Üniversitelilerden deneysel kıyafet tasarımları

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilerden deneysel kıyafet tasarımları
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2017 15:31

Bir vakıf üniversitesinin Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, deneysel figürlerden film kahramanlarına uzanan 96 kıyafet tasarımını sergiledi.

Haberin Devamı

Üniversite öğrencileri film kahramanlarını da kapsayan farklı deneysel çalışmalarının bulunduğu 96 kıyafet tasarımını meraklılarının beğenisine sundu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri Agora Alışveriş Merkezi’nde podyuma çıkarak çalışmalarını sergiledi. İEÜ Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Jörn Fröhlich’in kumaş atıklarını değerlendirerek hazırladığı ve adını “Bahar Temizliği” verdiği 25 farklı tasarımdan oluşan koleksiyon da izleyenlerin beğenisini topladı.

17 öğrencinin hazırladığı “Defile17”’yi İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, modacılar ve konuklar izledi. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, son sınıf öğrencilerinin sanatçı ve sanat akımlarını tasarımlara dönüştürdüğünü söyledi. Öğrencilerin, öğretim görevlileri Özge Dikkaya Göknur ve Jörn Fröhlich tarafından yürütülen tasarım stüdyosunda çalıştığını belirten Prof. Dr. Bulgun, “Öğrencilerimiz, bir sanatçı veya 20’nci yüzyıla ait bir sanat dönemini inceledi. Hazırladıkları projede 20’nci yüzyıl sanatının moda tasarımı üzerine bırakabileceği etkiler üzerine yoğunlaştı. Araştırmaları, dört gösteri parçasından oluşan deneysel bir koleksiyona dönüştü. Öğrencilerimiz, çalışmalarını Öğretim Görevlisi Jovita Sakalauskaite Kurnaz ile de tekstil tasarımlarına dönüştürdü. Tasarımları, İzmir Ekonomili Öğrenciler, podyuma başarıyla taşıdı” dedi.

Haberin Devamı

Öğrencilerin sektörle ortak çalışması sonucu denim projesi hazırladığını da aktaran Prof. Dr. Bulgun, bu yıl 3’üncü sınıf öğrencilerinin de popüler ve ikonik kıyafetler, film kahramanlarından oluşan tasarımlar oluşturduğunu belirtti. 

BAKMADAN GEÇME!