Açık lise sınavları ne zaman yapılacak? AÖL 1. dönem sınav takvimi araştırılıyor!

Güncelleme Tarihi:

Açık lise sınavları ne zaman yapılacak AÖL 1. dönem sınav takvimi araştırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2021 18:03

2021'in gelmesi ile birlikte ertelenen MEB sınavlarına yönelik araştırmalar hız kazandı. Açık lise sınavı olarak da bilinen AÖL sınavlarının 1. dönemi, koronavirüs vakalarındaki artış ve alınan önlemler nedeni ile ertelenmişti. Peki, AÖL 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

AÖL 1. dönem sınavları, binlerce açık lise öğrencisinin gündeminde ilk sıralarda yer alıyor. Yeni yılın gelmesi ile birlikte araştırmalarına hız veren AÖL öğrencileri, 2020-2021 eğitim yılı 1. dönem sınav tarihleri hakkındaki en son gelişmelerden haberdar olmak istiyor. İşte, konuya dair ayrıntılar...

AÖL SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

MEB açıklamasında, '26 - 27 Aralık 2020 tarihlerinde yapılacak online sınavlara sadece Yurtdışı Ortadoğu (K.K.T.C hariç) programına kayıtlı öğrenciler girecektir.' denildi. Henüz yurt içinde ne zaman sınav yapılacağı ise açıklanmadı.

Konuya dair ayrıntılar geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

SINAVA KİMLER GİRECEK?

Açık Öğretim Kurumları Online Sınavları, yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirilemeyen 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem Açık Öğretim Kurumları Sınavlarına katılması gereken öğrencilerin hak kayıplarının önlenmesi amacıyla yapılacak olan eşdeğer sınavları ifade eder.

Haberin Devamı

Açık Öğretim Kurumları Online Sınavlarına yurt dışında ikamet eden ve Açık Öğretim Kurumlarına kayıtlı öğrenciler katılabileceklerdir.

Aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için yurt içi sınav merkezlerinde yapılan sınavlara katılmış olan öğrenciler online sınava katılamayacaklardır.

Sınav ücreti, AÖK kayıt işlemleri için adaylar tarafından ödenen ücretler dâhilinde olacaktır. Adaylar ayrıca bir sınav ücreti ödemeyeceklerdir.

BAKMADAN GEÇME!