ABD’den 1 yıl sonraya randevu

Güncelleme Tarihi:

ABD’den 1 yıl sonraya randevu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 21:24

ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği, Türk vatandaşlarının göçmen statüsünde olmayan vize işlemi randevuları için en erken tarihin 2019 yılının ocak ayı olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Hürriyet’e bilgi veren ABD Büyükelçiliği yetkilileri, öğrencilerin seyahati ya da acil sağlık gerekçesi gibi durumlarda bu tarih beklenmeden vize başvurusu yapılabileceğini, bu başvurulara öncelik tanındığını anımsattılar. Yetkililer, işadamı ya da gazeteciler gibi mesleklerde acil vize ihtiyacı olanların vize formunda ‘hızlandırılmış vize’ seçeneğini işaretlemeleri durumunda konsolosluğun değerlendirerek uygun bulurlarsa ocak ayı öncesi için randevu verilebileceğini ifade ettiler. Ancak, turistik amaçla ABD’ye gidecekler için ABD Konsolosluğuna vize randevusu için bir yıl beklemeleri gerekiyor.

VİZELER DURDU, YIĞILMA OLDU

ABD ile Türkiye arasında yaşanan kriz nedeniyle geçen 8 Ekim’de vize işlemleri karşılıklı durdurulmuş iki ülke arasında yapılan istişarelerin ardından 7 Kasım’da kısıtlı olarak vize işlemlerine başlanmıştı. Yetkililer, bu süre içinde yapılamayan başvurular nedeniyle yığılma oluştuğunu, kotalar dolunca başvuruların 2019 Ocak ayına ertelendiğini kaydettiler.

Haberin Devamı

ABD Büyükelçiliği resmi web sitesinde dün duyurduğu vize açıklamasında, geçerli vizesi olan Türk vatandaşlarının ABD’ye seyahat etmeye devam edebileceği, göçmen olmayan vizelerin sınırlı bir şekilde devam ettirildiği belirtilerek önümüzdeki günlerde randevusu olanların durumlarını resmi web sitesinde tekrar gözden geçirmeleri istendi. Türk vatandaşlarının göçmen statüsü olmayan vize başvurularını Türkiye dışından da yapabilecekleri belirtildi. Halen vize başvurusu bulunan Türkiye vatandaşlarına ‘iptal’ durumunda haber verileceği kaydedildi, ancak ABD Büyükelçiliği tarafından bir bilgilendirme yapılmadığı sürece vatandaşların başvuru tarihlerinde bir değişim olmayacağına da dikkat çekildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!