YÖK Atlas Değerlendirme Raporu...12 milyon kişi kullandı

Güncelleme Tarihi:

YÖK Atlas Değerlendirme Raporu...12 milyon kişi kullandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2018 11:57

YÖK’ün yeni yayınladığı ‘YÖK Atlas Değerlendirme Raporu’na göre, 2016’da kurulan platformu bugüne kadar toplamda 12 milyon kişi kullandı. Bu sene 31 Temmuz-14 Ağustos arasında 1 milyon 963 bin kullanıcının ziyaret ettiği sistemden, üniversitelere ek yerleştirmelerin yapılacağı eylül sonuna kadar 2.2 milyon adayın faydalanması bekleniyor. Adayların en çok ilgi gösterdiği lisans programı tıp; önlisans bölümü ise ‘ilk ve acil yardım’ oldu.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK), ‘YÖK Atlas Değerlendirme Raporu’na göre platformu kullanıma açıldığı 10 Mart 2016’tan itibaren 12 milyon 170 bin kişi kullandı. Rapora göre, üniversite adaylarının bilinçli tercihlerde bulunması amacıyla ilk kez 2016-ÖSYS sürecinde hizmete giren sistem, geçen 3 yılda tercih döneminde en çok kullanılan bilgi kaynağı oldu. Bu yıl tercih döneminde ise YÖK Atlas’tan faydalanan kullanıcı sayısıysa yaklaşık 2 milyon oldu. İşte YÖK’ün raporundan öne çıkan başlıklar:

BU YIL TERCİH DÖNEMİNDE 2 MİLYON ZİYARETÇİ
Açıldığı ilk tercih döneminde toplam 940 bin kişi tarafından kullanılan YÖK Atlas’tan, 2018 yılında yararlananların sayısı 2 milyona ulaştı. Bu sene ilk kez düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri 7-14 Ağustos arasında yapıldı. 31 Temmuz-14 Ağustos arasında, yani 15 günlük süre içinde 1 milyon 963 bin kullanıcının ziyaret ettiği sistemden, ek yerleştirmelerin yapılacağı eylül sonuna kadar 2.2 milyon adayın faydalanması bekleniyor.

Haberin Devamı

KULLANICILARIN YÜZDE 25’İ İSTANBUL’DAN
YÖK Atlas’a en fazla kullanıcının giriş yaptığı şehirse yüzde 25 ile İstanbul oldu. Onu yüzde 17 ile Ankara ve yüzde 8.3 ile İzmir takip etti. Bu oran Adana’da yüzde 6; Antalya’da yüzde 4.2; Bursa’da yüzde 3.4 ve Gaziantep ise yüzde 3.3.

LİSANSTA TIP PROGRAMLARINA YOĞUN İLGİ
Verilere göre, bu yıl lisans düzeyinde üniversite tercihi yapacaklar, binlerce üniversite programı arasında sırasıyla en çok tıp, hukuk ve bilgisayar mühendisliği alanlarını inceledi. Önlisansta en gözde alanlarsa ‘ilk ve acil yardım’, ‘anestezi’ ve ‘tıbbi laboratuvar teknikleri’ oldu.

YÖK Atlas Değerlendirme Raporu...12 milyon kişi kullandı
 ORTALAMA SEKİZ BÖLÜM
Adayların sistemde kalma ve arama izlerinden derlenen istatistiklere göre, 2018 YKS tercih döneminde ziyaretçiler sitede ortalama 7 dakika 55 saniye zaman geçirdi ve ortalama 8 farklı bölümü inceledi. Sistemi kullanan her 3 adaydan 2’si mutlaka en az bir kez daha sistemi kullanmak için geri döndü.

Haberin Devamı

10 ADAYDAN 6’SI CEPTEN GİRDİ
Sistemi kullananların yüzde 38’si bilgisayardan YÖK Atlas’a ulaşırken, yüzde 62’si cep telefonu ya da tabletlerini kullandı.

BİRÇOK DETAY BULUNUYOR
YÖK Atlas programı içerisinde yer alan ‘Lisans Atlası’ ile ‘Önlisans Atlası’nda adaylar puanları, başarı sıraları, YGS/LYS netleri, geldikleri liseler, geldikleri bölgeler; programda görevli öğretim üyeleri, yabancı uyruklu öğrenciler, yatay geçişler ile Erasmus trafiği ve benzeri pek çok detaya ulaşabiliyor.

 

YÖK Atlas Değerlendirme Raporu...12 milyon kişi kullandı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!