16 Aralık Cuma günü bu şehirlerde okullar tatil edildi

Güncelleme Tarihi:

16 Aralık Cuma günü bu şehirlerde okullar tatil edildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 21:09

Yoğun kar yağışı sebebiyle 16 Aralık Cuma günü birçok kentte okullar tatil edildi. İşte o şehirler...

Haberin Devamı

VAN

Van'ın Erciş ilçesinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi.Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçe merkezi ve tüm köylerinde anaokul, ilkokul, ortaokul ve liseler (pansiyonlu okullar da dahil olmak üzere) ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı diğer kurumlarda 16 Aralık Cuma günü, eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği belirtildi.Yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün de tatil edilmişti.

DÜZCE

Düzce'de kar yağışı nedeniyle Yığılca ve Kaynaşlı ilçelerinde tüm okulların yarın tatil edildiği bildirildi. Kaymakamlıklardan yapılan açıklamalarda, bölgede akşam saatlerinde etkisini artıran yoğun kar yağışının devam ettiği, olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla Yığılca ve Kaynaşlı'daki tüm okullarda eğitim öğretime 16 Aralık Cuma günü ara verildiği bildirildi. Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ELAZIĞ

Haberin Devamı

Kar yağışı nedeniyle Elazığ merkez ile Karakoçan, Palu, Kovancılar, Alacakaya, Arıcak, Maden, Sivrice ilçelerinde eğitim ve öğretim 16 Aralık Cuma günü tatil edildi. Elazığ Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, okulların tatil olmasının yanı sıra, kumu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin 16 Aralık günü idari izinli sayılacığı belirtildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde eğitim ve öğretim 16 Aralık Cuma günü tatil edildi.

BİNGÖL

Bingöl’de aşırı kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle taşımalı eğitim veren okullarda bir günlük tatil ilan edildi.

Bingöl Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz merkez ilçeye bağlı belde ve köylerin yüksek kesimlerindeki kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle 16 Aralık 2016 Cuma günü taşımalı olarak eğitim verilen okullarda (taşımalı eğitim-öğretim gören öğrenciler ve taşıma merkezlerinde eğitim-öğretim gören öğrenciler d?hildir) eğitime 1 (bir) gün süreyle ara verilmesi kararlaştırılmıştır. engelli, hamile ve süt izni kullanan kamu görevlileri de 16.12.2016 tarihinde bir gün idari izin sayılacaktır" ifadelerine yer verildi. 

MUŞ

Haberin Devamı

Muş'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim-öğretime bir gün ara verildi. Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, sosyal paylaşım sitesinden kar yağışının devam etmesi nedeniyle merkez ilçe ile bağlı belde ve köylerde 16 Aralık 2016 cuma günü okulların tatil edildiğini duyurdu. Arslan, ilçelerde ise gerekli değerlendirmenin kaymakamlar tarafından yapılacağını belirtti.

BOLU

Bolu’da akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle il genelinde okulların yarın, bir gün arayla tatil edilmesine karar verildi. Bolu Valiliği’nden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli vatandaşlara da idari izin verildi. 

ÇORUM

Haberin Devamı

ÇORUM’de etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk merkezindeki okullar, bir gün tatil edildi. Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde kar, soğuk ve buzlanmadan dolayı yarın eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. 

GİRESUN

Kar yağışı sonrasındaki soğuk havanın etkisiyle oluşan buzlanma nedeniyle Giresun'un bazı ilçelerinde okullar tatil edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden alınan bilgiye göre, don ve buzlanma nedeniyle Giresun'un Çanakçı ilçesindeki tüm okullarda yarın eğitim yapılmayacak.
Doğankent'te ise Süttaşı İlkokulu ve Ortaokulu, Çatak Köyü İlkokulu ve Ortaokulu ile ilçedeki okullara taşımayla gelen öğrenciler için eğitime ara verilmesi kararı alındı.

RİZE

Haberin Devamı

Rize'de Çamlıhemşin ilçesinde okullardaki öğrencilerin tamamına yakını taşımalı olması ve aşırı buzlanma oluşması nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

SİİRT

Siirt’in Eruh İlçesi’nde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi. İlçeye bağlı Dikboğaz Köyü’ne ulaşımın kar nedeniyle sağlanamadığı belirtildi. Eruh Kaymakamı Mustafa Dayanç imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "Soğuk havadan kaynaklanan buzlanmadan ötürü taşımalı eğitime ve ilçe merkezinde eğitme bir gün süre ile ara verildi. Bu sebepten ötürü ilçe olmak üzere ilk ve ortaokullarda bir gün süre ile eğitime ara verildi. Kapanan köy yolları ile ilgili çalışmalarımız sürer iken; başta Dağdöşü hattında bulunan köy yolları, Dikboğaz hattı ve Bilgili köy yolu ile Okuçular köy yollarında ulaşımda zorluklar yaşandığı, ancak bu yollarda kar kürüme araçları ile çalışmalar devam etmektedir" denildi.

BARTIN

Haberin Devamı

Bartın'da etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde taşımalı eğitim veren okullar yarın, bir günlüğüne tatil edildi.

Bartın Valiliği’nden yapılan açıklamada, "16 Aralık 2016 Cuma günü köylerimiz ile taşıma yapılan okullarımızda yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bir gün süreyle eğitim-öğretime ara verilmiş olup, İl, İlçe ve Belde merkezlerimizde eğitim-öğretim devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!