28 PKK'lı öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

28 PKKlı öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2016 22:17

Genelkurmay Başkanlığı, önceki gün Şırnak’ta 13, Mardin Nusaybin’de 9 ve ve Hakkâri Yüksekova’da 6 olmak üzere toplam 28 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

ŞIRNAK: TSK’nın verdiği bilgiye göre Şırnak’ta süren operasyonda 13 teröristin öldürülmesiyle, operasyonun başladığı 14 Mart’tan itibaren etkisiz hale getirilen PKK’lı sayısı 28’e yükseldi. Operasyon bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çatışmalar yoğunlaşırken, teröristlerin kurduğu 3 barikat kaldırıldı ve 39 el yapımı patlayıcı imha edildi. Teröristlerin barikat ve çukurlara yerleştirdikleri patlayıcıları uzaktan infilak ettirmek için yüzlerce metre uzunluğunda kablo kullandığı belirlendi. Silopi ilçesinde de 5 terörist teslim oldu.

MARDİN: Nusaybin ilçesindeki operasyonda da 9 terörist etkisiz hale getirilirken, 1 terörist teslim oldu. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 33’e yükseldi. Operasyonda toplam 103 el yapımı patlayıcı da imha edildi.

Haberin Devamı

HAKKÂRİ: Yüksekova ilçesinde ise kar yağışı ve görüş mesafesinin düşmesine rağmen dün sabah saatlerine kadar süren çatışmalarda 6 terörist etkisiz hale getirildi, 1 terörist yakalandı. Hakkâri merkezde de bir sığınakta el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme bulundu.

57 BİN KALAŞNİKOF MERMİSİ

DİYARBAKIR: Sokağa çıkma yasağı ve arama faaliyetlerinin sürdüğü Sur’da PKK’lı teröristlerle polis arasında çıkan çatışmada 3 terörist öldürüldü. Bağlar ilçesinde de güvenlik güçleri, son bir haftada 70 Kalaşnikof ile bunlara ait 57 bin mermi, 6 BKC (Bixi) makineli tüfeği ile 45 bin mermi, 5 keskin nişancı tüfeği ile bu tüfeklere ait 500 mermi, 10 roketatar, 91 elbombası, 22 el yapımı patlayıcı, bomba yapımında kullanılan 18 çuval kimyasal toz ve çok sayıda malzeme ile bir miktar esrar ele geçirdi.

Öte yandan Mardin Derik’te ihbar üzerine Kale Mahallesi’ndeki bir evin bodrumunda yapılan aramada, 13 bidon içinde 283 kilogram amonyum nitrat olduğu değerlendirilen patlayıcı madde, 2 piknik tüpü ve kablo bulundu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!