Yeni eğitim-öğretim yılı uzaktan eğitimle başladı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2020 09:11

Yeni eğitim öğretim yılı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Ankara Muazzez Karaçay İlkokulu’nda çaldığı zille başladı. MEB tarafından, 18 Eylül'e kadar sürdürülecek uzaktan eğitimin ardından, 21 Eylül'de yüz yüze eğitime ‘aşamalı ve seyreltilmiş’ şekilde geçilmesi planlanıyor. Uzaktan eğitimde, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine ait anahtar becerilere yönelik eğitim programı uygulanacak. Öğretmenler, EBA canlı ders uygulaması ya da tercih ettikleri çevrimiçi uygulamalarla canlı ders yapabilecek.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), yeni eğitim öğretim dönemi TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla başlatıldı. Uzaktan eğitim, 18 Eylül’e kadar sürecek, 21 Eylül'de yüz yüze eğitime ‘aşamalı ve seyreltilmiş’ şekilde geçilmesi planlanıyor. Kovid-19 salgını nedeniyle uzaktan yürütülecek yeni eğitim öğretim döneminde ders başı, sabah 09.00'da okullarda İstiklal Marşı okunması ve ders zilinin çalınmasıyla yapıldı. Uzaktan eğitim, 2019-2020 eğitim öğretim yılında, yüz yüze işlenemeyen ve öğrencilerin bir üst sınıfta hazır bulunma düzeylerini etkileyebilecek anahtar becerilerin güçlendirilmesine öncelik veren bir programla yürütülecek. Geçen eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine ait derslerin kritik konu ve kazanımlarına dair ders içerik videoları, TRT EBA İlkokul TV, TRT EBA Ortaokul TV ve TRT EBA Lise TV kanallarında yayınlanacak. Bu dersler, yeni öğretim yılına başlarken öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeylerini güçlendirmek, eksiklerini gidermeye yardımcı olmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

CANLI DERSLER İÇİN ETKİNLİK ÖRNEKLERİ HAZIRLANDI
EBA üzerinden sunulacak altyapıyla, açık kaynaklı diğer platformlar ve özel okulların kendi oluşturdukları platformlar üzerinden tüm öğretmenler tarafından canlı ders uygulamaları gerçekleştirilebilecek. EBA canlı ders uygulaması aracılığıyla öğretmenler öğrencilerle her gün canlı ders yapabilecek. Bu uygulamanın dışında öğretmenler, tercih ettikleri çevrim içi uygulamalarla canlı ders çalışmaları gerçekleştirecek. Öğrenciler, bu dönemde okuma, anlama ve matematik becerilerini geliştirmek için hazırlanan uygulamaları telefonlarına indirerek akademik ve sosyal becerilerini geliştirebilecek.

EBA DESTEK NOKTALARI OLUŞTURULDU
Eğitimin uzaktan yapıldığı Kovid-19 salgını süresince evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan öğrencilerin EBA'ya erişimini sağlamak için okul ve kurumlarda EBA Destek Noktası alanları oluşturuldu. Öğretmenlerin, 31 Ağustos-21 Eylül tarihlerinde hazırlık eğitimleri döneminde dijital becerilerini geliştirmelerine dönük eğitimler planlandı. Öğretmenlerin 21 Eylül'de okulların açılma döneminde hazırlıklı olmaları için hem hijyen kuralları konusunda bilgilendirilmeleri hem de öğrencilere psikososyal rehberlik yapabilmeleri amacıyla uyum eğitimleri verilecek.

Haberin Devamı

UZAKTAN EĞİTİMDE VELİ REHBERLİĞİ
MEB, velilerin çocuklarının uzaktan eğitim sürecini daha iyi izleyebilmesi ve çocuklarına daha iyi yönlendirme yapabilmesi için veli rehberlik eğitimleri düzenleyecek, video, kılavuz ve broşürlerle de rehberlik süreci desteklenecek. TRT EBA kanallarında yer alan ‘Bizden’ veli kuşağı ve MEB'in destek hatlarıyla bu süreçte velilere ve öğrencilere psikososyal destek sunulmaya devam edilecek. Bakanlığın uzaktan eğitim çalışmalarıyla ilgili bilgilere ‘www.uzaktanegitim.meb.gov.tr’ ve ‘www.eba.gov.tr’ internet adresinden erişim sağlanabilecek. Öğrencilere, eksik konu ve kazanımlarının giderilmesi için EBA, EBA TV ile destekleme ve yetiştirme kursları aracılığıyla yıl boyu destek verilmeye devam edilecek. Yüz yüze eğitimin, 21 Eylül'de ‘aşamalı ve seyreltilmiş uygulamalar’la başlatılması planlanıyor.

Haberin Devamı

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURDUN DÖRT YANINDA BAŞLADI

EDİRNE
Edirne'de de Alper Yazoğlu Ortaokulu'nda, öğretmenler ve ders kitaplarını almak için okula gelen bazı veliler İstiklal Marşı'nı okudu. Okulun giriş kapısına gelen Yunus Memişoğlu, bir süre öğrenim gördüğü okula uzaktan baktıktan sonra, okunan marşa eşlik etti. Memişoğlu, uzun süre okuldan ayrı kaldığını ve okulunu çok özlediğini söyledi. Okula başlamaya hazır olduğunu belirten Memişoğlu, "Okulumu ve arkadaşlarımı çok özledim. Artık okulların açılmasını istiyorum" dedi.

KIRKLARELİ
İlde Kovid-19 salgını nedeniyle uzaktan yürütülecek yeni eğitim öğretim döneminde ders başı, sabah 09.00'da okullarda İstiklal Marşı okunması ve ders zilinin çalınmasıyla yapıldı. Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, 2020-2021 eğitim, öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diledi. Kovid-19 tedbirleri kapsamında okulların bu yıl öğrencisiz açıldığını hatırlatan Kalkan, "2020-2021 eğitim öğretim yılına başlamış bulunuyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ
Tekirdağ'da da Süleymanpaşa İlkokulu’nda öğretmenler sosyal mesafe kurallarına uyarak saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu. Okul Müdürü Abdurrahman Metinoğlu ilk ders zilini çaldı. Metinoğlu, bu yılki eğitim öğretim yılı dünyanın başına musallat olan koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim yoluyla başladığını hatırlattı.

İZMİR
2020-2021 eğitim öğretim yılı pandemi tedbirleri nedeniyle uzaktan eğitim ile başlarken, Çeşme'deki tüm okullarda saat 09.00'da öğretmenler okullarının bahçesinde, öğrenciler ise evlerinde İstiklal Marşı'nı okudu. Çeşme Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenlerin İstiklal Marşı'nı söyleme anlarının fotoğraflarını sosyal medya sayfasında paylaşarak, "Bugün Çeşme’de tüm okullarımızda 09.00 itibarı ile 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı'nı, Türk bayrağımızın göndere çekilerek İstiklal Marşı’mızın okunması ardından ders zilini çalarak açmış bulunuyoruz. Uzun süren sessizliğimizi ve özlemimizi gidermenin mutluluğunu yaşıyoruz. En kısa sürede öğrencilerimize kavuşmak dileğiyle" diye yazdı. Çeşme Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal medya sayfasında, öğrencilerin evlerinde İstiklal Marşı söylerken çekilen fotoğraflarını da yayınlayarak, "Bugün 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı açılışına okullarımıza gelip eşlik eden, evlerinden büyük bir coşku ile töreninize katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz. Özlemimizi en kısa sürede gidermek, sınıflarda buluşmak dileğiyle sevgilerimizi gönderiyoruz" paylaşımını yaptı.

Haberin Devamı

İSTANBUL
Kovid-19 salgını nedeniyle 18 Eylül’e kadar uzaktan yürütülecek 2020-2021 eğitim-öğretim yılı başladı. Eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Etiler'deki Hasan Ali Yücel Ortaokulu'nda tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğretmenler, sosyal mesafe kuralına uyarak okula giriş yaptı. Okulun girişinde meslek lisesi öğrencileri tarafından tasarlanan makinada ellerini dezenfekte eden öğretmenlerin ateşleri de ölçüldü. Öğretmenler, kendileri için okulun girişine konulan yeni maskelerini takarak, sınıflarına girdi. Öğretmenler EBA üzerinden ders anlatırken, öğrenciler de evlerinde dersleri takip edecek. Bu arada okulun bahçesine ve içine sosyal mesafe kuralını hatırlatan işaretler konulduğu görüldü. İstanbul'da 149 bin 88 öğretmen ve 2 milyon 609 bin 606 öğrenci bulunuyor.

VAN
Van'ın Başkale ilçesindeki Borsa İstanbul Çok Programlı Anadolu Lisesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Özkara ve şube müdürlerinin katılımıyla program düzenlendi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilk ders zilinin çalındığı okulda, öğretmenler sosyal mesafe kurallarına uyarak sınıflara girdi.

HAKKARİ
Yeni Mahalle'deki Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu öğretmenleri, sabah saat 09.00'da okulun bahçesinde İstiklal Marşı okudu. İlk ders zilinin çalmasıyla sınıflara geçen öğretmenler, telefon ve bilgisayarla bağlantı kurdukları öğrencileriyle buluştu. Okula gelen İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sait Ediş, okulun idarecileriyle bir araya gelerek bilgi aldı.

MUŞ
Muş'ta yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Merkez Yavuz Selim İlkokulu'nda program düzenlendi. Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, programda yaptığı konuşmada, 2020-2021 eğitim-öğretim yılına buruk başladıklarını söyledi. Uzaktan eğitimin ilk ders zilini çaldıklarını belirten Kıvanç, "Umarım bugünleri en kısa zamanda geride bırakır, bu bahçelerde çocuklarımızla birlikte derslerimize yüz yüze devam ederiz. Bugün böyle bir açılışı yapmak hepimize önümüzdeki günlerin daha güzel olacağı umudunu getirmektedir. Herkese hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim" dedi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kıvanç, ilk ders zilini çaldı. Bulanık ilçesinde de yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla Gazi Ortaokulunda program düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Aral, yeni eğitim sezonun hayırlı olmasını diledi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ilk ders zilinin çalmasıyla öğretmenler ders başı yaptı.

Okullardan fotoğraflar:

HASAN ALİ YÜCEL ORTAOKULU

Yeni eğitim-öğretim yılı uzaktan eğitimle başladı

İLHAMİ ERTEM ANADOLU LİSESİ

Yeni eğitim-öğretim yılı uzaktan eğitimle başladı

KABALA 100. YIL İLKOKULU / ORTAOKULU

Yeni eğitim-öğretim yılı uzaktan eğitimle başladı

ŞENLİK İLKOLU

Yeni eğitim-öğretim yılı uzaktan eğitimle başladı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!