Yaşmak ne demek, ne anlama gelir? Yaşmak atmak kelimesinin TDK sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Yaşmak ne demek, ne anlama gelir Yaşmak atmak kelimesinin TDK sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2022 17:47

Anlam yönünden merak edilen kelimeler arasında yaşmak sözcüğü de yer alıyor. Bireyler gördükleri ve anlamını bilmedikleri yaşmak sözcüğünün karşılıklarını öğrenmek adına birçok kaynağa bakabiliyor. İnternet siteleri veya eski kitaplarda yaşmak kelimesi bireylerin gördüğü ve araştırdığı bir kelime türüdür. Yaşmak ne demek, ne anlama gelir? Yaşmak atmak kelimesinin TDK sözlük anlamıyla ilgili detayları derledik.

Haberin Devamı

Günümüzde yaşmak sözcüğü herkes tarafından kullanılabilen bir kelimedir. Yaşmak kelimesinin TDK tarafından belirtilen birçok anlamı bulunuyor. Yaşmak sözcüğü TDK'ya göre, ince yüz örtüsü anlamındadır.

 Yaşmak Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

 Türkçe dilinde kelimelerin taşıdığı anlamlar internet üzerinde araştırılabiliyor. Kişiler gördükleri veya duydukları sözcük türlerini ele alarak araştırma yapabiliyor. İnternet sitelerinde yaşmak kelimesi aranan kelimeler arasındadır. Bireyler en doğru anlamlar için yaşmak sözcüğünün detaylı bir araştırmasını yapabiliyor.

 Günümüzde kullanılabilecek sözcüklerden biri olan yaşmak kelimesinin, önemli anlamları bulunuyor. Yaşmak sözcüğü eski zamanlarda daha yaygın görülebilen bir sözcük çeşididir. Yaşmak, başla birlikte yüzü kapatan örtülere verilen isimdir.

Haberin Devamı

 Yaşmak Atmak Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı

 Yaşmak atmak kelimeleri günümüzde merak edilen kelimeler arasındadır. Yaşmak atmanın neyi ifade ettiği konusunda bireyler bilgi sahibi olmak istiyor. Yapılan araştırmalarla TDK'ya göre yaşmak atmak sözcüğünün anlamı öğreniliyor. Yaşmak atmak TDK'ya göre, yüzü ve ağzı kapatmak için olan kullanılan örtünün bağlanması anlamındadır. Yapılan bağlama hareketi yaşmak atmak olarak adlandırılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!