Açık Lise kayıt yenileme ve ilk kayıt işlemleri ne zaman yapılacak? AÖL kayıtları ne zaman? İşte en son bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Açık Lise kayıt yenileme ve ilk kayıt işlemleri ne zaman yapılacak AÖL kayıtları ne zaman İşte en son bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2022 20:04

AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri, Açık Öğretim Lisesi'nde eğitimlerine devam eden öğrenciler tarafından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Açık Lisesi'nde eğitim hayatına devam eden adaylar, 2022-2023 eğitim yılının ilk dönemi için kayıtlara odaklandı. Peki, Açık Lise kayıt yenileme ve ilk kayıt işlemleri ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Açık Öğretim Lisesi 1. dönem kayıt ve kayıt yenileme takvimi öğrencilerin gündeminde yer almaya devam ediyor. Lise eğitime devam eden binlerce öğrenciyi ilgilendiren Açık Öğretim Lisesi kayıtları yakın zaman sonra start alacak. İşte, 2022 AÖL 1. dönem kayıtlarında son durum...

AÇIK LİSE KAYITLARI NE ZAMAN?

2021 yılında AÖL kayıtları 6 Eylül - 3 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşmişti. Bu seneki AÖL kayıt tarihleri henüz bakanlık tarafından ilan edilmedi.

MEB tarafından açıklanacak Açık Öğretim Lisesi 2022-2023 takvimi ile AÖL kayıt yenileme ve ilk kayıt tarihleri netlik kazanacak. Konuyla ilgili açıklamalara haberlerimizde yer vereceğiz.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ KAYIT YENİLEME İŞLEMİ

İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri öğrencilik durumu " Silik, Donuk veya Aktif " olan öğrencilerimizden kayıt yenileme sınav bedelini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılmaktadır. Bu öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yoktur. Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılmaktadır ve para yatıran öğrencinin öğrencilik durumu ertesi gün aktif duruma geçmektedir.

Haberin Devamı

Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerimizin öğrencilik durumları sistem üzerinden "Aktif" yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanmaktadır. Kayıt yenileme işlemi tamamlanan öğrencilerimizin öğrenci numarası ve şifrelerini kullanarak sisteme giriş yapıp ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında sınavına girecekleri dersleri seçmeleri ve diğer bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!