2016 asgari ücret koşulları netleşiyor

Güncelleme Tarihi:

2016 asgari ücret koşulları netleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2015 02:07

Seçimler öncesinde gündeme gelen ‘Asgari ücretin bin 300 TL’ye çıkarılması’ konusu hala belirsizliğini koruyor. Her gün yeni bir açıklama yapılan asgari ücrette koşullar netleşmeye başladı. İşçi ve işveren temsilcileri, 2016 asgari ücret için taahhüt edilen ücretten dolayı oluşacak bütün yükü hükümetin üstlenmesini istiyor.

Haberin Devamı

64. Hükümet Programı'nda taahhüt edilen, 2016’da bin 300 TL olması planlanan asgari ücret konusunda işçi ve işveren anlaşmaya varmasına rağmen hükümet kanadında koşullar henüz açıklığa kavuşmadı.

İşçi kesimi ücret artışını memnuniyet verici olarak karşılarken, işveren kesimi ise artış dolayısıyla endişeli. İşveren ilave yüklerin azaltılmasını talep ediyor. İşçi ve işveren temsilcileri, asgari ücretten kaynaklanacak bütün yükün hükümet tarafından karşılanmasını arzuluyor. 

Geçtiğimiz günlerde Çalışma Meclisi toplantısı sonrasında asgari ücret ile ilgili soruları yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu,  asgari ücrette oluşacak yükün tamamının hükümet tarafından karşılanamayacağına dikkat çekerek, tamamlanan bütçe çalışmalarıyla birlikte asgari ücrette verilecek desteklerin kısa süre içinde açıklanacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Asgari ücretin bin 300 lira olması konusunda ortak açıklama yapan Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), işsizlik sigortası ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primlerinde indirimler yapılmasının isabetli olacağına, tespit edilecek brüt asgari ücretin işçiye ödenecek net tutarında yılın ilerleyen aylarında gelir vergisi kesintisi nedeniyle azalma olmamasına, asgari geçim indiriminin asgari ücret seviyesine getirilmesi ve vergi oranları ile gelir vergisi tarifesinde ücretli çalışanlar için iyileştirmeler yapılması olumlu olacağına dikkat çekti. 

BAKMADAN GEÇME!