Topbaş'tan GSÜ yangını açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Topbaştan GSÜ yangını açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2013 14:43

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Galatasaray Üniversitesi'nde dün gece meydana gelen yangınla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Yangının başlamasının ardından bina içindekilerin kendi imkanlarıyla alevlerle mücadele ettiğini ve söndürdüklerini zannettiklerini söyleyen Topbaş, "Bize ihbar yangının başlamasından yarım saat sonra  geldi" dedi.

İşte Topbaş'ın açıklamalarından satır başları:

Elektronik cihazlar çoğaldıkça yükü taşıyamayan kablolar yanıyor ve alevleri fitil gibi her yere taşıyor.
Biz New York itfaiyesine eşdeğer bir itfaiye gücüne sahibiz. Beşiktaş ilçesinde bu bina dahil olmak üzere 57 bina üzerinde geçen yıl yangın senaryosu yapmışız.
Yangın, saat 7’yi beş geçe duman çıktığı söyleniyor. Ve 19:07’de yangın başlıyor. İçeridekilerin mevcut tüplerle söndürmeye çalıştıkları söyleniyor.
Bize ancak yarım saat sonra haber veriliyor ve itfaiye 6 dakika sonra müdahale ediyor.

Yani söndürebilir zannıyla mevcut malzemelerle müdahale ediliyor ve sanırım söndürdük sanılıyor .
Herhalde söndü zannetmişler, yarım saat sonrasında bize haber verilmiş.

Bize haber geç verildi, 6 dakikada gittik. Hiçbir şekilde büyükşehir itfaiye açısından bir şey yok. Hakikaten yarım saate yakın bir süre içinde gecikmeli bize bir bildirim var. Ekibimiz gidiyor. Bahsedilen raporla ilgili itfaiyemizin bir raporu yok. Birileri kendilerince herhalde söndü zannetmiş.

Haberin Devamı

Bir yerde kontak başladığı zaman sigorta atmazsa devam eder ve gider. Yangın sürer gidebildiği kadar. Özellikle ahşap ağırlıklı yapılarda tedbirli olmak zorunda. Yanmaz kablolar, silikonlu kablolar kullanılması lazım. Bu şekilde daha hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Raporlar çıktıktan sonra detaylar ortaya çıkacak.

Buradan bir ikaz yapacağım. Çok basit gördüğünüz telefonunuz şarjını gece yanabilecek bir malzemenin üzerine bırakmayınız. Transformatörün ısındığını görüyorsunuz, ters bir devre problemi yangın çıkartabilir. Bütün cihazlarda. Hassasiyet gösterilmesi gerekmektedir. Şarj ederken gece alışkanlığını bırakmanız lazım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!