Bakan Tekin UNESCO'da dünyaya seslendi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Tekin UNESCOda dünyaya seslendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2023 19:45

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Fransa’da düzenlenen UNESCO 42. Genel Konferansı’nda tüm dünya ülkelerindeki eğitim bakanlarını müfredatlarındaki ötekileştirici unsurları çıkarmaya davet etti.

Haberin Devamı

Fransa’da düzenlenen Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) 42. Genel Konferansı’na katılmak ve Türkiye adına ‘Ulusal Beyan’da bulunmak üzere Paris’e giden Bakan Tekin, Konferans’ta yaptığı konuşmada İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına dikkat çekti. Konuşmasında, savaşların insanları yaşam hakkından eğitim hakkına kadar birçok farklı konuda olumsuz etkilediğine dair endişelerini dile getirdiklerini belirten Bakan Tekin, şunları söyledi:

BARIŞIN TEMELİ EĞİTİM
“Dünyaya değer katan ve değiştiren uluslararası barışın sağlanmasında temel unsurun eğitim olduğunun farkındayız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 2022 yılı Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi’nde vurguladığı üzere yaşa, cinsiyete, ekonomik düzeye, etnik kökene, dine ve bölgeye bakılmaksızın tüm öğrencilerin nitelikli, adil ve kapsayıcı bir eğitime erişmesi gerekiyor. Türkiye olarak dünya barışının tesisine yönelik çalışmalar kapsamında müfredatımızdaki ötekileştirici unsurların tamamını çıkardık. Tüm dünya ülkelerinin eğitim bakanlarını da bu konuda çalışma yapmaya davet ediyorum.

Haberin Devamı

AKADEMİK ALANDA İLERLİYORUZ
Türkiye artık eğitim alt yapısı ve sistemiyle birçok dünya ülkesine örnek gösterilecek düzeye gelmiş durumda. Ayrıca UNESCO’nun Küresel Eğitim İzleme Raporu’nda yer alan bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik eğitimi çerçevesinde mühendislik konuları da müfredatımıza geniş biçimde dahil edildi. Bu gelişmelerle akademik alanda büyük ilerlemeler kaydediyoruz.”

‘EĞİTİM SÜREÇLERİNİ DEĞERLENDİRDİK’
Fransa programı kapsamında Türkiye Paris Büyükelçisi Yunus Demirer ile de bir araya gelen Bakan Tekin, “Bakanlık olarak ülkemizin dış politika hedefleri ile uyumlu eğitim diplomasisi faaliyetlerini yürütmek, uluslararası iş birliğinden en üst düzeyde faydalanmak ve gerçekleştirdiğimiz çalışmaların uluslararası alanda görünürlüğünü artırmak en temel amaçlarımız arasında. Bu kapsamda Paris Büyükelçi’miz Yunus Demirer ile bir araya gelerek yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ve öğrencilerimizin eğitime dair tüm süreçlerini değerlendirdik” dedi.

BAKMADAN GEÇME!