AÖL sınav giriş belgesi çıktı alma ekranı! AÖL sınavı kaç dakika sürecek?

Güncelleme Tarihi:

AÖL sınav giriş belgesi çıktı alma ekranı AÖL sınavı kaç dakika sürecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2018 14:41

AÖL sınav giriş belgesi görüntüleme ekranı, sınava giriş yapacak olan öğrenciler tarafından sorgulanmaya başlandı. Lise diplomalarını alacakları AÖL sınavının giriş belgesini çıkartarak sınava girecek olan vatandaşlar, sınava dakikalar kala bu işlemler için harekete geçti. Peki, AÖL sınav giriş belgesi nasıl çıktı alınır? İşte, belge görüntüleme işlemi ve detaylı bilgiler

Haberin Devamı

AÖL sınav giriş belgesi, öğrenimlerini açıktan devam ettiren vatandaşlar için bugün hayati bir önem taşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı AÖL Sınav giriş belgesi aracılığıyla sınava giriş yapacak olan öğrenciler, sınavın saat kaçta ve kaç dakika süreceğini de merak ediyor. Peki, AÖL sınav giriş belgesi nasıl çıktı alınır? İşte, AÖL sınav saatleri ve sınavın kaç dakika süreceğine dair detaylı bilgiler

AÖL SINAVLARI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Açık Öğretim Kurumları Sınavları, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Baskı Ünitesinde meydana gelen teknik arıza sebebiyle iki hafta ertelenen AÖL’ün ilk oturumu yarın yapılacak. Açık lise sınavları . (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi) 31 Mart - 01 Nisan 2018 tarihlerinde 3 oturum olarak gerçekleştirilecek. Sınava katılacak öğrencilerimiz Sistemden öğrenci numarası ve şifrelerini girerek sınav giriş belgelerine ulaşabilirler.

1. Oturum 31 Mart 2018 9.30
2. Oturum 31 Mart 2018 14.00
3. Oturum 01 Nisan 2018 15.00

Haberin Devamı

Ayrıca 3. Oturumun saat 15.00’ a alınmasının nedeni ÖSYM sınav takviminde yer alan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının sabah saat 10.15’ te yapılacak olmasından kaynaklanmaktadır. AÖL sınavının her oturum için 150 dakika sürmesi beklenmektedir.

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ GÖRÜNTÜLEME

MEB'in resmi internet sitesinden güvenlik Kodu, öğrenci numarası ve şifre ile öğrenci girişi yapan öğrenciler menüden sınava giriş belgesi alabilirler ve sınava giriş yerlerini öğrenebilirler.

SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL SINAVI İÇİN GEREKLİ BELGELER

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı, Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi, Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı) sınava giren öğrencilerin yanında olmalıdır. Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır. Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!