Yükseköğretimde Özbekistan’la iş birliği

Güncelleme Tarihi:

Yükseköğretimde Özbekistan’la iş birliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2023 17:40

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Özbekistan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında ikili iş birliğine ilişkin “Uygulama Mutabakat Zaptı” imzalandı.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Özbekistan Cumhurbaşkanının Eğitimden Sorumlu Danışmanı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Ozvar Abdurakhmanov'un davetiyle ‘2’nci Özbekistan-Türkiye Eğitim Forumu’na katılmak üzere Semerkant’a gitti. Özvar, Taşkent Devlet Ulaşım Üniversitesi ve Ege Üniversitesi ev sahipliğinde “Bilimsel İş Birliği İçin Teknolojik Toplumsal Fayda ve Sürdürülebilir Hedefler” başlığıyla düzenlenen foruma katıldı.

HEDEF ÖĞRENCİ VE AKADEMİSYEN HAREKETLİLİĞİ
Yüksek lisans ve doktora programlarındaki birliktelik öncelikli olmak üzere belirlenen yeni hedeflerle ilgili konuşan Özvar şunları söyledi: “Bu anlaşmayla Türkiye ile Özbekistan üniversiteleri arasında lisansüstünde önemli iş birliklerinin kapısını aralamış olduk. İnşallah yüksek lisans ve doktora düzeyinde her iki ülke üniversiteleri arasında ortak iş birliği imkanlarını kolaylaştırmış olacağız. Temel hedefimiz her iki ülkede öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliğini yeni bir seviyeye getirmek, üniversitelerimizin araştırma kapasitelerini bir araya getirerek ortak projeler üretmektir. Ayrıca bu forum iki kardeş ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesine önemli katkı sağlayacak.”

Haberin Devamı

İŞ BİRLİĞİ SAYISI 149’A ULAŞTI
Türkiye ile Özbekistan arasında yükseköğretim alanında iş birliği çalışmaları uzun yıllara dayanıyor. Üniversiteler arasında imzalanmış dört ortak eğitim programı protokolü bulunuyor. Türk üniversitelerinin Özbekistan üniversiteleri ile gerçekleştirdikleri ortak çalışma sayısı 149’a ulaşmış durumda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!