2021 ALES ne zaman? ÖSYM ALES tarihini açıkladı! İşte sınav takviminde son durum

Güncelleme Tarihi:

2021 ALES ne zaman ÖSYM ALES tarihini açıkladı İşte sınav takviminde son durum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2021 18:38

ALES ne zaman yapılacak sorusu ÖSYM'den gelen açıklama ile belli oldu. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından organize edilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (ALES) sınav tarihleri duyuruldu. Lisans eğitimlerini tamamlayarak yüksek lisans eğitimine devam etmek isteyen adayların katılım sağlayacağı 2021 ALES sınavı başvuruları yapılan açıklamaya göre, 12.03.2021 tarihinde alınacak. İşte, ALES sınav tarihiyle ilgili bilgiler...

Haberin Devamı

Ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde kullanılan ALES sınavı, bu yıl da belli aralıklarla düzenlenecek. Peki, 2021 ALES ne zaman?

2021 ALES TAKVİMİ

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 2021-ALES/1, 2 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak.

Sınavın başvuruları ise 12.03.2021 - 22.03.2021 tarihleri arasında kabul edilecek.

BU YIL YAPILACAK DİĞER ALES OTURUMLARINA DAİR BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

ALES'E KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

ALES için ÖSYM tarafından yapılan açıklamada sınavın yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim planlamacısı kadrolarında açıktan veya öğretim elamanı dışındaki kadrolardan atanabilmek için zorunlu olarak belirlenmiş bir sınav sistemidir. Yüksek lisans programına geçiş olarak değerlendirildiğinde sınava lisans programından mezun olmuş, lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar ile yurt dışında lisans eğitimi görmüş ve denklik belgesi olanlar başvuru yapabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!