Sararan kıyafetler nasıl beyazlatılır?

Güncelleme Tarihi:

Sararan kıyafetler nasıl beyazlatılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2020 18:56

Beyaz kıyafetler, dikkat edilmesine rağmen kolayca kirlenip lekeleniyor. Ayrıca bir süre sonra da sararabiliyor. Peki, sararan kıyafetler nasıl beyazlatılır? İşte pratik yöntemler...

Haberin Devamı

Beyaz renkli kıyafetlerin rengi zamanla değişebilir. Hatta sarardığı için eskidikleri düşünülebilir. Ancak, uygulayabileceğiniz birkaç kolay yöntemle beyaz kıyafetlerinize eski görünümünü kazandırabilirsiniz.

Beyaz çamaşırları yıkarken çamaşır makinesini çok doldurmamakta fayda var. Bu durum beyaz renkteki kıyafetlerinizin renginin değişmesine neden olabilir.

Çamaşır suyu kullanımına dikkat edin. Eğer beyaz giysinizin kumaşı hassas yapıdaysa doğal yöntemleri deneyebilirsiniz. Bunun için giysinizi sıcak suda ıslatın ve suya limon suyu ekleyin. Bir saat kadar bekletip güzelce yıkayın. Daha sonra temizlendiğini görebilirsiniz.

Karbonat da beyaz çamaşırlarınızı beyazlatmanız için etkili yöntemlerden biri olabilir. Tek yapmanız gereken çamaşır deterjanına bir miktar karbonat eklemek. Sonra  da çamaşırlarınızı aynı şekilde yıkayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!