2016 YGS giriş yerleri belli oldu! YGS sınavı ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

2016 YGS giriş yerleri belli oldu YGS sınavı ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 12:16

13 Mart 2016 tarihinde yapılacak olan YGS sınavı giriş yerleri ÖSYM tarafından açıklandı. 25 Mart'ta YGS sonuçlarının açıklanacağı belirtilen Üniversiteye giriş sınavı için YGS giriş belgesi sorgulama ekranı haberimizde.

Haberin Devamı

Her yıl yapılan Üniversite Giriş sınavı YGS tarihi açıklandı. 2016 yılı içerisinde yapılacak olan ve üniversite öğrencilerini hayallerine kavuşturacak olan YGS sınavı 13 Mart 2016 tarihinde yapılacak. Sınava 2 milyon 178 bin 563 aday katılacak. Sonuçlar 25 Mart'ta açıklanacak.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hazırlanan bu sınava her yıl milyonlarca aday katılmaktadır.

Katılımda bulunan adayların yalnızca belli bir çoğunluğu üniversitelere yerleştirilmektedir. İlk olarak lisans eğitimi almak isteyen vatandaşların karşılaşacakları “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”dır. Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimler olmak üzere dört temel derslerinden sorumlu olacak olan adaylar 160 soruyu 120 dakika içerisinde yanıtlamaları gerekiyor.

Haberin Devamı

YGS Sınav Giriş Yerleri İçin Tıklayınız!

13 mart tarihinde gerçekleştirilecek sınav öncesinde öğrenciler ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden nerede sınava gireceklerini görebiliyorlar. ais.osym.gov.tr üzerinden T.C. kimlik numarasıyla giriş yapan öğrenciler sınava dair bilgilere de ulaşabilecek.

ÖSYM'nin konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

“Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.” Bu belgeyi, T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebilirsiniz.

Belgenin üzerinde sınava gireceğiniz merkez, bina, salon bilgileriniz ile fotoğrafınız bulunmaktadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur.

Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır.

Üniversite adaylarının girmek zorunda oldukları, 2016 yılı içerisinde yapılacak ilk sınav YGS, 13 Mart Pazar günü saat 10.00’da gerçekleştirilecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!