Aşılı temaslıya karantina ve PCR kalktı

Güncelleme Tarihi:

Aşılı temaslıya karantina ve PCR kalktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2022 07:00

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşısı tam olan temaslı kişilerin karantinaya alınmamasına karar verildiğini belirterek “Pozitif vakaların tamamı 7 gün izolasyonu tamamladıktan sonra test yaptırmaksızın izolasyondan çıkabilirler. Tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğu kaldırıldı. PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Bilim Kurulu sonrası açıklama yapan Koca, özetle şunları söyledi: “Omikron varyantı küresel ölçekte olduğu gibi ülkemizde de baskın varyant haline geldi. Vaka sayıları önceki aya oranla yaklaşık 4 kat birden arttı. Hastanelerde hasta sayısında yüzde 10’luk artış oldu.”

“OMİCRON SÜRECİNDE DOĞRU KARAR”

PCR testinin sadece semptom gösterenlere yapılması kararını destekleyen Jackson Laboratuvarı’ndan Prof. Dr. Derya Unutmaz da Twitter’dan “Ben bu kararın Omicron sürecinde doğru olduğunu düşünüyorum. Bu kadar hızlı bulaşan bir virüs için semptomsuz şüphe üstüne PCR testi yapmanın pek anlamı kalmadı, testler de zaten yetişmez. Temas şüphesi duyan sorumlu insanlar zaten kendilerini birkaç gün karantinaya sokarlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!