Avusturya Federal Şansölyesi Karl Nehammer Ankara'da

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2023 16:34

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Avusturya Federal Şansölyesi Karl Nehammer'i resmi törenle karşıladı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de Avusturya Federal Şansölyesi Karl Nehammer'i resmi törenle karşıladı.Erdoğan ve Nehammer’in tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Nehammer, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı 'Merhaba Asker' diyerek selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk Devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

Heyetlerini birbirine takdim eden Erdoğan ve Nehammer, merdivenlerde Türkiye ve Avusturya bayrakları önünde gazetecilere poz verdi. Baş başa görüşmeye geçen Erdoğan ve Nehammer, heyetler arası gerçekleştirecekleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Avusturya Federal Şansölyesi Karl Nehammer Ankarada

Haberin Devamı

Törende, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, Ankara Valisi Vasip Şahin de hazır bulundu.

Avusturya Federal Şansölyesi Karl Nehammer Ankarada

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!