Üniversiteli salsa tutkunları bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli salsa tutkunları bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2016 16:14

‘Üniversiteliler Arası Salsa Dans Yarışması’nın üçüncüsü ‘29 Nisan Dünya Dans Günü’nde düzenlendi. Etkinliğin şampiyonları ‘Uluslararası Salsa Yarışması’na katılacak.

Haberin Devamı

Özyeğin Üniversitesi, üniversite öğrencileri arasında dans kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunmak, dansı hobi olarak yapan öğrencilerin diğer üniversite öğrencileri ile kaynaşmalarını ve uluslararası platformlardaki dans etkinliklerinde yer almalarını sağlamak amacıyla üç yıldır ‘Üniversiteliler Arası Salsa Dans Yarışması’ düzenliyor. Her sene 29 Nisan Dünya Dans Günü’nde düzenlenen Salsa Yarışması, bu yıl da dans tutkunu üniversite öğrencilerini bir araya getirdi.

Üniversitelilerin salsa hünerlerini sergilediği yarışma sonunda İTÜ’den Betül Kırlı ve Beykent Üniversitesi’nden Can Dursun çifti birinci oldu. Yarışmada; Beykent Üniversitesi’nden Gizem Esra Ünlü ile İstanbul Üniversitesi’nden Emre Aktan çifti ikinci; Özyeğin Üniversitesi’nden Begüm Türk ve YTÜ’den Efe Mert Karakuş çifti de üçüncü oldular. Yarışmayı kazanan çift ve Özyeğin Üniversitesi’nin en iyi çifti, Özyeğin Üniversitesi sponsorluğunda, IDO (Uluslararası Dans Organizasyonu) tarafından düzenlenen Uluslararası Salsa Yarışması’na gönderilecek.

Haberin Devamı

Yarışmanın ilk yılında kazanan çiftler 2014’de Bosna Hersek’te yapılan IDO Avrupa Salsa Yarışması’na katılmıştı. Geçen yıl kazanan çiftler ise 2015’de Torino-İtalya’da yapılan IDO Dünya Salsa Dünya Yarışması’nda dünyanın en iyi dansçılarıyla mücadele etmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!