2022'de okullar ne zaman kapanıyor? İşte yaz tatili başlangıç tarihi

Güncelleme Tarihi:

2022de okullar ne zaman kapanıyor İşte yaz tatili başlangıç tarihi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2022 10:32

Özellikle 8 ve 12’nci sınıf öğrencilerinin sınavlara hazırlık tempolarını artıracakları bir süreç başlayacak. 8’inci sınıf öğrencileri Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava hazırlanacak. Sınav 5 Haziran’da yapılacak. 12’nci sınıfların gireceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ise 18-19 Haziran’da uygulanacak. Peki, okullar ne zaman kapanacak? Karne tatili ne zaman?

Haberin Devamı

Pandemi nedeniyle bir buçuk yıllık uzaktan eğitim sürecinin ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı, 6 Eylül’de yüz yüze ve tam zamanlı başladı. İkinci döneme 7 Şubat’ta başlayan öğrenciler, 11-15 Nisan’daki ikinci ara tatilin ardından ders başı yaptı. 11 Nisan’da bahar dönemi ara tatiline çıkan tüm eğitim kademelerindeki yaklaşık 18 milyon öğrenci için 18 Nisan'da ders zili yeniden çaldı. İşte, yaz tatili başlangıç tarihi...

2021-2022 eğitim öğretim döneminin ikinci ara tatilinde öğretmenlere yönelik mesleki gelişim eğitimi, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirildi.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

2021-2022 eğitim öğretim yılı ise 17 Haziran’da sona erecek.

E-OKUL GİRİŞİ

E Okul veli bilgilendirme sistemi, yazılı ve sözlü notları gibi pek çok konuda önem arz etmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin uğrak noktası olan E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, yeni dönemin başlamasıyla birlikte eğitim dünyasının yeniden gündemindeki konu oldu. 

Öğrenciler hakkında bütün bilgilerin var olduğu bu sistem, eğitim alanında büyük şeffaflık sağlarken bilgilerin erişim kolaylığı açısından da işleri oldukça kolaylaştıran bir yöntem haline geldi.

Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları kolayca erişim sağlanabiliyor.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!