2020 Lise sorumluluk sınavı ne zaman yapılacak? MEB sorumluluk sınavı tarihleri

Güncelleme Tarihi:

2020 Lise sorumluluk sınavı ne zaman yapılacak MEB sorumluluk sınavı tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2020 16:49

Lise sorumluluk sınavı ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığı lise öğrencileri ile hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler için sorumluluk sınavı tarihlerini açıkladı. 9, 10, 11 ve 12'inci sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrencilerin katılım sağlayacağı sorumluluk sınavlarında öğrenciler 2019 2020 eğitim öğretim yılı birinci döneme ait konu ve kazanımlardan sorumlu olacak. İşte, lise sorumluluk sınavı tarihleriyle ilgili ayrıntılar.

Haberin Devamı

Corona virüsü önlemleri kapsamında ikinci dönemde öğrenciler uzaktan eğitim sistemine tabi oldu. Bu süreçte tüm derslerden başarılı olan öğrenciler ile başarısız dersleri bulunanlardan yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan geçecek. Sorumlu geçilen dersleri kapsayacak şekilde yapılacak olan lise sorumluluk sınavları ise 22-30 Haziran'da düzenlenecek.

2019-2020 eğitim ve öğretim yılında sorumlu geçilen derslerini kapsayacak şekilde yapılacak sorumluluk sınavlarına 9, 10, 11 ve 12'inci sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler katılabilecek.

Lise sorumluluk sınavı ne zaman?

Sınavlar, öğrenci ve velilere duyurulup okul yönetimlerince gerekli tedbirler alınarak 22-30 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Öğrenciler, sınavlarda, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının derslerinden birinci döneme ait konu ve kazanımlardan sorumlu olacak.

Haberin Devamı

Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı ve/veya uygulamalı sınav esaslarına göre birinci ve ikinci dönemin ilk haftası içerisinde iki alan öğretmeni, bulunmaması hâlinde biri alan öğretmeni olmak üzere iki öğretmen tarafından yapılır.

Yılsonu beceri sınavında başarısız olan öğrencilerin bu derslere ait sorumluluk sınavları, iş dosyası dikkate alınmaksızın yazılı ve/veya uygulamalı sınav şeklinde yapılır.

Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması hâlinde kalkar.

Sorumluluk sınavlarına itiraz edilmesi durumunda bu Yönetmeliğin 49 uncu madde hükümleri uygulanır.

Eğitim ve öğretim yılı başında yapılan sorumluluk sınavı sonunda tek dersten başarısızlığı bulunan son sınıf öğrencileri için aynı usulle takip eden hafta içinde bir sınav daha yapılır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!