Yabancı öğrencilere burs verilecek

Güncelleme Tarihi:

Yabancı öğrencilere burs verilecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 16:10

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türkiye'de eğitim görmeye gelen yabancı uyruklu öğrencilere başarı ve destek bursu verecek.

Haberin Devamı

YTB'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'deki üniversitelerde eğitim gören ve burs almaya hak kazanan yabancı uyruklu lisans öğrencilerine 350 lira, yüksek lisans öğrencilerine 450 lira, doktora öğrencilerine ise 550 lira burs verileceği, başvuruların 15 Ekim'e kadar www.turkiyeburslari.gov.tr adresinden yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, başarı bursu için öğrencilerin 4 üzerinden 3,5 ortalama ve Türkiye'de en az iki dönem eğitim almış olmaları, destek bursu için ise 4 üzerinden 2 not ortalamasına sahip olmaları gerektiği ifade edildi.

Öğrenci treni projesi

Öte yandan YTB'nin Uluslararası Öğrenci Treni projesi kapsamında yapılacak 4 günlük tren yolculuğu başladı.

Açıklamada, ilk defa gerçekleşecek proje kapsamında 15 bin uluslararası öğrenci arasından seçilen en başarılı 40 öğrencinin 4 gün sürecek tren yolculuğuna çıktığı bildirildi.

Yolculuk sırasında öğrencilere, YTB ve Türkiye Bursları hakkında sunumlar yapılacağı belirtilen açıklamada, öğrencilerin, gittikleri şehirlerde tarihi ve kültürel yerleri ziyaret edeceği ifade edildi. Açıklamada, İstanbul'dan başlayan yolculuk kapsamında öğrencilerin, Eskişehir, Ankara, Kayseri, Konya'ya, oradan da İstanbul'a geri döneceği, yolculuğun burada son bulacağı, Ankara'da da öğrencilere karşılama töreni düzenleneceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!