GeriEvdehayat Soğanın acısı nasıl alınır? İşte 3 basit yöntem
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soğanın acısı nasıl alınır? İşte 3 basit yöntem

Soğanın acısı nasıl alınır? İşte 3 basit yöntem
Abone Olgoogle-news

Her yemeğe lezzet katan soğan sağlık için çok faydalı ancak acısı yendiğinde mideyi kötü etkileyebiliyor. Peki, soğanın acısı nasıl alınır? İşte işinize yarayacak yöntemler…

-Soğanın acısını almak için kabuklarını soyduktan sonra soğuk suyun içinde bekletebilirsiniz. Bu yöntem hem soğanın acısını alacak hem de doğrarken gözünüzün yanmasına engel olacak.

-Doğradığınız soğanların acısını almak için çok az tuzla ovabilirsiniz. Boş bir kasenin içine doğranmış soğanları ekleyin. Üzerine biraz tuz ilave edip ovalayın. Ardından süzgece koyarak tuzunu akıtmak için biraz suya tutun. Bu işlem soğanın acısından eser bırakmayacak.

-Bir başka yöntem ise boş bir kaba doğranmış soğanları koymak ve üzerine biraz sirke döküp bekletmek. 1-2 yemek kaşığı sirke yeterli olacaktır. Soğanın miktarına göre artırabilirsiniz. Sirke eklenmiş soğanları biraz beklettikten sonra dilerseniz sudan geçirebilirsiniz.

Soğan Karamelize | Mucize Lezzetler
False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle