, 'Canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmek' suçundan tutuklandı. Öte yandan, başsavcılıktan konuyla ilgili açıklama geldi.

Haberin Devamı

Türkiye, dün İstanbul’dan gelen acı haberle sarsıldı. Dr. Aylin Sözer, eski sevgilisi olduğu iddia edilen Kemal Ayyıldız tarafından evinde boğazı kesilerek öldürüldü. Cinayetin ardından Sözer’in üzerine yanıcı madde döktükten sonra ateşe veren Ayyıldız, polis ekiplerince güçlükle gözaltına alındı. Aylin Sözer'i öldüren Kemal Ayyıldız'ın binaya giriş anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

TUTUKLANDI

Bağlarbaşı Mahallesi Karanfil Sokağı Barış Apartmanı'nda boğazı kesilerek öldürülen ve cesedi yakılmaya çalışılan Aylin Sözer'in (48) cinayet zanlısı Kemal A'nın (32), emniyetteki işlemleri tamamlandı. Gayrettepe'deki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünden çıkarılan zanlı, güvenlik önlemleri altında Anadolu Adliyesine getirildi. Burada Aile İçi Şiddet Bürosu savcısına çıkarılan zanlı Kemal A, ifadesinin alınmasının ardından "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Kemal A'nın tutuklanmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Aylin Sözeri katleden zanlı Kemal Ayyıldız tutuklandı

ŞÜPHELİ KENDİSİNİ "AKLİ DENGEM YERİNDE DEĞİLDİ" DİYE SAVUNDU

Şüpheli Kemal Ayyıldız hakimlikteki sorgusunda, son 3-4 aydır metamfetamin adlı uyuşturucu maddeyi kullandığını belirterek, şunları söyledi:

"Olay günü Aylin Sözer beni karşıladı. Ben kendisine 'Manisa'ya eşimin ve çocuklarımın yanına gideceğim' dedim. O sırada çıldırdı, bana bağırmaya başladı. Ben de bağırmaya başladım. Ben kapıya yöneldim. Uyuşturucunun etkisi ile kendimi kaybetmeye başladım. Mutfaktan bana bir ses geldi. Çekmeceyi açtığını gördüm. Oradan bıçak aldı geldi. Kapının üst kilidini açtım. Sonrasında bana bıçak salladı. Ben de kolunu tutup etkisiz hale getirmeye çalıştım. Kolunu kıvırırken bıçak boynunu kesti. Panikledim. Panikleyince gözüm karardı. O an 2 defa daha bıçak salladım ama neresine geldi bilmiyorum. Bıçakladıktan sonra yere düştü. Daha sonra yatak odasına götürdüm ve bıçaklanan yere havlu ile tampon yapmaya çalıştım. Zihnim yerinde değildi. Ben sağlıklı düşünecek kapasitede olsaydım ambulansı ve polisi çağırıp teslim olurdum. Bu şekilde dışarı çıkamadım. Kapıya kız kardeşi geldi. Polislerin geldiği anda da intihar etmeyi düşündüm. Kapının arkasına komidini çevirdim. Polislere karşı direndim. Polisler bana 'ateş edeceğiz' dedi. Ben de 'vurun beni' dedim. Şu anki aklım olsa ben neden bir insanı öldüreyim. Polisle mücadele ederken pürmüz aldım. İçeriye kimse girmesin diye alev attım. Pense ile doğalgaz borusunu patlatırken üçü birden patladı. Ben sadece kapıya engel olmak amacı ile bunu yaptım. Neden yangın çıkardığımı da bilmiyorum. Aki dengem yerinde olsaydı bu olayı zaten yapmazdım. Pişmanım. Boynumuz adalete karşı incedir."

Haberin Devamı

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Öte yandan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, dün Aylin Sözer'in Maltepe Bağlarbaşı Mahallesi'nde bulunan konutunda Kemal Ayyıldız adlı şüpheli tarafından öldürüldüğünün ihbarı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca derhal soruşturma başlatıldığı, olay yerinde yakalanan şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Evdeki yangının söndürülmesini müteakip olay yerinde nöbetçi Cumhuriyet savcısı tarafından inceleme yapıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gerekli materyaller uzman kolluk ekipleri vasıtasıyla incelenmek üzere muhafaza altına alınmış, adli muayenesi yapılan ceset de klasik otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderilmiştir. Bugün Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilen şüpheli, sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe 'canavarca hisle kasten öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımız, maddi gerçeğin tüm yönleriyle açığa çıkarılması ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla araştırma ve tespit çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir."

Haberin Devamı

ŞÜPHELİ, MAKTULÜN TELEFONUNDAN ASİSTANINA MESAJ ATARAK PARA İSTEMİŞ

Polisin yaptığı incelemede, şüpheli Kemal A'nın, cinayeti işledikten sonra Aylin Sözer'in asistanına, onun cep telefonundan mesaj atarak, hesabına göndereceği parayı nakde çevirip kuryeyle kendisine getirmesini istediği, bundan şüphelenen asistanın ise aradığı Sözer'in telefonu açmaması üzerine maktulün kız kardeşi Nihal Sözer'e ulaştığı anlaşıldı.

Nihal Sözer'in daha sonra ablasının evine gittiği ve kapının açılmaması üzerine polise haber verdiği öğrenildi.

Kemal A'nın, asistandan para alamaması üzerine Aylin Sözer'in banka hesabına girip erkek kardeşinin hesabına 260 bin lira EFT yaptığı, bankanın ise yüksek meblağ nedeniyle Aylin Sözer'i aradığı, ancak telefonu açmaması üzerine EFT'yi askıya aldığı belirlendi.

Haberin Devamı

Evde yapılan aramada, şüphelinin uyuşturucu madde kullandığı, gözaltına alındığında da üzerinde 3 gram metamfetamin ile maktule ait ziynet eşyaları bulunduğu tespit edildi.

Aylin Sözeri katleden zanlı Kemal Ayyıldız tutuklandı

Kemal Ayyıldız (Katil zanlısının Delbe soyadını 2019'da mahkeme kararıyla Ayyıldız olarak değiştirdiği öğrenildi)

EVLİ VE ÜÇ ÇOCUK BABASI

Kemal Ayyıldız ifadesinde, gündelik işlerde çalıştığını, maktul ile 2009'da internet ortamında tanıştıklarını, o sırada kendisinin İstanbul'da, Sözer'in ise dil eğitimi için Amerika'da olduğunu söyledi.

Sözer ile ilk kez 2011'de yüz yüze görüştüğünü, dönem dönem görüşmeye devam ettiğini, kasımdan beri sık görüşmeye başladığını ileri süren Kemal A, evli ve üç çocuk babası olduğunu, eşinin kamu görevlisi olarak Manisa'ya atandığını anlattı.

Haberin Devamı

Kemal Ayyıldız, kendisinin dün saat 08.40 sıralarında Sözer'in evine gittiğini, yılbaşında eşinin yanına gideceğini söylemesi üzerine Sözer ile aralarında tartışma çıktığını ve ekmek bıçağıyla kadını yanlışlıkla öldürdüğünü öne sürdü.

Kemal Ayyıldız, daha sonra polisin eve geldiğini belirterek, evdeki yangını polisin kendisini öldürmesi için çıkardığını ve doğal gaz borusunu kesip polise doğrulttuğunu ifade etti.

 

Aylin Sözeri katleden zanlı Kemal Ayyıldız tutuklandı

BİNAYA GİRİŞ ANI KAMERADA!

Maltepe'de üniversite öğretim görevlisi Aylin Sözer (48)'in boğazını keserek öldüren Kemal Ayyıldız'ın cinayet öncesi görüntüleri güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde 32 yaşındaki Kemal Ayyıldız 'ın saat 08.48 sıralarında binaya geldiği görülüyor. Yalpalayarak yürüyen Ayyıldız daha sonra binaya giriyor. Ayyıldız, saat 13.00 sıralarında polis tarafından binadan çıkarılmıştı. Kemal Ayyıldız'ın üzerinden de Sözer'e ait ziynet eşyaları çıkmıştı.

Aylin Sözeri katleden zanlı Kemal Ayyıldız tutuklandı

TV'DE ŞİDDETİ ANLATMIŞTI

Nisan 2019'da bir televizyon kanalında şiddet konulu programa katılan Dr. Aylin Sözer, sunucunun, “Ne büyüklükte bir sorunla karşı karşıyayız. Cinayet başlı başına evet çok kötü ama okullarda da şiddet yaygınlaşıyor diyebiliyor muyuz? sorusuna özetle şu cevabı vermişti: “Tabii ki yaygınlaşıyor. Toplumda ne kadar çok şiddet olaylarını gözlemliyorsak, o ölçüde çocuklar arasında da yaygınlaşıyor. Akran zorbalığı dediğimiz çok ciddi bir sorun var. İşte artık öğretmenlere varan sonuçları var. Çok ciddi sorunlar bunlar. Daha önce zorbalığa uğramış kişilerin içinden çıkar bütün zorbalar. Çözülür mü? Sanmıyorum. Çözülmez. Önlenebilir, azalabilir.”

Dr. Aylin Sözer’in, öldürülmeden önce internet üzerinden öğrencileri ile canlı derse katılacağını duyurduğu öğrenildi.

AYLİN SÖZER'İN CENAZESİ ADLİ TIP'TAN ALINDI

Öğretim görevlisi Aylin Sözer'in cansız bedeni otopsi için Yenibosna'da bulunan Adli Tıp Kurumuna getirildi. Sözer'in yakınları sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumunun önüne gelerek beklemeye başladı. Otopsinin tamamlanmasının ardından Aylin Sözer'in cenazesi Yenibosna Adli Tıp Kurumu'ndan Kartal Soğanlık Mezarlık Müdürlüğü Gasilhanesi'ne götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!