Velilere karne veriyoruz

Güncelleme Tarihi:

Velilere karne veriyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2023 07:00

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘Çocuklar okula geldiğinde ailelerinden iyi eğitim alıp almadığını değerlendiriyoruz. Dolayısıyla biz de ailelere karne veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz gün İstanbul’daki programları kapsamında 5 okul, 1 özel eğitim uygulama okulu ve 1 gezici eğitim TIR’ı açılışına katıldı. Sancaktepe’de ‘Mavi Kuş Anaokulu, Ortadağ Ortaokulu, Şehit Emre Baysal Anadolu Lisesi ve İstanbul Sanayi Odası 100. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Toplu Açılış Töreni’nde konuşan Bakan Tekin, şunları söyledi: “Çocuklar anne babanıza ödev verin. Eve gidince, ‘Her akşam yarım saat kitap okuyacağız’ deyin. Eğitim önce evde verilmeli. Küçücük çocuklar okula geldiğinde biz de onların ailelerinden iyi eğitim alıp almadığını değerlendiriyoruz. Dolayısıyla biz de ailelere karne veriyoruz.

DÜNYADA ÖRNEK GÖSTERİLİRİZ

Son 21 yılda eğitimin altyapısı ve verilen eğitim öğretim hizmeti iki kat artmış durumda. Örneğin bundan 21 yıl önce Türkiye genelinde 360 bin derslik vardı, şu an ise toplam 742 bin derslik var. Bu 2 kattan daha fazla artış yaşandığını gösteriyor. İstanbul’da Kâğıthane ilçesi özelinde derslik sayısına bakacak olursak 2002 yılında bin 144 derslik varken şu an 2 bin 394 derslik olduğunu görüyoruz. İlçede okul sayısı da 3 kat artmış. Diğer yandan ilçede öğretmen sayısı 2002’de bin 791 iken şu an 4 bine yakın öğretmen bulunuyor. Başka bir ülkede bu rakamlar okunsa dünya eğitim tarihinde örnek olarak gösteriliriz.”

Haberin Devamı

EĞİTİM TIRI 7 BÖLGEYİ DOLAŞACAK

Bakan Tekin, İstanbul programını çocuklara Türkiye’nin eğitim tarihini anlatacak olan ‘Gezici Eğitim TIR’ının Üsküdar’daki açılışıyla sürdürdü. Yeni medya sanatçısı Mert Onaran ve ekibi tarafından üç buçuk ayda hazırlanan üç boyutlu görseller ve ses efektleri ile öğrenciler, bu TIR’da ‘Köklü Mirastan Türkiye Yüzyılına’ temalı içerikle buluşacak. Turuna 30 Ekim’de İstanbul’da başlayan TIR, 7 bölgede 10 farklı noktayı ziyaret edecek. Vakıfbank desteğiyle oluşturulan TIR’daki içeriklerin hazırlanmasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın arşivinden yararlanıldı. Bakan Tekin, “Çocuklarımızın geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için yoğun bir mesai içindeyiz. Bu sebeple TIR’ımızı il il dolaştıracağız ve umarım onlara faydalı olacak” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!