GEZEGENLER VE SÄ°Z / MERKÜR

Güncelleme Tarihi:

GEZEGENLER VE SÄ°Z / MERKÃœR
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 23, 2007 10:00

Haberin Devamı

MERKÜR - İKİZLER VE BAŞAK BURÇLARI
Ben Merkür'üm, nazik ve yumuşak,
Altıncı gezegen, rüzgarlar yukardan gelirken,
Diğer yıldızlar ılınırken ben sıcaktım,
Ben soÄŸukken onlar yoktular,
Ä°kizler ve BaÅŸak iyiyken,
Ve onların evleri benim hesabımdayken,
Daha akıllı ve becerikli olurum,
Jüpiter beni büyülemediğinde,
Ben çok iyiyim, Başak'tayken,
Ama Balıklar uzaktayken,
Bütün burçlar yolumdayken,
Üçyüz, dört ve otuz günde,
Çocuklarım sadık ve kalıcıdır,
Rüyalarda şehvetli, ustalık ve hünerle,
Bu onlar için katı ve uzun bir yolculuk,
Bu yolda acaip yeni bilgiler ödül olacaktır,
Yüzleri dolu, solgun ve yuvarlak,
Bedenleri beyaz, uzuvları sessiz,
Saatleri (zamanı) ve organları çok iyi.
Mükemmel bir şair, yazıcı ama huzursuz,
Çok akıllı ve de iyi bir ressam,
Zeka doludur onlar, çok çalışırlar,
Ama yardım istendiğinde vermezler.

Haberin Devamı

Şansın, zekanın ve iletişimin gezegeni. Yaşamdaki başarıyı, zekamıızın gücünü ve iletişimi ona borçluyuz.
Mantık - İletişim - Alış veriş - Bedensel ve zihinsel haberleşme - Bağlantılar planeti.

Aydınlık tarafı:
İyi idrak etme - Değerlendirebilme - Eleştiri - İfade ve yazıda kaabiliyet - Aracılık - Diplomasi - Genel entellektüel yetenekler - Analiz - Merak - Mantık - Zihinsel kavrayış.
Karanlık tarafı:
Konu anlatımında tutukluk - Eleştiride eksiklik - Dağınıklık - Yazışma ve konuşmalarda tutukluk - Aklın abartılması ve zayıflığı - Aşırı esneklik - Sinirlilik - Kurnazlık.
EtkilediÄŸi organlar:
Konuşma ve duyu organları - Sinir sistemi - Motor sinirler - Eller ve parmaklar - Solunum sisteminin üst kısmı - Tiroid bezi.
KiÅŸilik:
Ticaretle uğraşan kimseler - Komisyoncular - Düşünce işçileri - Yazar ve konuşmacılar - Gezeteciler - Taşıtlarla ilgili kimseler - Şüpheli meslek sahibi kişiler.
Artı özellikler:
Diplomatik davranışlarda bulunmak - Meraklı bir yapıya sahip olmak - Analizci davranmak - İfade edebilme yeteneğinin iyi kullanılması - Konuşma yeteneği - Eleştirilerde tutarlılık - Mantığın iyi kullanımı - Ticari zihniyete sahip olmak - Sağlam sinirler - Alış-veriş ve aracılık konularını iyi değerlendirebilmek - Eller ve parmakların iyi kullanımı.
Eksi özellikler:
Merakın aşırıya kaçması - Eleştirilerde eksiklik - Zihinsel dağınıklık - Kendi fikirlerinin abartılması - Sinirli davranışlarda bulunmak - Konuşma ve yazışmalarda tutuk olmak - El ve parmakların rahat kullanılamaması - Ticari zihniyetin kötüye kullanılması - Pratiklikten uzak olmak - Konu anlatımında abartıya kaçmak.

Haberin Devamı

MERKÃœR'ÃœN ASTRO ETKÄ°LERÄ°
Psikolojik Özellikler:
(+) İyi algılama o  eleştiri o  konuşma ve yazıda çeviklik o  bağlantı o  diplomati o  ruhsal uğraş.
(-) Eleştiri ve algılamada eksiklik o  patlama o  sinirlilik o  yalan o  kurnazlık.
Biyolojik Özellikler:
Sinirsel  fonksiyonlar o  sinirlilik.
Sosyolojik Özellikler:
Zihin işçisi o  ticaret yapmak o  aracı o  genç kişiler o  memur o  şüpheli meslek sahibi kişiler.

MERKÃœR EVLERDE "Ben Neyim?"
MERKÃœR 1. EVDE
Konuşkan, bilgi ve çevredeki haberleri çeken, başkalarının duymak istediklerini söyleyen ve her yerde olduğunu ve herşeyi bildiğini gösterir şekilde davranmaktan hoşlanan birisiyim o Aynı zamanda birden fazla işle uğraşmam mümkün.
MERKÃœR 2. EVDE
Düşüncelerden ve fikirlerden anlaşılır yararlar sağlamaya çalışırım o Yazarlık, kominikasyon, eğitim, satış, yayıncılık, seyahat veya taşımacılıktan gelir kazanabilirim o Başkalarının önemli bulduğu şeyleri öğrenerek kişisel fırsatlar yaratmasını bilirim.
MERKÃœR 3. EVDE
Doğal bir haberleşmeciyim o Elbecerisi ve mekanik becerilerim vardır o Kardeşlerle ziyafetlerden hoşlanırım o Entellektüel meraka sahibim o Konuşma, duyma ve öğrenme konusunda bazı aksilikler çıkabilir o Cemiyet olayları ile ilgilenirim.
MERKÃœR 4. EVDE
Bir çok kitaplar, dergiler veya gerçeğe dayalı dökümanlara sahip olmayı arzularım o İyi bir tamirci olduğum söylenir o Evimde geniş bir cihaz yada alet çeşidi bulundurmayı isterim o İleriki dönemlerimde kardeşim ile birlikte yaşayabilirim o Cemiyet toplantıları için evimi kullanmaktan hoşlanırım.
MERKÃœR 5. EVDE
Yaratıcıyım ve iyi bir yazma kaabiliyetim vardır o Kaabiliyetli bir taklitçi olmam da mümkündür o Entellektüel kaabiliyeti olanlara romantik şekilde bağlanırım o Çalışan çocuklara, bir şeyler öğretmek ve yardım etmekten hoşlanırım.
MERKÃœR 6. EVDE
Kendimi işime adamışdır o Gereksiz olaylarla fazlaca uğraşabilirim o Başkalarına iş vermekten hoşlanırım o Satış veya iş vermek, sosyal veya sağlık ile ilgili servislerde çalışmaya eğilimliyim o Daha çok kağıt işleri ile uğraşmayı severim o Fiziksel sağlığım ile de ilgiliyim.
MERKÃœR 7. EVDE
Aynı zamanda birden çok işim olabilir o Birden çok evlilik ihtimali olabilir o Kontratları, halkla ilişkileri veya hukuku gerektiren işlerle ve ilgilenmem mümkündür o İsimler, suratlar veya diğer kişiler hakkındaki olayları mükemmel şekilde akılda tutabilme yeteneğim vardır.
MERKÃœR 8. EVDE
Psikolojik ve ruhsal olaylarla ilgiliyim o Başkalarının finansal durumları ile ilgilenebilirim o Sır saklayabilen birisiyim o Sözlü veya yazılı haberleşmede iyi ve kurnaz davranırım o Araştırma ve incelemeye meğilli bir yapım vardır.
MERKÃœR 9. EVDE
Yabancı ülkelere seyahat veya yabancı bir ülkede eğitim görebilirim o Birden çok konuda diploma sahibi olabilirim o Gazeteleri okumayı ve son dedikoduları öğrenmeyi severim o Yazarlık, reklamcılık, antropoloji, din, öğretmenlik veya politikaya ilgi duyabilirim.
MERKÃœR 10. EVDE
Fikirlerimi anlatmak ya da bunları pratikte uygulamak için danışmaya ihtiyaç duyarım o Halka açık alanlarda düşünmekten hoşlanırım o Birden fazla mesleğim olabilir, veya işimde çift taraflı çalışan elemanlarım olabilir.
MERKÃœR 11. EVDE
Arkadaşlarımı düşünce ve fikir üretmek için ilham kaynağı olarak kullanırım o Duygusal özleşmeler ve bağlılık üzerine kurulmuş arkadaşlıklardan çok mantıksal dostluklar kurmaya eğilimliyim o Organizasyonlarda aktif olmayı amaçlarım.
MERKÃœR 12. EVDE
Fikirlerimi kendime saklarım o Sessiz bir ortamda daha iyi düşünürüm o Fikirlerim genel ve mantıktan çok içgüdüseldir o Hayırsever kuruluşlar, hastahaneler veya hapishaneler ile ilgilenir, geçmiş, bilinçaltı, rüyalar veya gizli olaylara ilgi duyarım.

Haberin Devamı

MERKÜR BURÇLARDA MERKÜR  KOÇ'DA
Anında karar verme yeteneğiniz vardır o Kendinizi ifade etmede arzulusunuz o Sürüncemeli tartışmalardan kaçınırsınız o Fikirler ve fikirlerin ifadesi; kurnazlık ve incelikden yoksundur o Fikirlerinizin iyi kullanılamamasında organizasyon yokluğu olabilir o Keskin duygulara sahipsiniz o Çabuk kızan yapı o Öğrenmek sizin için çabukluk eğilimi verir.

MERKÜR  BOĞA'DA
Kolay kolay fikirlerinizden ve kararlarınızdan vazgeçmezsiniz o Düşünce tarzınız bir yapı, bir plan içinde ve tutucudur o Fikirleriniz pratik ve yapıcıdır o Pratik uygulamalar sizin için en verimli öğrenme şeklidir o Fiziksellikde ve zihinsellikde daima en pratik yolu seçmek istersiniz.

MERKÜR  İKİZLER'DE
Birbirini takip eden, akıcı fikirlere sahipsiniz o Bir zaman aralığında, bir olaya konsantrasyon zorluğu çekersiniz o Zeki birisiniz o Tane tane ve anlaşılır konuşma tarzınız vardır o Kolaylıkla çılgına dönebilirsiniz  o Duygularınız (algılar) derinlikden yoksun olabilir o Öğrenmede sebatsız ve önceden kestirilemez davranışlar içindesiniz o Çok yönlü zihinsel ve mekanik becerilere sahipsiniz o Sürekli teşvik edilmek isteği duyarsınız.

MERKÜR  YENGEÇ DE
Başkalarının fikirlerini almaya ve yansıtmaya yatkınım o Sezgili ve çözümsellikden ziyade içgüdüselim o Tarafsızlığımı sezgilerim ile başarırım o Fikirlerimi ifade etmeye ihtiyaç duyarım o Öğrenme kabiliyetim duygusal olarak hazır olmanıza bağlıdır.

MERKÜR  ASLAN'DA
Sabit fikirli ve inatçıyım o Çoşkuluyum ve kuvvetli hayal gücüm var o Kızgınlık ya da ters gelen fikirleri red ederken tepki görebilirim o Gerektiği zaman yoğun konsantre olurum o İfadem özgün ve dramatiktir o Hatiplik yeteneğim var o Entellektüel bir görünümdeyim.

MERKÜR  BAŞAK'DA
Yapım iletişime açıktır o Analitik, çözümleyici biriyim o Başkaları tarafından etkilenmeye açık bir yapıdayım o Çabuk öğrenme yeteneğim,  organizasyon ve satış kabiliyetim  vardır o Matematiksel, mekanik veya artistik becerilere sahibim o Pratiklik o Hayal gücüm geniştir ve maymun iştahlı olabilirim fakat geleneksel fikirlere saplanırım.

MERKÜR  TERAZİ'DE
Entellektüel zekaya yöneliğim o Ciddi bilgiden hoşlandığım gibi dedikodu da severim o Eğilimim yazı yazma, tartışma, müzik, sanat veya tasarıma yönelikdir o Düşünce ve fikirler de tarafsızlığı yeğlerim o Fiziksel saldırganlığım ve uyumsuzluğum, arzu ve öğrenme kabiliyetim ile bölünür.

MERKÜR  AKREP'DE
Zekice entellektüel maceralar ararım o Saplantılı veya inatcı olabilirim o Düşüncelerim duygusallıktan etkilenmez ve düşüncelerim duygusallığı keskinleştirir o Bildiklerimi değil yaptıklarımı önemsetebilme kabiliyetim vardır o Çözümleyiciyim o Şüpeciyim ve fikirlerimi ve düşüncelerimi açıklamakta çoğu zaman isteksizlik duyarım.

MERKÃœRÂYAY'DA
Çoşkulu, uyum sağlayabilen kavram yeteneğine sahipsiniz o Çok geniş ilgi alanlarınız olacaktır  o Ortamlara ve konulara çabuk uyum sağladığınız gibi çabuk da öğrenirsiniz o En iyi öğrenmeyi seyahat ederken, değişik insan ve kültürlerle yaşadığı deneyimlerle elde edersiniz o Kendinizi doğrudan ve açıkca ifade etmeyi seversiniz o Detaya saplanma eğilimlerinizde aşırılık görülebilir o Konuşkan birisiniz.

MERKÜR  OĞLAK'DA
Bilginizi kişisel çıkarlarınız için kullanmak istersiniz o Hayal gücünüz gerçekcilik veya pratiklik nedeniyle kısıtlıdır o Mevkinin, zenginliğinin veya ilerlemenizin tehtit edildiğini düşünürseniz en iyi fikirleri bile kabul etmede isteksiz olursunuz o Düzenli gelişiminiz öğrenmeye teşvikler ile olur.

MERKÃœRÂKOVA'DA
Kabul edilmeye zorlanmadığınız taktirde geleneksel düşünceye saygı gösterirsiniz o Öncü - yenilikci ve bağnaz olmayan fikirleriniz vardır  o Entellektüel meraklar içerisindesiniz o İnatcı ve fikrinden dönmeyen birisiniz o Öğrenmenizin hızı beli değildir o Düşünce ve davranışlarınızda ani ve kesin değişiklikler yapabilirsiniz o Bilimsel bir kişiliktesiniz.

MERKÜR  BALIK'DA
Zihinsel oluşumunuz, duygusal durumunuzdan  etkilenir o İhtiras veya idealizim mantığınızı hükümsüz kılar o Değişken birisiniz o Gerçek dışı konular ilginizi çekecektir o Ruhsal, yaratıcı, sanatcı bir yapınız ve matamatiksel yetenekleriniz vardır o Bazen düşünüldüğünden daha fazla sağduyulu olursunuz o Kuvvetli yönlendirilmeye gereksinim duyarsınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!