6 milyon diploma kayıt altında

Güncelleme Tarihi:

6 milyon diploma kayıt altında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 20:50

‘Mezun Belgesi Sorgulama/Doğrulama Sistemi’ne, 6 milyonu aşkın mezun bilgileri üniversiteler tarafından girildi. En eski mezuniyet yılı ise 1969’a kadar uzanıyor.

Haberin Devamı

Diploma sahteciliğinin önüne geçmek, Türkiye’de bir mezun profili çıkarmak, karar destek sistemlerine veri sağlamak için oluşturduğu ‘Mezun Belgesi Sorgulama/Doğrulama Sistemi’ne üniversite mezunlarının tüm bilgilerinin girilmesi için Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) çalışmaları sürüyor. 2010’dan sonra mezun olan öğrencilerin neredeyse tamamının bilgileri sisteme eklendi. Şimdiye kadar 1969’dan itibaren toplam 6 milyon 333 bin 611 mezunun bilgileri sisteme dahil edildi. Bilgi giriş yılı 1969’dan başlıyor. O yıla ait sadece 1 mezuna ait bilginin sisteme eklendiği belirtildi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın, “Sahte diplomalı öğretmenler var” açıklamasının ardından gözler, 2015 Kasım ayında devreye giren ‘Mezun Belgesi Sorgulama/Doğrulama Sistemi’ne çevrilmişti. 

Haberin Devamı

KENDİ BİLGİLERİME NASIL ULAŞABİLİRİM?

E-devlet kapısından TC kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapıyorsunuz. ‘Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama’ kısmından mezuniyet bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Diploma ile birlikte ibraz edilecek bu bilgilerle diplomanın doğrulanması da sağlanabiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!