Vatandaş nedir? Ne Anlama Gelir? Tdk'ya göre vatandaş kelimesinin sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Vatandaş nedir Ne Anlama Gelir Tdkya göre vatandaş kelimesinin sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2022 01:36

Vatandaş kelimesi sıkça karşımıza çıkan ve anlamı merak konusu olan bir kelime türüdür. Bu kelimenin kullanım alanı da neredeyse sınırsız denilebilir. Bu yüzden biz de sık sık kullanılan vatandaş kelimesi ne anlama gelir? TDK'ye göre vatandaş kelimesinin sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Vatandaş kelimesi yoğun olarak kullanılan bir kelimedir. Anlam bakımından da her ortamda kullanılabilir bir kelimdir. Vatandaş kelimesinin en genel anlamı yurttaş demektir. Bunun yanı sıra bir vatanda yaşayan her bir kişi şeklinde de ifade edilmektedir.

 Vatandaş Nedir?

 Vatandaş bir vatan üzerinde yaşayan kişidir. Bununla beraber vatandaş bir ülke nüfusuna kayıtlı ve o ülkeye bağlı kişi olarak da belirtiliyor. Ayrıca vatandaş kelimesi yurttaş kelimesi ile aynı anlamı taşımaktadır. Vatandaş ve yurttaş kelimeleri birbirlerinin yerine kullanılabilir durumdadır.

 Vatandaş Ne Anlama Gelir?

 Vatandaş kelimesi bir vatan üzerinde yaşayan kişi anlamına gelmektedir. Bu kelime sık sık kullanılan kelimelerden biridir. Bu yüzden de anlamı herkes tarafından merak edilmektedir. Vatandaş kelimesi vatan üzerinde yaşayan kişi demektir.

Haberin Devamı

 Vatandaş Kelimesinin TDK'ye Göre Sözlük Anlamı

 Vatandaş kelimesinin TDK'ye göre sözlük anlamı yurttaş demektir. Yurttaş sözcüğü vatandaş sözcüğü yerine rahatlıkla kullanılabilir durumdadır. Vatandaş sözcüğünün bir diğer anlamı da vatan üzerinde yaşayan her bir kişi demektir. Bu sözcük hemen hemen her ortamda rahatlıkla kullanılan kelimelerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!