AP'den flash! flash! flash!

Güncelleme Tarihi:

APden flash flash flash
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Associated Press, ya da kısaca AP dünyanın en eski ve en büyük haber ajansı ve 150. yılını kutluyor. Ajansın 150. yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen ve dünya başkent ve metropollerini dolaşan ‘‘Uluslararası Fotoğraf Sergisi’’, Fujifilm Türkiye'nin desteğiyle bugünden itibaren İstanbul'da ağırlanıyor.

Bu sergi, 1999 yılında AP'ye ABD'nin saygın basın ödülü Pulitzer'i hem magazin ve hem de haber fotoğrafçılığı katogorilerinde kazandıran fotoğrafları da kapsıyor. Toplam 135 fotoğrafın yer aldığı sergide 1992 yılından bu yana AP'ye 22 Fotoğraf Pulitzer'i kazandıran fotoğrafların yanı sıra tüm dünyada belleklere kazınan unutulmaz görüntüler de yer alıyor.

Dünyanın her köşesinde haber toplayan, muhabir bulunduran ve dünyada olup bitenleri 112 ülkede tam 15 000 basın-yayın kuruluşuna ulaştıran AP'nin ‘‘150. Yıl Sergisi’’ geçen yıl ilk kez Washington'daki Basın Müzesi'nde açıldı. Sergi, İstanbul'a ulaşana dek Yeni Delhi, Tokyo ve Roma gibi pek çok kentte fotoğrafseverlerle buluştu.

Fujifilm Türkiye'nin desteklediği Associated Press 150. Yıl Sergisi bugünden itibaren 12 Haziran'a dek Dolmabahçe Kültür Merkezi'nde görülebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!