12 şehidin babaocağına ateş düştü

Güncelleme Tarihi:

12 şehidin babaocağına ateş düştü
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2012 14:34

Afganistan'ın başkenti Kabil'de meydana gelen ve 12 Türk askerinin şehit olduğu helikopter kazasında hayatını kaybeden askerlerin baba ocağına ateş düştü. 12 şehit için ilk tören Kabil'de Bagram Hava Üssü'nde düzenlendi. Törene NATO'ya üye ülkelerin askerleri katıldı. 12 şehidimizin cenazesi uçakla Türkiye'ye getiriliyor.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de dün Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait Skorsky helikopterinin kaza yapması sonucunda şehit olan Türk askerleri için Kabil Bölge Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlendi.

Törene NATO'ya bağlı Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde görev yapan Kabil Bölge Komutanlığında görevli Türk askerleri ve NATO Komutanlığında görev yapan bazı askerler de katıldı.

12 şehidin Türk bayraklarına sarılı tabutları önünde saygı duruşunda bulunuldu, Kur'an-ı Kerim okundu ve topluca dua edildi. Cenazeler, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçakla Türkiye'ye gönderildi. Törende bazı askerlerin gözyaşlarını tutamadığı ve duygulandığı görüldü.

Tören için NATO birlikleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Yerel ve uluslararası birçok medya kuruluşunun temsilcileri ve muhabirleri güvenlik nedeniyle törene son anda yetişebildi. ISAF bünyesinde 1800'e yakın Türk askeri görev yapıyor.

Haberin Devamı

12 ŞEHİT İÇİN AFGANİSTAN'DA TÖREN / Foto Galeri

ORDU'DAN 2 ŞEHİT

HAVA BİNBAŞI BAĞDATLI'NIN GÖREV SÜRESİNİN DOLMASINA BİR AY VARDI

/images/100/0x0/55eac00af018fbb8f8944ee1
Afganistan'ın başkenti Kabil'de meydana gelen ve 12 Türk askerinin şehit olduğu helikopter kazası'nda hayatını kaybeden Hava Binbaşı Şükür Bağdatlı'nın (41) acı haberi memleketi Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Bolaman Beldesi'ndeki baba ocağına ulaştı.

Afganistan'daki görev süresinin dolmasına bir ay kalan Bağdatlı'nın şehit düştüğü haberi ailesine Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca ve askeri yetkililer tarafından bildirildi. Evine ambulans ve subayların geldiğini gören anne Emine Dağlı oğlunun şehit olduğunu anlayarak, fenalaştı. Oğlunun şehit haberiyle yıkılan baba Şükrü Bağdatlı'ya sağlık görevlileri müdahale etti.

Haberin Devamı

ŞEHİT BİNBAŞI'NIN ANNESİ FENALAŞTI / Foto Galeri

Hava Binbaşı Bağdatlı'nın 8 kardeşten tek erkek olduğu öğrenilirken, eşi Nedime ve 3 yaşındaki kızı Melis Bağdatlı'nın da Fransa'da yaşadığı bildirildi. Çiftin Fransa’da tanışıp evlendiği kaydedildi.

/images/100/0x0/55eac00af018fbb8f8944ee3


ÜSTEĞMEN OKAN MELİKOĞLU 1,5 YILLIK EVLİYDİ

Helikopter kazasında hayatını kaybeden Üsteğmen Okan Melikoğlu'nun (30) ailesine acı haberi Ordu İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Güzey verdi.

Ordu'nun merkeze bağlı Kumbaşı Mahallesi'nde oturan şehit Üsteğmen Melikoğlu'nun babası Halis ile annesi Nebahat acı haberle yıkıldı.

Görev süresinin dolmasına bir ay kala şehit düşen Üsteğmen Melikoğlu'nun 1.5 yılık evli olduğu eşi Melike Melikoğlu'nun İstanbul'da olduğu öğrenildi.

ÜSTEĞMEN MELİKOĞLU'NUN AİLESİ YASTA / Foto Galeri

ŞEHİTLERİN BABA OCAĞINDA YAS / WEB TV

BİLECİK

ŞEHİT BİNBAŞI ÇOLAK, 1,5 AY SONRA ANKARA'YA DÖNECEKTİ

/images/100/0x0/55eac00af018fbb8f8944ee5
Harita Binbaşı Mithat Çolak'ın, Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki baba evinde yas var.

Haberin Devamı

Yediler Mahallesi'nde yaşayan baba Abdullah ve anne Ayşe Çolak'a oğullarının şehit olduğu haberi, ilçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Alper Koç ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can tarafından verildi.

Acı haberi alınca fenalaşan aileye sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin evine askerler tarafından Türk bayrakları asıldı. Garnizon Komutanı Koç, “Vatan bizim, devlet bizim, şehidimiz bizim. Binbaşı Çolak vatanımız için görev yapıyordu” dedi.

Evli ve 2 çocuk babası Şehit Binbaşı Çolak'ın Ankara'da görev yaptığı, 4.5 aydır bulunduğu Afganistan'a 6 aylık geçici görevle gittiği öğrenildi.

ŞEHİT BİNBAŞI ÇOLAK GEÇİCİ GÖREVLE GİTMİŞTİ / Foto Galeri

MALATYA

Haberin Devamı

ŞEHİT PİLOT YÜZBAŞI ERDOĞAN, AFGANİSTAN'A 5 AY ÖNCE GİTMİŞ

Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Adil Erdoğan’ın Malatya’da görevli olduğu ve 5 ay önce NATO görevi için Afganistan’a gittiği öğrenildi.

Helikopter kazasında şehit düşen Kara Pilot Yüzbaşı Adil Erdoğan’ın 4 yıldır Malatya 2. Ordu Komutanlığı Kara Hava Alayı’nda görevli olduğu ve yaklaşık 5 ay önce NATO Barış Gücü’ne katılmak üzere Afganistan’a gittiği öğrenildi. Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Adil Erdoğan’ın, evli ve 2 kız çocuğu sahibi olduğu ve Kastamonu nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Anne ve babasının İstanbul’da oturduğu öğrenilen Şehit Yüzbaşı Erdoğan’ın ailesinin Malatya Hava Lojmanları’nda kaldığı bildirildi.

Haberin Devamı

ISPARTA

ŞEHİT ASTSUBAYIN BABASI: VATAN SAĞOLSUN

Şehit helikopter teknisyeni Astsubay Kıdemli Çavuş 28 yaşındaki Mehmet Akbaş’ın Isparta’daki baba evine ateş düştü.

/images/100/0x0/55eac00af018fbb8f8944ee7
Acı haberin duyulması üzerine Akbaş’ın yakınları Merkez Halıkent Mahallesi’ndeki evine akın etti. Şehidin baba ocağına askerler tarafından Türk bayrağı asılırken, bir ambulans ve sağlık görevlileri de evin önünde hazır bekletildi. Oğlunun şehit düştüğünü haber alan emekli astsubay Süleyman Akbaş, "Vatan sağolsun. Diyeceğim başka bir şey yok" dedi. Şehit annesi Ayşe Akbaş ise güçlükle ayakta durmaya çalışırken, yakınları tarafından teselli edildi.

Haberin Devamı

Isparta Merkez Komutanlığı’nda görevli çok sayıda subay da eve gelerek başsağlığı dilediğinde bulundu. 5 ay önce Afganistan’daki Türk birliğinde görevlendirilen bekar Mehmet Akbaş’ın cenazesinin Isparta’ya getirileceğini belirtildi.

ŞEHİT AKBAŞ'IN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ / Foto Galeri

CHP'Lİ TARHAN: "ANNE OLARAK SİZİ UYARIYORUM"

ERZURUM'DAN 2 ŞEHİT

İSMAİL CEM YAKINLAR 6 AY ÖNCE BİNBAŞI OLMUŞ

12 şehidin babaocağına ateş düştü

Şehit olan Binbaşı İsmail Cem Yakınlar’ın Erzurum’da eşine acı haber verildi. Şehit binbaşının Konya’nın Akşehir İlçesi’ne yaşayan annesi de gözyaşlarına boğuldu.

Aslen Konyalı olan Binbaşı Yakınlar’ın öğretmen olan eşi Ümmü Yakınlar, hayat arkadaşının ölüm haberi ile yıkıldı. Teknoloji Tasarım Öğretmeni olan Ümmü Yakınlar gözyaşları arasında, "Eşim Binbaşı İsmail Cem Yakınlar, Ankara’da görevliyken Kabil’e gitti. Benim tayinim 4,5 ay önce Erzurum’a çıktı. Mustafa Kemal İlköğretim Okulunda öğretmenim. Kızımız Çağla 10 yaşında, oğlumuz Emir ise çok küçük. Ben Nevşehirliyim. Eşim Konya Akşehirli. Babası yok, annesi yaşıyor. Cenaze büyük bir ihtimalle eşimin memleketi olan Konya’da toprağa verilecek" diye konuştu.

Ümmü Yakınlar, eşinin şehit olduğu haberini aldığı günü anlattı. Ders için okuldayken, kayınvalidesi Cevriye Yakınlar’ın telefonla arayarak Afganistan’da bir helikopterin düştüğü haberini verdiğini söyleyen Ümmü Yakınlar, ardından koşarak eve geldiğini ve televizyondan haberleri izlemeye başladığını aktardı. Yakınlar, dün saat 15.00 sıralarında Erzurum Garnizon Komutanlığı’na bağlı subayların evine gelip acı haberi verdiğini söyledi.

SUBAYLAR DENETLEMEYE GİTTİ

Ümmü Yakınlar, helikopterin düştüğü haberini aldıktan sonra eşinin ölmüş olabileceğini tahmin ettiğini orada birlikten çıkma yasağı olduğunu ancak 4 gün kadar önce Türkiye’den, Afganistan’daki Türk birliklerin kaldığı bölümleri denetlemek için subayların gittiğini anlattı. Yakınlar, denetlemeler için eşinin arkadaşlarıyla hazırlık çalışması yaptığını da belirtti.

ŞEHİT BİNBAŞI'NIN YAKINLARI ACI HABERLE YIKILDI / Foto Galeri

KAZADAN 1 GÜN ÖNCE GÖRÜŞTÜ

Helikopter kazasından 1 gün önce eşi İsmail Cem Yakınlar ile telefonla görüştüğünü anlatan Ümmü Yakınlar, şunları söyledi:
''Eşimle bir gün önce Türkiye saati ile 17.00 sıralarında görüştüm. 'Normalde çıkmamamız gerekiyor. Ama çok uzak birliklere benim bile bilmediğim birliklere gidiyoruz. Zırhlı araçlarla gittik. Yarın da çıkacağız' dedi. Ben de çıkmasanız olmaz mı ? dedim. O da, 'Görmek istiyorlar' dedi. Ben şu an da güvenlik açısından çıkılmaması gerekirken, çıktıkları için çok isyan ediyorum. Neden çıkıldı? Zaten onlar oraya eğitim amaçlı gitti.''

11 AYLIK ALİ EMİR BABASINI GÖRMEDİ

Ümmü yakınlar, bir sabotaj veya saldırı ihtimalinin olup olamayacağı yönündeki soru üzerine, ”Pilotların gözüne dengeyi kaybetmeleri için aşağıdan lazer ışığı tutuyorlarmış. Helikopter o kadar aşağıdan gidemez. Türkiye’de 10 katlı binalar var. Neden helikopterler çakılmıyor. Öyle değil mi ? Benim 11 aylık bebeğim var. Daha babasını görmedi. Bunun vicdanını nasıl kaldıracak bunlar. Acımız büyük demekle olmuyor. Bak 10 yaşında kızım var. Ben Erzurum’da o karın altında öğretmenlik yapacağım diye savaş veriyorum. Eşim yok benim yanımda. Şu anda, hiç yok artık. Kim benim yanımda olacak. Nerdeler? Hiç kimse yok” dedi.

KIZINA BABASININ KAYIP OLDUĞU SÖYLENMİŞ

Apartmandakiler şehit haberi üzerine evlerinin balkonlarına bayrak asarken, sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu görüşme sırasında Binbaşı Yakınlar’ın kızı Çağla’ya babasının kayıp olduğu bildirildi.

AKŞEHİR’DE ŞEHİT ACISI

Şehit Binbaşı İsmail Cem Yakınlar’ın Konya’nın Akşehir ilçesi’nde yaşayan annesi Cevriye Yakınlar’a acı haber, Garnizon Komutanı Albay Ali İhsan İmre ve Akşehir Belediye Başkan Vekili İsmail Özden tarafından, sağlık ekibi eşliğinde verildi. Cevriye Yakınlar, acı haberle gözyaşına boğuldu. Şehit Binbaşı Yakınlar’ın babası Ali Yakınlar’ın 2004 yılında kanserden yaşamını yitirdiği belirtildi.

6 AY ÖNCE BİNBAŞI OLMUŞ

Afganistan’da Sikorsky tipi askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan İsmail Cem Yakınlar’ın 6 ay önce binbaşılığa terfi ettiği öğrenildi.

Oğlunun acı haberini duyduktan sonra sinir krizi geçiren 1’i kız 2 çocuk annesi Cevriye Yakınlar, ”Anam, yavrum. İki tane kuzum öksüz kaldı. Gencecik çöktün yavrum. Neden gittin elin memleketine? Kuzum. Keşke bende yavrumun yanına gitseydim. Kuzum Cem’im” dedi. Anne Yakınları, evde bulunan akrabaları sakinleştirmeye çalıştırdı. Şehit Yakınlar’ın amcası Mustafa Yakınlar da, ''Ateş düştüğü yeri yakıyor. Takdiri ilahi diyelim artık. İki tane evladı vardı. Yetim kaldı'' diye konuştu. Sinir krizi geçiren Mustafa Yakınlar, ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Şehidin evine ise Türk bayrakları asıldı.

ŞEHİT VURUCU GEÇEN YIL BABASINI KAYBETTİ

/images/100/0x0/55eac00af018fbb8f8944eeb


Afganistan'da meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Önay Vurucu'nun (35) Erzurum'daki evinde yas var.

Şehidin kardeşi Sinan Vurucu, ağabeyinin 28 Kasım 2011'de Afganistan'a gittiğini belirterek, büyük üzüntü içinde olduklarını söyledi.

Babasını geçen yıl kaybeden şehit Vurucu'nun, Emirhan (6) ile Azra (1) isminde iki çocuğu bulunuyor. İstanbul'da görev yaptığı bildirilen şehit Vurucu'nun cenazesinin, Karskapı Şehitliği'nde toprağa verileceği öğrenildi.

Şehit Önay Vurucu’nun cenazesinin 19 Mart günü toprağa verileceğini belirten kayınbiraderi Murat Bingöl, "Yeğenim Azra 19 Mart’ta 1 yaşına girecek. O gün Önay’ın cenazesi toprağa verilecek. Bu çok acı bir tesadüf oldu" dedi.

ŞEHİT ÖNAY VURUCU'NUN 2 ÇOCUĞU YETİM KALDI / Foto Galeri

ANKARA

ŞEHİT ÜSTEĞMEN BARUTÇU’NUN BABAOCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

27 yaşındaki Üsteğmen Tahsin Barutçu’nun baba ocağına ateş düştü.

Ankara Çukurambar Semti’ndeki Başak Sitesi’nde oturan Nesrin ve Fevzi Barutçu çifti acı haberle yıkıldı. Şehit evine bayrak asılırken şehit babası Fevzi Barutçu, oğlunun nişanlı olduğunu bu yıl düğün yapmayı planlarken şehit düştüğünü söyleyerek gözyaşı döktü.

/images/100/0x0/55eac00af018fbb8f8944eed
ŞEHİT BAŞÇAVUŞ SALİH HELVACI'NIN BABASI: OĞLUMU ANLATMAKLA BİTİREMEM Kİ. O, BİR TANEYDİ

Şehit Başçavuş Salih Helvacı'nın Ankara'da oturan babası Nuh Helvacı, oğlunun 3 aydır Afganistan'da olduğunu söyledi.

“Oğlum, pırlanta gibi bir çocuktu. Oğlumu anlatmakla bitiremem ki. O, bir taneydi” diyen baba Helvacı, Salih Helvacı'nın İstanbul'da yaşadığını, Deniz ve Zeynep adında iki kızı olduğunu ifade etti.

Geliniyle torunlarının şehit haberini öğrendikten sonra Ankara'ya geldiğini belirten baba Helvacı, oğluyla en son yarıyıl tatilinde internetten görüştüğünü dile getirdi.

Helvacı'nın komşuları da evlerine Türk bayrakları astı.

ŞEHİT YÜZBAŞI İLKER AYDIN ASLINDA AYIN 11'İNDE ANKARA'DA OLACAKTI

Şehit Yüzbaşı İlker Aydın'ın Ankara'da yaşayan babası Nebi Aydın, oğlunun 6 ay 10 gündür Afganistan'da olduğunu söyledi. Oğlunun görev süresinin uzatıldığını ifade eden baba Aydın, “Aslında ayın 11'inde Ankara'da olacaktı” diye konuştu.

Şehit Yüzbaşı'nın en son kardeşiyle görüştüğünü anlatan Nebi Aydın, İlker Aydın'ın son görüşmelerinde iyi, neşeli olduğunu kaydetti.

Şehit Yüzbaşı İlker Aydın'ın evinin bulunduğu sitede komşuları balkonlarına Türk bayrakları astı. Ayrıca sitede bir ambulans da hazır bekletiliyor.

İZMİR

ŞEHİT ÜSTEĞMEN AİLESİYLE HELALLEŞMİŞ

Şehit ateşinin düştüğü Türkiye’nin çeşitli kentlerine İzmir de eklendi. Şehitlerden Üsteğmen Murat Yıldız’ın, ailesinin yaşadığı Gaziemir İlçesi’ndeki baba ocağından ağıtlar yükseldi. Şehit haberinin ardından aralarında Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muharrem Balta, Ak Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait’in de bulunduğu çok sayıda kişi, Yıldız ailesine taziye ziyaretinde bulundu. 

/images/100/0x0/55eac00af018fbb8f8944eef
AİLESİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU / FOTO GALERİ

"BEN OLAMADIM, ONA NASİP OLDU"

Taziyeleri kabul eden, oğlunun şehit düşmesiyle gözyaşlarına boğulan emekli hava astsubay Turgut Yıldız, "Vatan sağolsun. Murat’ım vatanı için oraya gitti, şehit oldu. Ben 25 yıl orduya görev yaptım, şehit olmadım. Ama ona nasip oldu. Allah’ımdan sabır istiyorum. 20 gün önce izne geldi. En son kazadan bir gün önce telefonda görüştüm. Hem buraya geldiğinde hem de telefonda sanki şehit olacağı içine doğmuştu. Bizden helallik istedi. İçim yanıyor. Herşey Allah’tan. Boynumuz kıldan ince. O bizim doğuştan kınalı kuzumuzdu. Başında kına vardı. Ne mutlu bana ki, şehit babasıyım. Beni şehit babası yaptı" dedi.

"GELİNİMİ BANA EMANET ETTİ"

İki çocuğundan büyük olanı şehit veren anne Özgül Yıldız ise gelini Ayşegül Yıldız’a sarılıp ağıtlar yaktı. Özgül Yıldız, "Benim çocuğum Allah’tan çok korkardı. Annem ben sensiz ne yapacağım. 20 gün önce geldiğinde ’Eşim sana emanet’ dedi" diyerek gözyaşı döktü.

Şehit Üsteğmen Murat Yıldız’la dört yıldır evli olan Ayşegül Yıldız da, gözyaşlarına uzun süre hakim olamadı. Taziyeye gelenlerden Şehit Üsteğmen Yıldız’ın takım komutanı olan Binbaşı Mustafa Sıtkı Tatar da duygularını gizleyemedi. Binbaşı Tatar, "Eski bölük komutanıyım. Vatanı ve milleti için hiçbir karşılık beklemeden şehit oldu. Murat her askerin dua edeceği yere gitti. Vatan sağolsun. Türkiye, geleceği pırıl pırıl olan değerli bir subayını kaybetti. Şehitlik, ailesi için üzüntü değil tesellidir" dedi.

KAPTAN OLMAYI İSTEMEMİŞ

Bir erkek kardeşi olan şehit Üsteğmen Murat Yıldız’ın, üç ay önce geçici görevle Afganistan’a gittiği, mayıs ayında dönmeyi planladığı öğrenildi. Çocuğu bulunmayan Üsteğmen Yıldız’ın, Kara Harp Okulu’nu kazandığı sene İstanbul’daki bir üniversitenin Kaptanlık Bölümü’nü kazandığı ancak baba mesleği askerliğe devam etmeye karar verdiği öğrenildi. 30 Nisan’da yeni yaşını kutlayacak olan şehit  Üsteğmen Yıldız’ın, pazartesi günü Gaziemir Güven Camisi’ndeki askeri törenle son yolculuğuna uğurlanacağı bildirildi.

TEKİRDAĞ

BİNBAŞI SERKAN DOĞAN BİR AY SONRA DÖNECEKTİ

Afganistan'daki helikopter kazasında şehit olan Binbaşı Serkan Doğan'ın Tekirdağ Muratlı'da yaşayan amcası Mehmet Doğan, yeğeninin Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda personel subayı olarak görev yaptığını ve 5 ay önce Afganistan'a gönderildiğini söyledi.

Olaydan dolayı üzüntü içinde olduklarını ifade eden Doğan, şöyle konuştu:
“Geçtiğimiz günlerde telefon açarak bir ay sonra döneceğini söyledi. Dönüşü işte böyle oldu. Kısmet bu kadarmış. Şehidimiz, 5 ay önce Afganistan'a gitmişti. Aile bağları, çok güçlü bir yapısı olduğundan her zaman bizleri arayıp sorardı. En son aradığında ben evde olmadığım için yengesiyle görüşmüş ve tekrar arayacağını söylemişti. Ancak, kısmet olmadı. Bir ay sonra görevi bitip Türkiye'ye dönecekti ancak hiçbirimiz dönüşünün bu şekilde olacağını düşünemezdik. Allah onu bizden daha çok sevmiş ki yanına aldı.”

Ailesi ile Ankara'da yaşayan Binbaşı Serkan Doğan'ın 9-10 yaşlarında bir kız çocuğu olduğunu anlatan amca Doğan, şehidin babasının vefat ettiğini, annesinin ise Ankara GATA'da tedavi gördüğünü söyledi.

Yeğeni ile Afganistan'a gitmeden önce Ankara'da görüştüğünü anlatan Mehmet Doğan, Serkan Doğan'ın, babasının mezarının yanına gömüleceğini kaydetti.

12 şehidin babaocağına ateş düştü
12 şehidin babaocağına ateş düştü
12 şehidin babaocağına ateş düştü
12 şehidin babaocağına ateş düştü
12 şehidin babaocağına ateş düştü
12 şehidin babaocağına ateş düştü
Hava Binbaşı Şükür Bağdatlı (41) Üsteğmen Okan Melikoğlu (30) Harita Binbaşı Mithat ÇolakAstsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Akbaş (28) Binbaşı İsmail Cem YakınlarPiyade Uzman Çavuş Önay Vurucu (35)

12 şehidin babaocağına ateş düştü
12 şehidin babaocağına ateş düştü
Üsteğmen Murat YıldızŞehit Başçavuş Salih Helvacı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!