Dünyadan Ankara'daki terör saldırısı girişimine kınama

Güncelleme Tarihi:

Dünyadan Ankaradaki terör saldırısı girişimine kınama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2023 18:44

ABD, Almanya, İsveç ve Fransa'dan Ankara'daki terör saldırısı girişimini kınadı, Türkiye ile dayanışma mesajları verdi.

Haberin Devamı

Ankara’da düzenlenen terör saldırısı girişimi ABD tarafından kınandı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı açıklamada, “ABD, bugün Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na düzenlenen saldırıyı kınıyor. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terörün her türünü reddediyor, NATO müttefikimiz Türkiye'nin ve Türk halkının yanındayız” dedi.

İSVEÇ'TEN TERÖRLE MÜCADELEDE TÜRKİYE VURGUSU

Ankara’da sabah saatlerinde düzenlenen terör saldırısı girişimi birçok ülke tarafından kınandı. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson yaptığı açıklamada, İsveç’in Ankara'da düzenlenen terör saldırısı girişimini şiddetle kınadığını belirterek, “Terörle mücadelede Türkiye ile uzun vadeli işbirliğine olan bağlılığımızı bir kez daha teyit ediyor, yaralananların bir an önce ve tamamen iyileşmesini diliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ise yaptığı açıklamada, Ankara'daki düzenlenen terör saldırısı girişimi karşısında dehşete düştüğünü belirterek, “İsveç her türlü terörizmle mücadele konusunda Türkiye ile uzun vadeli bağlılığı ve ortaklığı konusunda kararlıdır. Yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

FRANSA'DAN TÜRKÇE KINAMA

Fransa, Ankara’da düzenlenen terör saldırısı girişimini Türkçe mesaj ile kınadı. Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Fransa, Ankara'da İçişleri Bakanlığı binası önünde bu sabah düzenlenen terör saldırısını kınıyor. Türkiye ile dayanışma içindeyiz. Yaralılar ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

ALMANYA BAŞBAKANI SCHOLZ’DAN TÜRKÇE KINAMA

Almanya, Ankara’da düzenlenen terör saldırısı girişimini Türkçe mesaj ile kınadı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz sosyal medya hesabından Türkçe ve Almanca yaptığı açıklamada, “Ankara'nın merkezinde meydana gelen saldırıyı şiddetle kınıyoruz! Türk ortaklarımızla dayanışma içindeyiz” dedi.

Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığının Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı girişiminde bulunmuş, teröristlerden biri üzerindeki bombayı patlatmış, diğer terörist ise vurularak etkisiz hale getirilmişti. Saldırı girişiminde 2 polis yaralanmıştı.

 

BAKMADAN GEÇME!