10 Şubatta hangi okullar kar tatili olabilir? Tatil olacak mı? (İstanbul, Ankara, Bursa...)

Güncelleme Tarihi:

10 Şubatta hangi okullar kar tatili olabilir Tatil olacak mı (İstanbul, Ankara, Bursa...)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2015 16:33

Okullar tatil mi? Okullar tatil edilecek mi? 9 Şubat'ta hangi illerde okullar tatil edildi? 10 Şubat günü için Meteoroloji kar alarmı verdi. İstanbul, Ankara ve Bursa'da yarın yoğun kar altında olacak peki valiliğin okulları tatil etme ihtimali var mı?

Haberin Devamı

Meteoroloji 10 Şubat günü için 20 ilde kar yağışı alarmı verince okulların yarın tatil olma ihtimali gündeme geldi. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Kocaeli , Sakarya , Bilecik , Eskişehir , Kütahya Afyon , Uşak , Manisa , Bursa , Balıkesir ve Çanakkale ile Bolu , Düzce , Zonguldak , Bartın , Kastamonu , Karabük , Isparta ve Erzincan 'da yoğun kar yağışı bekleniyor.

Son hava durumu raporu doğrultusunda bu illerde yarın yani 10 Şubat salı günü okulların tatil olma ihtimali bulunuyor. Kar tatili kararlarını İstanbul ve Bursa Valiliği başta olmak üzere illerin akşam ilerleyen saatlerde son durumu göre vermesi bekleniyor.

10 Şubatta hangi okullar kar tatili olabilir Tatil olacak mı (İstanbul, Ankara, Bursa...)

Haberin Devamı

YOĞUN KAR GELİYOR
Sıcaklıkların İstanbul'da 5 dereceye düşeceği İstanbul'da bugün karla karışık yağmur bekleniyor. Ancak gece saatlerinden itibaren İstanbul'da hava sıcaklıkları 1 dereceye kadar düşecek ve Salı ve çarşamba günü yoğun kar yağışları görülecek.

2015 yılının soğuk günleri kapımızda. Yurdun bir çok kesiminde kar etkili olmaya başladı. Dün Bolu Dağı kesimlerinde başlayan kar dünde öğrencilere okullar tatil mi? sorusunu sormaya neden olmuştu. Ancak öğrencilerin sevineceği haber gelmemişti.

Salı ve Çarşamba günleri de yoğun kar yağışının süreceği tahmin ediliyor. İstanbul'da bugün akşam saatlerinde yağması beklenen karın perşembe günü terk etmesi bekleniyor.
Tabii bu havu durumu öğrencilerin aklına hemen şu soruyu getiriyor: “Yarın okullar tatil mi? 2. yarıyıla başlayan okullar yarın okullar tatil mi değil mi henüz valilikten açıklama gelmedi. Ancak kar yağışı başladıktan sonra 10 Ocak günü kar tatili ile ilgili bir açıklama yapılabilir.

10 Şubatta hangi okullar kar tatili olabilir Tatil olacak mı (İstanbul, Ankara, Bursa...)

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI
Başkent Ankara'da kar yağışı başladı.İzmir'de ise bu akşam saatlerinden itibaren yağışların yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde meydana geleceği ve salı günü iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere kar yağışlı geçeceği ve çarşamba günü yağışın kesilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

9 Şubat Pazartesi günü hangi okullar tatil edildi?

KARS

Kars'ta sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı kısa sürede etrafı beyaza bürüdü. Kentte okullar bir gün tatil edildi. Sabah erken saatlerde etkili olan kar yağışı etrafı beyaza bürürken, Kars Merkez ve Merkeze Bağlı Köyler ile Arpaçay ilçesinde okullar tatil edildi. Engelli ve hamile kamu personeline de bir gün idari tatil verildi.

ERZURUM

Erzurum'da etkisini artıran kar ve tipi dolayısıyla ilköğretim ve lise okullarında eğitime 1 gün süreyle ara veridi.

AĞRI

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşıma merkezi okullarda eğitim ve öğretime 1 gün tatil ara verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!