Üniversiteye hazırlıkta ‘online eğitim’ dönemi

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteye hazırlıkta ‘online eğitim’ dönemi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2015 14:09

Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için yeni bir online platform hizmete girdi. Program, bu yıl 12’nci sınıf öğrencileri ile mezunlara yönelik uygulanacak. Kişiye özgü eğitim içeriği sunan platformla, adayların istedikleri üniversiteyi kazanması amaçlanıyor. Sisteme kaydolan öğrenciler video, konu anlatımı, soru çözümleri ve kitaplar aracılığı ile eğitim alabilecek.

Haberin Devamı

Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için online bir platform kuruldu. Eğitim sektörüne destek sağlayan Türk Telekom Grup Şirketi Sebit ve Uğur Eğitim Kurumları, üniversiteye hazırlık platformu kapsamında hizmete giren Uğur Raunt için ortaklık yaptı. www.ugurraunt.com web sitesi üzerinden online hizmet veren platforma, öğrenciler ve mezunlar başta olmak üzere isteyen herkes kayıt yapabilecek. Ancak bu yıl 12’nci sınıf öğrencileri ile mezunlara yönelik eğitim verilecek, içeriklerin önümüzdeki yıllarda 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak da geliştilmesi planlanıyor. Öğrenciye bir yıllık maliyeti ise, eğitim kaynakları ile birlikte 990 TL olarak belirlendi.

Program kapsamında adaylar önce hangi üniversite ve bölümde okumak istediğini belirleyerek sisteme kaydolacak. Ardından kendilerine özel içeriklerle sınavlara hazırlanacak. Rehberlik hizmetinin de sunulduğu içeriklerde videolar, konu anlatımları, testler, soru çözümleri bulunuyor. Sistemde TM, MF, TS kitap paketlerinden oluşan zengin içerikli yayınlar, kişiye özel çalışma planı, deneme sınavları, akıllı yönlendirme, performans takibi de yapılabiliyor.
‘Çözüm bulmaya çalışıyoruz’
Üniversiteye hazırlık platformunun tanıtım toplantısında konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, teknolojinin eğitimdeki önemine değinerek şöyle dedi:
“Eğitimde teknolojinin kullanımı artıyor. Türkiye’deki okulların eğitim sistemi ve şu an içinde bulunulan durumun ne olduğunu biliyoruz. Türkiye’nin en önemli sorununa çözüm bulmaya çalışıyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini yaratan bir sistem geliştirmek için uğraştık ve bir ürünü ortaya koyduk. Türkiye’de öğrenciler artık eşit koşullarda sınava girecek. 2 milyon öğrencinin aklındaki soruları ortadan kaldırıyoruz. Onlara eşit koşullar sağlıyor, sınava hazırlıyoruz. Öğrencilere dersler verilecek. Başarılı olmadıkları konuları anlatan, kişiselleştirilmiş sistem devreye girecek. Öğrenciyi tanıyor, hedeflerini birlikte belirliyoruz.”
'Zengin içerik sunuluyor’
Sebit Genel Müdürü Ahmet Eti ise şunları söyledi:
“Bugüne kadar birçok yenilikçi uygulamaya ve ilke imza attık. Grubumuzdan gelen araştırma-geliştirme deneyimimiz ve uluslararası yapılanmamızla Türkiye’nin en büyük eğitim teknolojileri şirketlerinden biri olduk. Bu gücün beraberinde getirdiği teknolojinin yenilikçi ve etkin kullanımıyla, Türkiye’de eğitimin dönüşümüne katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Türkiye’de, üniversiteye hazırlık sürecinin başından sonuna kadar, kişiselleştirilmiş bir rehberlik hizmeti, çalışma planlaması ve zengin içerik sunabilen ilk ve tek ürünü yaptık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!