150 yılın en büyük gökyüzü olayı Kanlı Mavi Ay Tutulması'nın sonunda hayatınızı değiştirebilir

Güncelleme Tarihi:

150 yılın en büyük gökyüzü olayı Kanlı Mavi Ay Tutulmasının sonunda hayatınızı değiştirebilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2018 11:14

1866 yılından beri yaşanmayan Kanlı Mavi Ay Tutulması, 31 Ocak’ta Türkiye de dahil birçok ülkede gözlemlenebilecek. Bu gece Ay tutulmasıyla birlikte “süper ay,” “mavi ay” ve “kanlı ay” aynı anda yaşanacak. “Nadir ay” denilen bu gökyüzü olayı için bilim insanları “Kaçırmayın” diyor. Astrologlar ise Aslan burcunda gerçekleşecek tutulmanın birçok burç üzerinde “hayatınızı ve ilişkilerinizi değiştirecek” etkileri olacağını söylüyor. İşte 31 Ocak öncesi tüm bilgiler ve burç yorumları...

Haberin Devamı

NADİR AY, KANLI AY, MAVİ AY, SÜPER AY NE DEMEK?

Dünya’nın Güneş ve Ay’ın arasına girmesiyle, eğer gölgesi tam olarak Ay üzerine düşüyorsa “tam ay tutulması” yaşanıyor. Her 2.5 yılda bir Ay tutulması Dünya’dan gözlenebiliyor.

Tutulma sırasında Dünya’nın atmosferinden geçen Güneş ışınları filtrelenmiş oluyor ve Ay yüzeyine kırmızı tonlar ulaşıyor. Buna da “kanlı ay” deniliyor.

Mavi ay” terimi ise bir ay içinde ikinci kez dolunay olduğunda kullanılıyor. Bu da 2.5 yılda bir gerçekleşiyor.

150 yılın en büyük gökyüzü olayı Kanlı Mavi Ay Tutulmasının sonunda hayatınızı değiştirebilir

Ayrıca Ay’ın Dünya’ya en yakın konumdayken gerçekleşen dolunaylara da “süper ay” deniliyor. Bu sırada Ay, normalde olduğundan yüzde 30 daha parlak ve yüzde 14 daha büyük görünüyor. Her 411 günde bir “süper ay” yaşanıyor.

Haberin Devamı

Bu dört gökyüzü olayı o kadar da ender görülmese de, bunların hepsinin aynı anda yaşanması oldukça ender.

Ay tutulmasıyla birlikte kanlı ay, süper ay ve mavi ay son olarak 31 Mart 1866’da yaşanmıştı.

İşte yaklaşık 150 yıl sonra ilk kez, 31 Ocak 2018 tarihinde bir kez daha, “nadir ay” denilen bu gökyüzü olayı gerçekleşecek.

NEREDEN GÖZLEMLENEBİLECEK?

1 saat 16 dakika sürecek tutulma, Türkiye’den de ayın doğum saatlerinde gözlenebilecek. Space.com’a göre en iyi gözlem noktaları ise, harita beyaz olarak görülen Asya ve Okyanusya ülkeleri olacak.

150 yılın en büyük gökyüzü olayı Kanlı Mavi Ay Tutulmasının sonunda hayatınızı değiştirebilir

NASA “Ay sonundaki bu ender gökyüzü olayını kaçırmayın” diye çağrı yapmıştı. Bilim insanları da 150 yılda bir gelen bu fırsatı değerlendirmek üzere teleskoplarını Ay'a çevirecek.

Astrologlar da heyecanlı. Çünkü tek başına bile hayat değiştiren olaylara işaret ettiğini söyledikleri “kanlı ay,” bu kez süper ay ve mavi ay ile birlikte çok daha güçlü olacak.

Hürriyet.com.tr ve Mahmure’nin ünlü astroloğu Aygül Aydın, ay tutulması için burç yorumlarını şöyle yapıyor:

Haberin Devamı

NADİR AY İÇİN AYGÜL AYDIN'DAN BURÇ YORUMLARI

Koç: 21 Ocak'tan sonra Güneş’in Venüs ve Merkür’ün Kova burcuna geçiş yapması ve 31 Ocak'taki Aslan burcundaki Ay tutulmasına karşıtlık yapması sizler için önemli bir ilişkiyi başlatmaya ya da bir yıldırım aşkına doğru sürüklenmeye neden olabilir. Aşk ve ilişkilerden yana oldukça heyecanlı günler sizi bekliyor. Belki de çok istediğiniz bir olayın başlangıcını da yapabilirsiniz.

Boğa: 31 Ocak'ta gerçekleşecek Aslan burcundaki dolunay ile çabalarınızın gözden kaçması mümkün olmayacak ve şubat ayında hayatınızdaki eksik parçaları bulup bir bir yerine koyacaksınız.

İkizler: Daha farkındalıklı bir bakış açısı içinde olmalısınız. Olaylara karşı anlayış ve esneklik içinde olursanız bu geçişi daha olumlu bir şekilde atlatabilirsiniz. Sadece 31 Ocak'ta gerçekleşecek Aslan burcundaki Ay tutulması fazında kadın figürlerine karşı daha dikkatli olmanızda fayda var.

Haberin Devamı

150 yılın en büyük gökyüzü olayı Kanlı Mavi Ay Tutulmasının sonunda hayatınızı değiştirebilir

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!