Anneler Günü ne zaman, hangi gün kutlanacak? Anneler Günü için etkinlikler düzenleniyor

Güncelleme Tarihi:

Anneler Günü ne zaman, hangi gün kutlanacak Anneler Günü için etkinlikler düzenleniyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 09:56

Anneler Günü ne zaman konusu, birçok vatandaş tarafından merakla araştırılmaya devam ediyor. Hayatlarını ne kadar zor koşullar altında idame ettirirlerse ettirsinler, evlatlarına bu durumu yansıtmayan annelerimiz, en güzel Anneler günü sürprizleriyle karşılanacak. Peki, bu özel günün ihya edileceği Anneler Günü ne zaman kutlanacak? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Ülkemizde coşkuyla kutlanan Anneler Günü için hazırlıklar sürüyor. Her yıl mayıs ayında kutlanan Anneler Günün'de çeşitli ürün alternatifleriyle hediye seçenekleri sunan mağazalar o gün sadece anneler için atan kalplerle süsleniyor, markalar o güne özel reklamlar hazırlıyor. Peki, 2017 Anneler Günü ne zaman? Mayıs ayının kaçında?

Anneler Günü, bu yıl da dünya çapında milyonlarca kişi tarafından merakla araştırılıyor. Kendilerini büyüten ve büyük emekler harcayan ebeveynleri için en güzel duygularını aktarmak isteyen evlatlar, Anneler Günü aracılığıyla bu imkanı değerlendirecek. Peki, duygu ve düşüncelerin yanında hediyelerin de takdim edileceği Anneler Günü ne zaman kutlanacak? İşte, birçok kişinin araştırdığı o konunun cevabı

Tarihi ülkelere göre farklılık gösteren Anneler Günü, ülkemizde mayıs ayının ikinci pazarı kutlanmaktadır. Bu sene Anneler Günü 14 Mayıs Pazar gününe denk geliyor. 

Haberin Devamı

ANNELER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Kültürümüzde de önemli bir yeri olan Anneler Günü’nde Türkiye’nin dört bir yanında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. İşte, o etkinliklerden bazıları!

Manisa'lı anneler Kahkaha Yogası yapacak 

Manisa’nın en önemli çekim merkezi ve buluşma noktası olan Forum Magnesia, 14 Mayıs Pazar Günü saat 16.00’da Anneler Günü’ne özel “Kahkaha Yogası” etkinliği gerçekleştirilecek. 

Manisa’nın ilk ve tek alışveriş merkezi olan Forum Magnesia 14 Mayıs Anneler Gününde yine farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Forum Magnesia’da, 14 Mayıs Pazar Günü saat 16.00’da Anneler Günü’ne özel 'Kahkaha Yogası' etkinliği gerçekleştirilecek.

Kişisel Gelişim Uzmanı Özden Kurnaz tarafından verilecek ücretsiz yoga eğitimi ile annelerin tüm streslerini atıp sağlıkla gülümsemeleri hedeflenen etkinliğe yoğun katılım olması bekleniyor. Son yıllarda tüm dünyada ilgi gören Kahkaha Yogası insanı rahatlatan, sakinleştiren doğru nefes teknikleri ile kahkahanın birleşmesinden oluşuyor.

İstanbul Çocuk Maratonu, Anneler Günü'nde Koşulacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul tarafından düzenlenen İstanbul Çocuk Maratonu, 14 Mayıs’ta Anneler Günü’nde koşulacak. Spor İstanbul tarafından 3.’sü organize edilen İstanbul Çocuk Maratonu, 14 Mayıs’ta Anneler Günü’nde koşulacak. Maltepe Sahil Şehir Parkı’nda düzenlenecek olan çocuk maratonunda çocuklar "Hoşgeldin Şampiyon", "Katılmak Kazanmaktır" "Koşsun da Büyüsün" ve "Anneler Günü’nde Annene İlk Madalyanı Hediye Et" sloganları ile karşılanacak. 0-15 yaş grubu arasında 10.000 çocuğun katılacağı etkinliğin amacı çocukların yarıştırılması değil, çocuklara maraton bilinci ve spor kültürünü aşılamak olacak.

Haberin Devamı

İzmir’de Anneler Günü'ne anlamlı kutlama

İZMİR'in Karşıyaka Belediyesi'nin etkinlikleri kapsamında, bu yıl Anneler Günü'nde geleneksel Zübeyde Hanım Koşusu'nun ardından, törenle -Ata'dan Ana'ya- çiçekler sunulacak. Geçen 10 Kasım'da Anıtkabir'in bahçesine ekilen çiçekler, Çankaya Belediyesi tarafından yüzlerce Cumhuriyet sevdalısıyla birlikte Karşıyaka'daki Zübeyde Hanım Anıt Mezarı'na getirilecek.Karşıyaka Belediyesi'nin Anneler Günü etkinlikleri; Ulu Önder Atatürk'ün Karşıyaka'ya emanet ettiği annesi anısına geleneksel hale getirilen 'Zübeyde Hanım Koşusu' ile başlayacak. Her yıl İzmir ve çevre illerden yoğun katılımla gerçekleşen koşu, bu yıl da 10 yaş ve üzeri herkese açık olacak. Katılımcılar, 14 Mayıs Pazar sabahı Anayasa Meydanı'ndan Zübeyde Hanım Anıt Mezarı'na koşacak. Organizasyona katılmak için 13 Mayıs'a kadar Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'na kayıt yaptırılabilecek. 

 

BAKMADAN GEÇME!