Avukat çifte dehşeti yaşattılar! Taşlı bıçaklı saldırı kamerada

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2023 09:23

BURSA’da, velayet davası sonrası çocuğu teslim alan avukat çift Aleyna Kübra Kanalcı (25) ve Muharrem Kanalcı (27) ile müvekkilleri Kıymet E. (34), kendilerini takip edip aracın önünü kesen ailenin taşlı ve bıçaklı saldırına uğradı. Kanalcı çiftini yaralayıp çocuğu kaçıran babası ve 2 amcasıyla, babaannesi gözaltına alındı. Şüphelilerin araca ve avukat çifte saldırısı, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 19.30 sıralarında Osmangazi ilçesi Doğanevler Mahallesi Demirtaş Yolu Caddesi’nde meydana geldi. Boşanma davası devam eden Kıymet E. ile Kadir E.’nin (36) çocuğu İ.E.’nin (7) velayeti annesine verildi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla, avukat çift Aleyna Kübra Kanalcı ve Muharrem Kanalcı, yanlarında müvekkilleri Kıymet E. ile birlikte çocuğu teslim almak üzere polis merkezine gitti. İ.E., babasından alınarak annesine teslim edildi. Avukat çift, 06 CSC 619 plakalı otomobillerine, akrabaları Abdülbaki Kanalcı (62), müvekkilleri ve çocuğunu da alarak yola çıktı. Çiftin otomobillerinin önü, kendilerini takip eden baba Kadir E. ile kardeşleri Muhammet E. (29), Sadık E. (26) ve anneleri Fevziye E. (52) tarafından kesildi. Araca taş ve bıçaklarla saldıran Kadir E. ile annesi ve kardeşleri, avukat çifti darbettikten sonra çocuğu da alarak olay yerinden ayrıldı.

Haberin Devamı

BAŞSAVCILIK GÖZALTI KARARI VERDİ

Şüphelilerin araca ve avukat çifte, bıçak ve taşla saldırı anı cep telefonu kamerasına saniye saniye yansırken, avukat çift, hastanedeki tedavilerinin ardından polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

Olayla ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılırken, Başsavcı Ramazan Solmaz imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüpheliler Kadir E., Muhammet E., Sadık E., Fevziye E. hakkında, ‘Kasten yaralama’, ‘Mala zarar verme’, ‘Çocuğun kaçırılması ve alıkonulması ve görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından soruşturma başlatılarak, şüpheliler hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Saldırıyla ilgili Bursa Barosu Başkanı avukat Metin Öztosun da açıklama yaptı. Olayı kınayıp, meslektaşlarına geçmiş olsun dileklerini ileten Öztosun, “Meslektaşlarımıza yönelen her türlü saldırıda onların yanında olacağımızı, bu olayların bir daha yaşanmaması ve faillerin en ağır cezayı almaları için tüm soruşturma ve kovuşturma sürecinin takipçisi olacağımızı yineliyor, olayı haber almamızdan itibaren meslektaşlarımıza destek olup yanlarında olan Bursa Barosu Avukat Hakları Merkezimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında şüpheliler gözaltına alındı. 4 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. (DHA)

Avukat çifte dehşeti yaşattılar Taşlı bıçaklı saldırı kamerada

'EN AĞIR CEZAYI ALMALARI İÇİN SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ'

Bursa'da, avukat Aleyna Kübra Kanalcı (25) ile eşi avukat Muharrem Kanalcı'nın (27), yaralandığı saldırıyla ilgili, Bursa Barosu Başkanı Avukat Metin Öztosun ve saldırıya uğrayan avukat Muharrem Kanalcı, Bursa Adliyesi önünde açıklama yaptı. Meslektaşlarına saldırıyı kınayan Baro Başkanı Avukat Metin Öztosun, "Baromuz üyesi iki meslektaşımız bundan 5 ay önce kurşunların hedefi olmuştu. Dün de meslektaşlarımız avukat Aleyna Kübra Kanalcı ve avukat Muharrem Kanalcı, çocuk teslimi sonrasında saldırıya uğramışlar, darbedilmişler, araçlarına taşla, bıçakla, demir çubuklarla saldırılmış, meslektaşlarımız yaralanmışlardır. Bursa Barosu'nca saldırı haber alınır alınmaz ilgili makamlara duyurulmuş, Bursa Barosu Avukat Hakları Merkezi'nden arkadaşlarımız, meslektaşlarımızın yanlarında yer almıştır. Bu son olay da göstermiştir ki vatandaşlarımızın hak arama özgürlüğünün temsilcisi olan avukatlara duruşma salonlarında, keşif, haciz mahallinde, ofislerinde sözlü ve fiili saldırılar maalesef ki halen devam etmektedir. Bu saldırılara karşı yasal olarak etkili bir önlem alınmaması sebebiyle saldırılar sıradanlaşmıştır. Bu tür hareketlere eklenen idari ve yasal düzenlemelerle de maalesef ki bağımsız savunmanın sesi kısılmak, direnci kırılmak istenmektedir. Olayı şiddetle kınıyor, meslektaşlarımıza yönelen her türlü saldırıda onların yanında olacağımızı, bu olayların bir daha yaşanmaması ve faillerin en ağır cezayı almaları için tüm soruşturma ve kovuşturma sürecinin takipçisi olacağımızı yineliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

'YOLUMUZ İKİ ARAÇLA KESİLDİ, CAN GÜVENLİĞİMİZ YOKTU'

Binmiş oldukları aracın içinde önleri kesilip darbedildiklerini belirten avukat Muharrem Kanalcı da sürecin takipçisi olacaklarını belirtti. Saldırıdan şans eseri kurtulduklarını dile getiren Kanalcı, "Bu tip saldırılar, daha önceki meslektaşlarımıza olduğu gibi, bizim şahsımızda tüm hukuk camiasına karşı gerçekleştirilmektedir. Bununla ilgili cezai işlemlerin yürütülmesi temennimizdir. Kişisel ilişki kuran baba, çocuğu teslim etmesi gereken pazar günü teslim etmediği için biz, savcılık marifetiyle başvuruda bulunduk. Dün savcılık talimatıyla karakola talimatı götürdükten sonra, kolluk çocuğu babasından alarak polis merkezine getirmiştir. Sonrasında biz polis merkezinde çocuğun anneye teslimini gerçekleştirdik ve karakoldan çıktık. Müvekkilimizin aracıyla uzaklaşırken planlı ve tasarlanmış bir şekilde yolumuz iki araçla kesilerek darbedildik. Aracımız zarar gördü. Hastanelik olduk. Bu şekilde bir saldırıya maruz kaldık. Can güvenliğimiz neredeyse yoktu. Şans eseri kurtulduk diyebiliriz. Sürecin takipçisi olacağız. Bundan sonra böyle bir şey yaşanmaması en büyük temennimiz. Biz bir şekilde atlattık ama bundan sonra yaşanması çok daha kötü şeylere sebep olabilir. Bunu engellemek gerekiyor. O an kendinizden önce sevdiklerinizi düşünüyorsunuz. Daha önce böyle bir şey yaşamadım ama böyle bir şey de beklemiyordum. Şahıslar gözleri dönmüş bir şekilde saldırıyorlardı. Bizim yaptığımız şey, kanun emrini yerine getirmek. Başka bir şey yapmadık. Karşı taraf farklı bir moralle saldırıyı gerçekleştirdi. Büyük bir korku yaşadık. Canımızı kurtarmaya çalıştık. Oradaki vatandaşlara da teşekkür ediyorum. Onlar olmasa çok daha kötü şey olabilirdi. Biz o araca binmeseydik müvekkil ve ailesi belki daha kötü bir sonuçla karşılaşabilirdi. Biz en azından karşı durmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Öte yandan babası tarafından annesinin bulunduğu araçtan alınan İ.E.'nin (7), polis nezaretinde yeniden annesine teslim edildiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!