Üniversitenin konuğu Çinli öğrenciler

Güncelleme Tarihi:

Üniversitenin konuğu Çinli öğrenciler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2018 16:30

Çin’in en eski yükseköğretim kurumlarından biri olan Zhejiang Üniversitesi öğrencileri, İstanbul’da vakıf üniversitesinin konuğu oldu.

Haberin Devamı

Dünya sıralamasında 68, elektrik-elektronik mühendisliği bölümü sıralamasında ise 47’nci sırada bulunan Zhejiang Üniversitesi’nin elektrik-elektronik mühendisliği bölümü öğrencileri İstanbul’a geldi. Nişantaşı Üniversitesi NeoTech Campus’u ziyaret eden 10 kişilik yüksek lisans ve doktora öğrencisi grubu, Zhejiang Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Prof. Dr. Jian-Xin Shen ve rehber öğretmen Miss. Zhiwei Song başkanlığında, kampüste uygulanan 4.0 eğitim modeline katkıda bulunacak. Yaz okulu derslerine ve atölyelere girecek olan Çinli grup ayrıca, üniversite tercih dönemi boyunca kurumu ziyaret edecek aday öğrencilere de eğitim 4.0 hakkında bilgilendirme yapacak.

Zhejiang Üniversitesi ekibi ziyaretleri süresince eğitim 4.0 çalışmalarına ek olarak kültürel etkileşim programları da gerçekleştirecek. Folklor gösterileri, uzak doğu müzik performansları, gastronomi atölyesinde geleneksel Çin mutfağının tadımı ve teknolojik gelişmelere ışık tutan Çinli bilim insanlarının tanıtımlarını içeren etkinlikler de ziyaret programında yer alıyor. İki üniversite arasında başlatılan bu işbirliği, karşılıklı öğrenci-akademisyen ziyaretleri, yapay zekâ tabanlı dijital kampüs projeleriyle devam edecek.

BAKMADAN GEÇME!