Vize başvurusu sorgulaması nasıl yapılır? Konsolosluk'dan vize başvurusu sonucu öğrenme

Güncelleme Tarihi:

Vize başvurusu sorgulaması nasıl yapılır Konsoloslukdan vize başvurusu sonucu öğrenme
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2022 20:34

Vize başvurusu sorgulaması, başvuru yapılan kurum aracılığı ile yapılır. Başvuru gerçekleştirildikten bir süre sonra belirli süre içinde sonuçlar açıklanır. Vize başvuru sorgulama işlemleri online olarak dakikalar içinde yapılabilir. Her ülkenin vize başvuruları, farklı şekillerde yapılabileceği için sorgulama işlemlerinde de bazı farklılıklar olabilir. Vize başvurusu sorgulaması nasıl yapılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş olan kurumların internet sitelerinden vize sorgusu yapması da mümkündür.

 Vize Başvurusu Sorgulaması Nasıl Yapılır?

 Barkod numarası ve pasaport numarası gibi bilgileri de girerek kısa bir süre içinde vize sorgulama işlemini kolaylıkla tamamlayabilir. Vize başvurusunun nereden yapıldığı sorgulamanın yapılma yönteminde belirleyici unsur olmaktadır. Vize başvurusunun takip edilmesi, bu sürecin kontrol altında alınması için gereklidir.

 Vize başvuru takip işlemi ise, başvuruların durumunu kontrol etmek amacı ile başvuru sahiplerine büyük bir kolaylık sağlar. Online sistemlerin kullanılmaya başlanması ile birlikte internet üzerinden vize takip işlemleri kolaylıkla yapılabilir. Vize başvuru takibinin nasıl yapılacağı ise, başvuru yapılan kuruluşun belirlediği talimatlara göre gerçekleştirilir. Pasaport numarası ya da kurum tarafından verilecek olan takip numarası gibi bilgiler sayesinde sorgulama yapılabilir.

Haberin Devamı

 Vize başvuru takibinin nasıl yapılacağı ise, başvuru gerçekleştiren kuruma göre değişir. Farklı yöntemler sayesinde vize başvurularının kolaylıkla takip edilmesi mümkündür. Pek çok vize firması, başvuru sırasında teslim fişi ile birlikte referans numarası bulundurur. Referans numarası, internet üzerinden gerçekleştirilecek olan vize takiplerinde sıkça kullanılan bir numaradır. Referans numarası, aynı zamanda barkod numarası şeklinde de bilinir.

 İlgili numara sisteme doğru bir şekilde girildikten sonra sorgulama işlemi yapılır. Barkod numarası yerine doğrudan başvuru sahibinin T.C. kimlik numarası da kullanılabilir. Başvurulan kuruluşa ve bu kuruluşların izlediği takip yöntemine göre sorgulama işlemlerini yapmak da mümkündür.

 Konsolosluktan Vize Başvurusu Sonucu Öğrenme

 Konsoloslukların resmi tatil olduğu zamanlarda ya da güncel durumlardan kaynaklanan çalışmama zamanları da vize başvuru sorgulama sürecini uzatabilir. Başvuru gerçekleştirilen ülke ve vize türüne bağlı olarak bu süreçler farklılık gösterebilir. Başvurular sonuçlanana kadar ise, vize başvuru sorgu yöntemleri aracılığı ile başvuruların takibini yapmak mümkündür. Günümüzde telefonla aramaya da gerek kalmadan online bir şekilde vize takibi yapılabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!