Atakan eyleminde ikinci gün

Güncelleme Tarihi:

Atakan eyleminde ikinci gün
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2013 01:00

Hatay'da hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek için Ankara'da Mamak Tuzluçayır meydanında toplanan gruba polis müdahale etti. İstanbul Kadıköy'de Ak Parti İlçe binasına yürümek isteyen gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Grup ara sokaklara dağıldı. İzmir, Hatay ve Mersin'de de eylemlere polis müdahale etti.

Haberin Devamı

ANKARA'DAKİ EYLEMDEN FOTOĞRAFLAR

Ankara'da Tuzluçayır Meydanı'nda biraraya gelen grup Hatay'daki olaylar sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etti. Barikat kurup, polisin dağılın uyarılarına uymayan gruba TOMA ve biber gazıyla müdahale edildi. Barikatı ateşe veren grup polis müdahalesine taşlarla karşılık verdi.

KADIKÖY'DE ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Kadıköy Altıyol'da bulunan Boğa heykeli'nin önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup Hatay'daki olaylarda hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek için toplandı. Öte yandan dün yaşanan olaylarda gözaltına alınan kişilerinde serbest bırakılmasını isteyen grup daha sonra AK Parti ilçe binasına yürümek isteyince polis gruba müdahale etti. Göstericiler sokaklara barikat kurup ateşe verdi. Biber gazı ve tazyikli su ile dağıtılan grup ara sokaklara kaçtı. Bazı göstericiler polise taş ve havaifişeklerle saldırdı. Bahariye Caddesi'ndeki polis ve göstericiler arasındaki gerginlik yaşandı. Müdahale sırasında çevrede bulunan vatandaşlarda gazdan etkilendi.
Kadıköy'de yaşanan olaylar sonucunda çok sayıda kişi gözlatına alındı.

Haberin Devamı

OPERA BİNASI REVİRE DÖNDÜ

Gösterilerde yaralanan ve yoğun gazdan etkilenenler, Bahariye Caddesi’nde bulunan Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’na getirildi. Operaya gelen gönüllü sağlık personelleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Durumu ciddi olan yaralı göstericiler, buradaki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi.

POLİSLER YERLERDE UYUDU

Kadıköy’de dün akşam saatlerinde başlayan müdahaleler sırasında ilginç görüntüler de ortaya çıktı. Ara vermeden görev yapan ve çevik kuvvet ekiplerinin kaldırımlara ve yollara yan yana yatarak uyuması dikkat çekti.

İZMİR'DE PROTESTO YÜRÜYÜŞÜNDE YİNE ARBEDE

İzmir'de yaklaşık 2 bin kişi, Hatay'daki ODTÜ destek yürüyüşünde 22 yaşındaki Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek için yürüyüş yaptı. Basmane Meydanı'ndaki Adalet ve Kalkınma Partisi Konak İlçe Başkanlığı önünde protestolarını sürdürmek isteyen gruba polis TOMA ve biber gazıyla müdahale etti.

Haberin Devamı

Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda bugün saat 20.00'da toplanan çeşitli siyasi parti, sivil toplum örgütü, derneklere üye yaklaşık 2 bin kişi daha sonra Basmane Maydanı'ndaki Ak Parti Konak İlçe Başkanlığı önünde protesto gösterisi yapmak üzere yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Bulvarı'nı trafiğe kapatarak yürüyen gruba polis müdahale etmedi. "Her yer Taksim her yer direniş", "Ahmet'in katili AKP", "Ahmet'in katili AKP'nin polisi" sloganları atan grubun AKP Konak İlçe Başkanlığı'na ulaşmasını engellemek için polis, Basmane Meydanı girişinde TOMA araçlarıyla barikat kurdu.

DAĞILMAYAN GRUBA MÜDAHALE

Gazi Bulvarı üzerine Basmane Meydanı girişine ulaşan grubun dağılması için polis, anons yaptı. Protestoculardan bir kısmı Konak Belediyesi ek binası önündeki TOMA aracını taş ve şişe yağmuruna tuttu. Güvenlik güçlerinin izinsiz gösteri yaptıkları ve dağılmalarını istediği gruptan atılan taş ve şişeler üzerinde TOMA araçları biber gazlı su sıkmaya başladı. Bir süre sonra önde TOMA araçları arkada çevik kuvvet ekipleri olmak üzere polis harekete geçti. Geri çekiliş sırasında çevreden ellerine geçirdikleri malzemeleri yola döküp ateşe veren göstereciler, Gazi Bulvarı üzerinden önce itfaiye kavşağına ardından 2. Kordon'a çekildi. Polisin sıktığı yoğun gazdan çevrede bulunan turistler ile otobüs bekleyen vatandaşlar olumsuz etkilendi. Göstericiler önce Cumhuriyet Meydanı ardından ikinci son olarak Talatpaşa Bulvarı üzerine geldi. Geri çekilme sırasında grubun sayısının oldukça azaldığı görüldü. Burada bekleyen göstericilere polis müdahale etmezken, olaylar sırasında 1 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.


Haberin Devamı

ANKARA’DA POLİS MÜDAHALESİ

GAZİ MAHALLESİ'NDE AHMET ATAKAN EYLEMİ

Hatay'da Ahmet Atakan'ın hayatını kaybetmesini protesto etmek isteyen bir grup, Gazi Mahallesi'nde eylem yaptı. Çöp konteynerlerını devirip barikat kuraran göstericiler, pazar tahtalarından oluşan barikatı ateşe verdi. Olaylar sırasında göstericiler, Gazi Mahallesi İsmet Paşa Caddesinin bir bölümünü trafiğe kapattı. Bunun üzerine polis biber gazı ve tazyikli su ile yüzleri maskeli gruba müdahale etti. Gruptan bazı kişiler sapanlarla polise taş ve misket attı. Müdahale esnasında bazı göstericiler ara sokaklarda akrep araçlarına molotof kokteyli attı. Polis ekipleri TOMA aracı ile yanan barikatı söndürdü. İsmet Paşa Caddesi'nde eylem devam ediyor. / Çağatay KENARLI / İSTANBUL DHA

HATAY'DA 'SİLAH KULLANILACAK' İDDİASI

Haberin Devamı

Hatay’ın merkez Antakya İlçesi’ndei ise Ahmet Atakan’ın ölümünü protesto etmek için toplanan kalabalık grup, polisin 'dağılın’ uyarısına uymayınca, basınçlı su ve gaz bombasıyla müdahale edildi. Antakya’nın Armutlu Mahallesi Gündüz Caddesi’nde toplanan kalabalık grup, sloganlar atarak şehir merkezine yürümek istedi. Çevik kuvvetle cadde girişinde güvenlik önlemi alınarak grubun yürüyüşü engellendi. Emniyet güçleri, gruba yüşürüyüşün izinsiz yapıldığı ve dağılmaları için anons yaptı. Anonsa uymayan ve taş atan gruba TOMA araçlarıyla basınçlı su sıkıldı. Gaz bombası atılan kalabalık grup dağıtılmaya çalışılıyor.

Polis telsizinden göstericilerin arasında, elinde av tüfeği bulunan kişiler olduğu anonsu geçildi. Bu ihbar üzerine polislerin zırhlı araçların arkasına geçmeleri konusunda anons yapıldı. Olayı görüntülemeye çalışan gazeteciler de silah kullanılma ihtimali üzerine polis tarafından güvenli bir alana uzaklaştırıldı.


ANKARA’DA POLİS MÜDAHALESİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!