Üniversitedeyken kariyerinizi inşa edin

Güncelleme Tarihi:

Üniversitedeyken kariyerinizi inşa edin
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2017 17:25

İyi bir kariyeriniz olsun istiyorsanız, bunun için çalışmaya üniversite birinci sınıftan itibaren başlamalısınız. Mezun olunca parlak bir gelecek için üniversitede yakalayabileceğiniz fırsatları çoktan kaçırmış olacaksınız. British Council, bu konua üniversite döneminden itibaren yapabileceğiniz beş yöntem öneriyor.

Haberin Devamı

Uluslararası düşünün

Üniversite yıllarınızı kampusta geçirecekseniz, yükseköğretim eğitimi almasanız daha iyi. Avrupa Komisyonu’nun yayımladığı bir rapora göre, uluslararası deneyime sahip öğrencilerin hoşgörü seviyesi, özgüveni, problem çözme yetenekleri daha da gelişiyor. Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS’in bir raporu da, her 10 işverenden 6’sının uluslararası deneyime sahip adaylara daha çok şans verdiğini gösteriyor. Uluslararası deneyim, dünyanın egzotik yerlerine gitmeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Evde bile uluslararası bir bakış açısı kazanmaya başlayabilirsiniz. Ülkenizdeki üniversite ya da online platformlardan da bunu yapmanız mümkün. Uluslararası çalışma ve projelerde yer almak istiyorsanız, Erasmus gibi ilgili ofislere de gidebilirsiniz.

Haberin Devamı

İnisiyatif alın

İnisiyatif alma yeteneği, mesleğe atıldığınızda çok fazla rağbet gören bir beceri olacak. İşverenler, sizin kendi başınıza çalışabileceğinizi, problemlere çözüm üretebileceğinizi ve detaylarda daha ileri gidebileceğinizi bilmek ister. Eğer bu becerilerin sizde olduğunun kanıtını bir iş görüşmesinde gösterebilirseniz, büyük bir avantaj yakalamış olursunuz.

Yabancı dilinizi geliştirin

Uluslararası tecrübeler, yabancı dille yakından ilgili. Birden çok yabancı dile hâkim olmanız ve farklı kültürlerle yaşayacağınız deneyim, ileride iyi bir işe girebilmeniz konusunda size çok yardımcı olacak. British Council’ın Gelecek için Diller raporuna göre, İngiltere’de yapılan ankette katılımcıların yüzde 70’i, çalışanlarının yabancı dil yeteneklerine değer veriyor. Fakat endişelenmeyin,bir dili mükemmel şekilde konuşmak zorunda değilsiniz. Başlangıç seviyesinde olsanız bile, istek ve özgüvenle becerilerinizi üniversite döneminde de geliştirebilirsiniz.

Başvurmaktan korkmayın

Çoğu üniversiteli “Zaten olmaz” mantığıyla birçok şeye başvurmaktan bile geri duruyor. Bu yaklaşım pek çok fırsatı kendi ellerinizle yok etmeniz demek. Size yeni fırsatlar sunabilecek işlere, stajlara başvurun. Bu sizin kendinizi satma yeteneğinizi geliştirecek. Reddedilmeye hazırlıklı olun fakat dünyanın en başarılı insanlarının da benzer tecrübeler yaşadığını hatırlayın. Kaybedecek hiçbir şeyiniz yok. Harekete geçin.

Haberin Devamı

Sorumluluk üstleneceğiniz

işler arayın Yarı zamanlı işler, değişim programları, gönüllü çalışmalar, mentorluk... Sorumluluk alabileceğiniz işler birçok farklı formda olabilir. İşverenler CV’nizde bu tür işleri görmek isteyecek. Çünkü bunlar sizin sorumluluk alabilen biri olduğunuzu ve organizasyon yeteneğinizi gösterir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!