Galatasaray için büyük dayanışma

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray için büyük dayanışma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2013 13:18

Dün akşam çıkan yangınla çatısı tamamen yok olan Galatasaray Üniversitesi’ne twitter üzerinden destek ve geçmiş olsun mesajları yağdı. Üniversiteler de Galatasaray’a kapısını açtığını ve her türlü desteğe hazır olduğunu duyurdu. Öte yandan Galatasaray camiası adına yapılan yazılı açıklamada "Yanan binanın küllerinden daha güçlü bir Galatasaray çıkacaktır" denildi ve bağışların nereye yapılabileceği açıklandı.

Haberin Devamı

Hürriyet Eğitim'in haberine göre Galatasaray Üniversitesi’nde çıkan yangın eğitim dünyasını birleştirdi. Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel, twitter üzerinden #UniversitemUniversitendir kampanyası başlatarak, Bahçeşehir’in kapılarını Galatasaray’lı öğrencilere açacağını duyurdu.
 
Yücel twitter hesabından, “GS üniversitesi BAU’dan her türlü desteği alabilecektir. Derslerin aksamadan yapılması için kapılarımızı açıyoruz” dedi.
 
Twitter kullanıcıları da Galatasaray Üniversitesi’nde çıkan yangının ardından geçmiş olsun dileklerini #GeçmişOlsunGSÜ etiketiyle paylaştı. Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurcan Baç da twitter hesabından Galatasaray’a geçmiş olsun dileklerini iletti ve “Akademik hayatın aksamaması için her konuda desteğe hazırız” dedi. 

Haberin Devamı

YENİDEN İNŞA EDİLECEK

BAĞIŞLAR İÇİN

GSÜ Restorasyonu için açılan kampanyaya ait TL, USD ve Euro hesap numaraları, şube ve iban kodu ve swift bilgileri şöyle:

Yapı Kredi Özel Bankacılık Merkezi
GALATASARAY EĞİTİM VAKFI HESABI
 
Şube kodu : 410
SWIFT YAPITRIS
----
TL
Hesap no 88309050
İBAN NO: TR67 0006 7010 0000 0088 3090 50
----
$
Hesap no 85416733 DOLAR
İBAN NO: TR60 0006 7010 0000 0085 4167 33
----

Hesap no 85423905 EURO
İBAN NO: TR28 0006 7010 0000 0085 4239 05

Öte yandan Galatasaray camiası adına yapılan yazılı açıklamada da dünkü yangın nedeniyle Galatasaray Üniversitesi’ndeki binanın ağır hasar gördüğü belirtilerek, "Galatasaray camiasının üzüntüsü tarif bile edilemez. Galatasaray Camiası, eğitim kurumları, eski öğrencileri, kulübü, dernekleri, vakıfları ve taraftarlarıyla en kısa sürede hasar gören binalarını kendi mali imkanlarıyla yeniden yapmak üzere harekete geçmiştir. Gün; birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür. Yanan binanın küllerinden daha güçlü bir Galatasaray çıkacaktır" denildi.

BOĞAZİÇİ'NDEN DESTEK AÇIKLAMASI

Boğaziçi Üniversitesi de destek açıklaması yaparak GSÜ'nün yanında yer aldıklarını vurguladı.

Açıklamada şöyle denildi:

"GalatasarayÜniversitesi’nde 22 Ocak 2013 tarihinde yaşanan talihsiz yangın Boğaziçi Üniversitesi camiası olarak hepimizi büyük üzüntüye sevk etmiştir.
Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü nezdinde, üniversitenin akademik kadrosuna,öğrencilerine ve mezunlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletir; Galatasaraycamiasının üzüntüsünü paylaşırız.
Hasar tespit çalışmaları doğrultusunda belirlenecek ihtiyaçlar dahilinde Boğaziçi Üniversitesi olarak eğitim ve öğretim için tüm olanaklarımızı seferber ederek Galatasaray Üniversitesi’nin yanında olacağımızı kamuoyuna duyururuz."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!