95 yaşındaki Hikmet Zeren'e büyük vicdansızlık! Ev sahibi sokağa attı... Yeğeninin parasına el koyduğu iddia edildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2023 11:59

İstanbul Küçükçekmece'de 3 yıl önce kızı vefat eden 95 yaşındaki kadın iddiaya göre, ev sahibi tarafından mahkeme kararıyla evden çıkarıldı. Zeren’in komşusu Özlem Sönmez, 'Kendisinin emekli maaşı ve birikmiş bir miktar parası vardı. Birikmiş parasına yeğeni tarafından el konulduğu için, kira farkından dolayı ev sahibi icra takibi başlatıyor.' dedi.

Haberin Devamı

Küçükçekmece, Fatih Mahallesi'nde bulunan bir binanın giriş katında 15 yıldır ikamet eden 95 yaşındaki Hikmet Zeren, ev sahibinin icraya vermesi nedeniyle köpeği ve eşyalarıyla birlikte sokakta kaldı. 95 yaşındaki kadının hayatı 3 yıl önce kızı Sevda Koray'ın vefat etmesiyle kabusa döndü. İddiaya göre, Hikmet Zeren, kızı vefat ettikten sonra abisinin kızı Sedef Zeren 'e banka işlerini halletmesi için vekalet verdi. Son 3 yıldır yeğeni ile ev sahibi arasında kira artışı konusunda anlaşmazlık yaşandı. Kira artışındaki farkı 3 senedir alamayan ev sahibi tahliye için dava açtı.

95 yaşındaki Hikmet Zerene büyük vicdansızlık Ev sahibi sokağa attı... Yeğeninin parasına el koyduğu iddia edildi

Dava sonucuna göre dün eve gelen icra memurları kararı uyguladı. Hikmet Zeren, eşyaları ve köpeğiyle birlikte sokakta kalırken komşuları sahip çıktı. Komşularının evlerine davet ettiği Hikmet Zeren geceyi bir komşusunun evinde geçirdi.

Haberin Devamı

"EV SAHİBİNİN VE YEĞENİNİN VİCDANLI OLMASINI BEKLERDİK"

Hikmet Zeren'in komşusu Özlem Sönmez, "Hikmet teyzeyi ortalama 15 yıldır tanıyorum. 3 sene önce kızı vefat etti. Kızı vefat ettikten sonra devreye yeğeni girdi ama ilgilenmedi. Gelip gitmedi. Hastane olsun, alışverişi olsun, temizliği olsun bizler yardımcı olduk. Kendisinin emekli maaşı ve birikmiş bir miktar parası vardı. Birikmiş parasına yeğeni tarafından el konulduğu için, ortalama da 3 senedir kira artışı yapılmadığı için kira farkından dolayı ev sahibi icra takibi başlatıyor. Kadın 95 yaşında gelen karara da itiraz edemiyor. Biz son dakika öğrendik, karar kesinleşince evden tahliye kararı çıktı. Şuan da gördüğünüz gibi asla evini bırakmak istemiyor. Bir tane köpeği ve kedileri var. Burada ev sahibinin vicdanlı olmasını beklerdik. Çünkü kadının parası var. Yeğeninin vicdanlı olmasını beklerdim çünkü parası onda. Çok fazla yaşayacağını tahmin etmiyorum ama o para burada bakımla beraber onu hayatını idame ettirirdi. Asla ve asla bakım evine gitmek istemiyor. Yeğeninin tam olarak nerede olduğunu bilmiyorum ama Etiler civarında oturduğunu biliyorum. Dediğim gibi yeğeni gelip gitmez ve hiç ilgilenmezdi onun tek amacı bize de şunu söylediği 'Lütfen komşuları olarak şikayet edin, polis ve devlet el koysun. Onu buradan alsın götürsün'. Belediye destek veriyor, yemeğini getiriyor, gerekirse temizliğini yaptırıyor. Bizler de yaptırıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

"EV SAHİBİ 2-3 YILLIK SÜREÇTE KİRA ARTIŞI YAPILMADIĞI İÇİN DAVA ETMİŞ"

Hikmet Zeren'in 2015 yılından beri komşusu olduğunu söyleyen Canan Simaiş ise, "Hikmet hanımın kızı vefat etmeden önce de kendileriyle manevi olarak ilgileniyordum. Kızı vefat ettikten sonra maddi işlerini devam ettirsin diye yeğenine vekalet verdiğini daha sonra öğrendim. Maaşından harcama yapmak istediği zaman yardımcı olmam için bana maaş kartını verdi. Çekip kullanamayınca bankaya sorduk ve maaşında haciz var cevabını aldım. Sebebi ise ev sahibi, 2-3 yıllık süreçte kira artışı yapılmadığı için dava etmiş ve kira artışı yapılmadığı için 17 bin liralık bir haciz kararı alınmış. Hikmet hanımın hesabında 3 bin lira olduğu için o çekiliyor ve 14 bin liralık bir borcu kalıyor. Emekli maaşına haciz getirilemediği için 14 bin lirayı emekli maaşından çekemediler. Ben bunu yeğenine söyledim. Sedef hanımın 14 bin liralık borcu ne zaman ödediği belli, ev sahibinin tahliye kararını aldırmasından sonra borç ödendi. Ev sahibi bu borç ödenmediği için 2'inci bir dava açıyor ve tahliye kararı ile dava sonuçlanıyor. Hikmet hanıma bugün tahliye edileceğine dair bir belge gönderilmedi. Bankadaki parasının bankada olmadığını biz ev sahibinin koyduğu ilk duruşma sonunda icradan öğrendik. O para şuan yeğeninde, o zaman öğrendik. Sedef hanım kendisiyle hiç ilgilenmediği için olay bu noktaya geldi" diye konuştu.

Haberin Devamı

95 yaşındaki Hikmet Zerene büyük vicdansızlık Ev sahibi sokağa attı... Yeğeninin parasına el koyduğu iddia edildi

"TAHLİYE DAVASINDAN MÜVEKKİLLERİM GEÇ HABERDAR OLMUŞLARDIR"

Komşuların iddiaları üzerine Sedef Zeren'in avukatı Ömer Faruk Erdoğan yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Hikmet hanımın şu anda güncel konutuyla ilgili dosyaya ilişkin olarak ise müvekkillerimiz hiçbir şekilde kirayı geç yada eksik ödememiştir. Ev sahibine yasal artışında üzerinde bir kirayı da müvekkillerim teklif etmiştir ancak Hikmet hanıma açılan tahliye davasından müvekkillerim (Vasi olmadıkları için) geç haberdar olmuşlardır. Ev sahibi, Hikmet hanımın yaşadığı evi uygun koşullarda kullanmadığından bahisle tahliye davası açmış ilgili süreçleri takip etmiş ve kesinleşen karar neticesinde tahliye işlemini yapmışlardır. Dün yapılan tahliye sırasında müvekkillerim de durumu öğrenir öğrenmez tüm işlerini ve güçlerini bırakarak halalarının yanına gitmiş, halaları olan Hikmet hanımı kendi evlerine götürmek istemişler, eğer istiyorsa onun için çok kaliteli bir huzurevi ayarlayacaklarını söylemişlerse de saatlerce dil dökmelerine karşın başarılı olamamışlardır. Ayrıca bugün Küçükçekceme Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün Hikmet hanımla görüşmeleri neticesinde, kendisini müvekkillerimin evinde kalmaya ikna etmişlerdir ve bugünden itibaren müvekkillerim Hikmet hanımın bakımıyla bizzat ilgileneceklerdir. Bu anlamda vasi atanmasına ilişkin yasal süreçler devam etmekte olup, müvekkillerim halaları için ellerinden geleni yapmaya devam etmektedirler".denildi.

Haberin Devamı

95 yaşındaki Hikmet Zerene büyük vicdansızlık Ev sahibi sokağa attı... Yeğeninin parasına el koyduğu iddia edildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!