Almanya: İhbar aldık

Güncelleme Tarihi:

Almanya: İhbar aldık
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 00:31

Almanya, terör saldırısı olabileceği gerekçesiyle dün Türkiye’deki temsilcilik ve okullarını kapattı. Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, bugün de uygulanacak tedbirle ilgili, “Türkiye’deki Alman temsilciliklerine terör saldırıları hazırlandığına yönelik çok somut ihbarlar aldık” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA, dün ‘Ciddi tehdit var’ gerekçesiyle Ankara’daki Büyükelçiliği ve Ernst Reuter Ortaöğrenim Okulu ile İstanbul Başkonsolosluğu ve İstanbul Alman Lisesi’ni kapattı. Bu uygulama Almanya’da da tedirginliğe yol açtı. Almanya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri dün başkent Berlin’deki basın kuruluşlarını telefonla arayıp 40 dakika içinde Dışişleri Bakanı’nın basın açıklaması yapacağını duyurdu.

Açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, şunları söyledi: “Türkiye’deki Alman temsilciliklerine terör saldırıları hazırlandığına yönelik çok somut ihbarlar aldık. Ben bu nedenle gece, Ankara’daki büyükelçilik, İstanbul’daki başkonsolosluk ve iki şehirdeki Alman okullarının kapatılması kararını verdim. Bu gerekli bir önlemdi. Çünkü Alman vatandaşlarının ve çalışan insanların korunması öncelik taşıyor. Bu aynı zamanda bir ön tedbir, zaman kazanarak, önlemlerin arttırılmasını sağlamak için. Türk polisine önlemlerden dolayı çok teşekkür borçluyuz. Vatandaşlara önümüzdeki günlerde seyahat uyarılarını çok dikkatle takip etmelerini öneriyorum.”          

BİLD: IŞİD YÜZÜNDEN
 ALMAN Bild gazetesi, yabancı istihbarat örgütünden ‘IŞİD, Türkiye’deki Alman temsilciliklerine ve kurumlarına saldıracak’ istihbaratı alındığını yazdı. Bild, üst düzey güvenlik yetkililerine dayandırdığı haberinde, temsilcilik ve okulların bugün de kapalı tutulacağını yazdı. Bild haberinde, istihbaratın IŞİD’e yakın çevrelerden alındığını ve bilginin Alman makamlarına çarşamba akşamı saat 21.30 sıralarında ulaştığını da yazdı.       

VALİLİK: SÖYLENTİLERE İTİBAR ETMEYİN
İSTANBUL Valiliği, terör saldırısı söylentileriyle ilgili yazılı açıklama yaptı: “Bazı basın yayın organları ile sosyal medyada, ülkemizde son zamanlarda maruz kalınan terör olayları sebebiyle kamuoyumuzda oluşan hassasiyeti kullanarak halkımızı tedirginlik ve endişeye sevk edebilecek haber veya mesajların yayılmaya çalışıldığı görülmektedir. Bu tür haber veya mesajların, terör örgütlerine müzahir kişilerce ülkemizin huzur ve güvenliğini bozmak amacıyla ve kasıtlı yayılmaya çalışıldığı kamuoyumuzun malumudur. Bazı yabancı ülke temsilciliklerinin de ‘teyide muhtaç duyumlarına’ dayalı ve yetkili kurumlarla irtibata geçmeden tedbirler geliştirmeye çalıştığı ve kamuoyumuzu olumsuz etkileyebilecek tasarruflarda bulunduğu görülmektedir. Halkımızın sadece yetkili mercilerin yapacağı açıklamalara itibar etmesini, kaynağı ve amacı kuşkulu sansasyonel ve gayri ciddi haber ve söylentileri dikkate almamalarını kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

ANKARA VALİSİ: AMAÇ KORKUTMAK
Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, terör saldırısı sonrasında oluşan hassasiyeti de kullanarak bazı basın ve yayın organları ile sosyal medyada halkı korku ve endişeye sevk edecek tarzda yapılan haber ve paylaşımlara itibar edilmemesini istedi. Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan’ın ziyaretinde konuşan Kılıçlar, “Vatandaşlarımızın, sadece resmi makamlar tarafından yapılan açıklamaları dikkate almalı” dedi.
          

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!