YÖK işbirliği için İran’a gidiyor

Güncelleme Tarihi:

YÖK işbirliği için İran’a gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2015 12:43

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK üyeleri ve üniversite rektörlerinden oluşan heyet, Türkiye ile İran arasında yükseköğretimde işbirliğine yönelik görüşmeler için İran’a gidiyor. 21-22 Aralık’ta yapılacak ziyaret iki ülke arasında yükseköğretim alanında şimdiye kadar gerçekleştirilen ‘en üst düzey temas’ özelliği taşıyor.

Haberin Devamı

YÖK heyeti eğitim, bilim, teknoloji ve yenilik odaklı deneyimlerin paylaşılmasını ve ortak etkinliklerin gerçekleştirilmesini için işbirliğine yönelik mutabakat zaptını imzalamak üzere 21-22 Aralık’ta resmi ziyaretler gerçekleştirecek.

Türk heyetinin İran ziyareti kapsamında, Bilim ve Teknolojiden Sorumlu İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sattari, İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Farhadi, İran Sağlık ve Tıp Eğitimi Bakanı Hashemi ve İran Ulusal Bilim Vakfı Başkanı Zargham ile görüşülmeler yapılacak.

YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın başkanlığındaki heyette YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal, YÖK Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Türk Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!