Arzuhan DoÄŸan YalçındaÄŸ: Türkiye dünyada önemli bir güç haline geldi

Güncelleme Tarihi:

Arzuhan Doğan Yalçındağ: Türkiye dünyada önemli bir güç haline geldi
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 15, 2012 11:25

DOĞAN TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, gelişen ve büyüyen Türkiye’nin dünyada önemli bir güç haline geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

CNN Türk tarafından düzenlenen ’Anadolu’da Yarın Toplantıları’ Gaziantep’te, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Åžahin, Ekonomi Bakanı Zafer ÇaÄŸlayan ve DoÄŸan TV Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Arzuhan DoÄŸan Yalçındağ’ın katılımıyla baÅŸladı. Åžehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde Gaziantep Sanayi Odası’nın (GSO) ev sahipliÄŸinde gerçekleÅŸtirilen ve ana teması ’Yarına Bakış’ olarak belirlenen toplantıda kentin ekonomik, sosyal, kültürel, sanatsal, eÄŸitsel, teknolojik, çevresel ve toplumsal durumu ele alındı.      Â

TOPLANTIDAN FOTOÄžRAFLAR

Bölgedeki iş adamlarının bir araya geldiği toplantının açılış konuşmalarını GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ve Gaziantep Valisi Erdal Ata yaptı.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep sanayi ve ekonomisi hakkında bilgi verdi. Gaziantep’in en fazla ihracat yapan dördüncü il olduğunu kaydetti. Konukoğlu, Gaziantep’te 5 bin 12 işletmenin 180 bin çalışanıyla Türkiye’ye üretim yaptığını birçok alanda da lider olduğunu anlattı. Konukoğlu, Gaziantep’in 2023’de hedefinin 30 milyar dolar ihracat ve 350 bin kişiye istihdam sağlamak olduğunu da sözlerine ekledi.

"BÄ°R ÃœLKE SAHÄ°P OLDUÄžU YARINLAR KADAR ZENGÄ°NDÄ°R"

Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ise bir ülkenin sahip olduğu yarınlar kadar zengin olduğunu belirtti. 3 yıl aradan sonra tekrar Anadolu’da olmaktan heyecan duyduklarını belirten Arzuhan Doğan Yalçındağ, şunları söyledi:

"Aslında bu toplantılara o zamanki CEO’muz Mehmet Ali Yalçındağ önderliğinde 2006’da başladık. Onlarca ili ziyaret etmiştik, çok iyi geri dönüşler aldık. 3 yıl ara verdik. Bu toplantılara yeniden başladığımız için son derece mutluyuz. Bu toplantılardaki amacımız Anadolu’daki farklı alanlardan insanları bir araya getirmekti. Türkiye gelişiyor, büyüyor, dünyada önemli bir güç haline geliyor. Çok genç bir ülkeyiz, nüfusun yarısı 29 yaşının altında. Ülkenin bu genç nüfus ve Anadolu’nun dinamiği ile daha çok kalkınacağını düşünüyoruz. Gençliğin gelişimini destekleyecek ve ülkemizin gerçek potansiyelini ortaya çıkaracak itici gücün Anadolu’da olduğuna inanıyoruz. Yerel kültürü, yerel değerleri ve zenginlikleri küresel bilgiler ve küresel kaynaklar ile birleştiren ülkeler değer yaratabiliyor. Türkiye’yi yarına taşıyacak ve fark yaratacak gücün Anadolu’da olduğu inancıyla yola çıktık. Gaziantep kültürü ve kültürel mirası ve girişimci ruhu ve çalışkanlığıyla ben çok etkiliyor. Bu böyle de devam edecek."

Haberin Devamı

İŞTE ARZUHAN DOĞAN YALÇINDAĞ'IN AÇIKLAMALARI / WEB TV

Haberin Devamı

ZAFER ÇAĞLAYAN: TÜRKİYE ÇAĞ ATLADI

FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin başta olmak üzere çok sayıda işadamının katıldığı ve Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan ve Gaziantep Valisi Erdal Ata’dan sonra kürsüye çıkan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal her alanda çağ atladığını söyledi.

Gaziantep’in çok önemli bir şehir olduğunu ifade eden Bakan Çağlayan, "Bu nedenle bu tür toplantılar da burada yapılıyor. Gaziantep’in geldiği noktayı, kalkınmayı yabancı basın yayın organları da ele alıyorlar" dedi.

Ankara Sanayi Odası Başkanlığı yaptığı dönemden bu yana Gaziantep’i iyi takip ettiğini belirten Bakan Zafer Çağlayan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Eskiden sanayi denildiğinde akla gelen Adana ve Kayseri gibi illerin yanı sıra artık Gaziantep de geliyor. Gaziantep’in en az devlet desteği alan kentlerden ama özel sektörüyle ve kendi çabasıyla çok önemli bir marka olmuş bir kenttir. Toplantının adı çok önemli; Anadolu’da Yarın. Bunu değerlendirmek için geçmişi de söylemek gerekiyor. Ben Ankara Sanayi Odası Başkanı iken sormuşlardı. Yarını nasıl gördüğümü sormuşlardı. Ben de 10 dakika sonrasını göremiyorum demiştim. Çünkü kriz ortamında Türk lirası çok büyük değerler kaybetmişti. Önümüzü göremiyorduk. Türkiye’de bu ortamdan 10 yıl sonra ihracat 36 milyar dolardan 135 milyar dolara yükselerek cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı. Küresel bir krizin yaşandığı bu dönemde Türkiye’ye dışarıdan sermaye girişi var ve büyüme rekorları kırıyoruz. Küresel kriz ortamında Avrupa ekonomisi allak bulak iken 2011’in ilk 9 ayında büyüme rekoru kırdık. Türkiye artık geçmişten ders almış ve 2023 hedefine 500 milyar dolarlık ihracat koymuştur. Türkiye çağ atladı. Gaziantep de 2023 hedeflerinde çok önemli bir güç. Ayrıca Türkiye’nin çevresinde sorunlar yaşanıyor. Suriye bunlardan biri. Dilerim bu sorunlar Suriye halkının beklentileri doğrultusunda, bu sıkıntılar son bulur."

Haberin Devamı

’DÜNYADA TÜRKİYE, TÜRKİYE’DE GAZİANTEP’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de milletvekili seçildiği Gaziantep’in, gazilerin yiğitlerin şehri olduğunu söyledi. Bu toplantının ilkinin bu şehirde yapıldığı için teşekkür eden Bakan Fatma Şahin, şunları söyledi:

"Gaziantep huzurlu ve mutluysa Anadolu mutludur ve huzurludur. Her insanın nasıl bir kaderi varsa, bazı toprakların da vardır. Buradaki başarının temelinde insan vardır. İnsanı merkeze alan, insanı farklı bir mücadele alanı içine koyan bu topraklarda, insanlar koyduğu hedeflere büyük bir çaba ve gayretle ulaşmıştır. Bu gayreti ve mücadele ruhunu atalarımızdan aldık, çocuklarımıza da aynen veriyoruz. Biz üretimin, yatırımın, sanayinin ve turizmin şehriyiz. Dünyanın en çok göç alan dokuzuncu şehriyiz. Bu şehir parlayan bir yıldız ama ışığa gelenler sorunlarla geliyor. Gaziantep’e bu şehre göç geliyor ama işadamı da geliyor. Demokratik açılım burada gerçekleşiyor. Geçmişteki büyük başarılarımızla onur duyuyoruz. Bu toplantının burada olması, ilkinin burada olması önemli. Bu gücümüzü birleştireceğiz. Dünyadaki Türkiye, Türkiye’de Gaziantep diyoruz."

Haberin Devamı

ÖZYEĞİN: ANADOLU’NUN BANA KATKISINI İADE ETMEYE ÇALIŞTIM

Toplantı daha sonra, ’Yarına Bakış’ sunumu yapıldı. CNN Türk Haber Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav’ın yönetiminde FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin de ’Türkiye’nin Girişimci Yatırımcıları’ konusunu ele aldı. Hüsnü Özyeğin, Gaziantep’in kendisi için ayrı bir yeri olduğunu söyledi, iş deneyimlerini ve iş hayatında karşılaştıklarını anlattı. Özyeğin, şunları söyledi:

"Burada olduÄŸum için çok mutluyum. Her Anadolu ÅŸehrinin benim için ayrı bir yeri vardır. Gaziantep’in benim bankacılığımda çok önemli bir yeri var. Pamukbank Genel Müdürü iken Gaziantep’e geliyordum. Her çalıştığım bankada Gaziantep’e büyük ilgi gösterdim. Bu bankalar Gaziantep’e en çok kredi veren bankalar oldu. Bu çok özel bir iliÅŸkiydi. Anadolu’nun bana katkısını ben de iade etmeye çalıştım. Antep’te giriÅŸimci denildiÄŸi zaman aklıma ilk Sani KonukoÄŸlu geliyor. Onu anmam gerekiyor. O çok özel bir giriÅŸimciydi. GiriÅŸimcilik ruhunuzu geliÅŸtirin. Ayrıca ben hayatımda yaptığım her ÅŸeyi insana deÄŸer verdiÄŸim için yaptım."Â

BAKAN ŞAHİN HAYATININ DÖNÜM NOKTASINI ANLATTI

CNN Türk’ün ’Anadolu’da Yarın Toplantıları’nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, soruları yanıtladı. Şirin Payzın’ın sunduğu programda izleyicilerin sorularını cevaplayan Bakan Şahin, hayatının dönüm noktalarını anlattı. İstanbul Teknik Üniversitesi’ni kazandığı için İstanbul’a gittiğini ancak önce yurt bulamadığını anlatan Şahin, bu nedenle geri döneceği gün kuyumculuk yapan babasının meslektaşlarının yanında kalarak dönmediğini kaydetti.

Eğitim hayatının ardından iş hayatını ve siyasetle ilişkisini aktaran Şahin, kadınların çalışma hayatına katılımını sağlamak için de çaba gösterdiklerini vurguladı. ’Kadının çalışması için kocasından izin alması gerektiğini düşünen çok sayıda kişi’ olduğunun hatırlatılması üzerine Şahin, "Ben 22 yıllık evliyim ve bu tür şeyler karşılıklı anlaşmaya bağlıdır. Kimse kimseye karışmamalıdır. Çalışma hayatımda eşimin çok desteğini gördüm. Özel sektörde yoğun çalıştık. Fedakarlık gerektiriyor. Bunu yaptığınız zaman, aile ve iş hayatını uyumlu hale getirdiğinizde sorun olmaz. İş hayatı ile aile hayatını uyumlu hale getirecek, insanlara esnek çalışma kolaylıkları sunacak modeller oluşturuyoruz. Güçlü kadın, güçlü erkek, güçlü çocuk. Ailenin güçlü olması için çalışıyoruz" dedi.

Kadına yönelik şiddete karşı yapılan yasal düzenlemeleri değerlendiren Şahin, "Aile ve Sosyal Hizmet Destek Uzmanlığı uygulaması kapsamında analizler yapıp ailelere çözüm üreteceğiz. Bunun için 7 bin personel alacağız. Şiddetle Mücadele Merkezi kuracağız. İzleyeceğiz, takip edeceğiz, destekleyeceğiz. Şiddetle mücadeleye hız veriyoruz. Bir çok yerde pilot çalışmalara başladık" diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da, Ak Parti iktidarında Türkiye’nin çok önemli ekonomik ve siyasi başarı sağladığını söyledi.

EYLEM SANDILAR, SONRA ALKIÅžLADILAR

Toplantı sürerken, Gaziantep Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri, hep birlikte ayağa kalkarak, ’Ata Barı’ adlı türküyü söylemeye başladı. Öğrencilerin bu hareketi bir anlığına ’protesto eylemi’ sanılsa da, kurgusal olduğu anlaşılınca katılımcıları neşelendirdi. Bakan Çağlayan, Bakan Şahin ve Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın da aralarında bulunduğu katılımcılar, uzun süre alkışlayarak öğrencilerle birlikte Gaziantep türkülerini söyledi.

Toplantının ardından Bakan Çağlayan, Gaziantep Üniversitesi öğrencileriyle bir süre sohbet etti. Öğrencilerden bazıları yüksek harç fiyatlarından yakınırken, Çağlayan kendi yaşamından örnekler vererek, geçmişte öğrencilerin daha zor şartlarda eğitim gördüğünü ancak bu durumun düzeltildiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!